Politie Noord- en Oost Gelderland

------ Persbericht -------

Politie Noord- en Oost-Gelderland
District IJsselstreek

17 op 18 juli 2003

Een 52-jarige Zutphense heeft aangifte gedaan van zakkenrollerij. Zij was gisteren in de binnenstad en heeft o.a geruime tijd in een kleedhokje spullen gepast. Volgens de vrouw heeft zij haar tas niet uit het oog verloren, maar toen zij wilde afrekenen was haar portemonnee weg. In de portemonnee zat een gering geldbedrag, maar wel en aantal betaalpasjes.

Een 28-jarige Warnsveldse heeft aangifte van inbraak in haar auto gedaan. De auto stond gisteren tussen 14.30 en 15.30 uur op de parkeerplaats van de Poslbroek in Zutphen. Bij terugkomst bleek het slot geforceerd en zij mist o.a. een tas met lege flessen.

Gisteren is omstreeks 17.30 uur tijdens de braderie in de Dorpsstraat in Vorden een 61-jarige vrouw uit die plaats komen te vallen. Zij is door agenten naar het ziekenhuis gebracht en heeft waarschijnlijk een gebroken pols opgelopen.

Om 18.15 uur vond op de kruising Lochemseweg/Woodbrookersweg in Barchem een aanrijding plaats tussen een brommobiel en een auto. De brommobiel werd bestuurd door een 88-jarige Lochemse en zij had haar voertuig netjes voorgesorteerd om linksaf de W-weg op te rijden. Kennelijk heeft zij de snelheid van een uit de tegenovergestelde richting naderende auto verkeerd ingeschat en trok op. Bij de aanrijding die volgde liep de Lochemse een gebroken enkel op en de 24-jarige automobiliste uit Ruurlo klaagde over nekklachten. Beide vrouwen zijn per ambulance naar het ziekenhuis in Ztphen vervoerd. Een passerende politieman van de KLPD en een Wegenwachter verleenden hulp bij de aanrijding en beide voertuigen zijn afgesleept.

Een 31-jarige vrouw uit Steenderen is gisterenavond omstreeks 19.40 uur met haar auto van de weg geraakt op de Zutphen-Emmerikseweg in haar woonplaats. Ze kwam uit de richting Doetinchem en in een bocht raakte zij, mogelijk door het natte wegdek in een slip, waarna de auto om z'n as draaide en achterwaarts een tuin in reed. Gelukkig liep de vrouw geen letsel op, maar haar auto raakte zwaar beschadigd. In de tuin werden de beukenhaag en o.a. een rododendron vernield.

Gisterenavond zijn in de gemeenten Ruurlo, Borculo, Lochem, Eibergen en Groenlo controles uitgevoerd in het kader van de visserijwet. De controleurs torffen ondanks de regen zo'n 30 vissers en van hen werden er 6 bekeurd. 4 vissers bleken geen sportvisakte te hebben, 1 viste zonder vergunning van de rechthebbende en 1 bleek met drie hengels te vissen.

Een inwoonster van Gossel heeft vandaag aangifte gedaan van diefstal van een tuinset en een bbq. De diefstal is vermoedelijk gisteren gepleegd aan de Joppelaan en de politie waarschuwt het publiek om geen tuinspullen die in het zicht staan buiten te laten. De tuinset bestaat uit 4 tuinstoelen (grijsmetalen frame met blauw geweven kunstof kussen en rugleuning), twee bistro-achtige tafels en een zware zwarte bbq.

Einde berichten

Anton de Ronde 0900 - 8844

---- --