Politie Midden- en West Brabant

Persberichten district Bergen op Zoom (18/7)

Bergen op Zoom, vrijdag 18 juli 2003

Inbraak

BERGEN OP ZOOM: In de nacht van donderdag op vrijdag is tussen 00.30 en 00.45 uur ingebroken in een kantine van een camping aan de Bergsebaan te Bergen op Zoom. Van de kantine werd een ruit vernield. Het is bij de politie nog niet bekend of er wat is weggenomen. De politie vermoedt dat de dader tijdens zijn activiteiten is gestoord.

Beroving

BERGEN OP ZOOM: Donderdagmiddag werd een 13-jarige jongen uit Bergen op Zoom beroofd van zijn rugtas. Toen de jongen over de Steenovenweg te Bergen op Zoom naar huis fietste, werd zijn rugtas door de passagier van een voorbijrijdende scooter van zijn schouder getrokken. Later die dag is de rugtas langs de kant van de weg teruggevonden, echter de portemonnee en een mobiele telefoon bleken te zijn ontvreemd.

Inbraak in auto

HALSTEREN: Donderdag deed een inwoonster uit Halsteren aangifte van diefstal uit haar personenauto, die eerder deze week heeft plaatsgevonden, toen de auto geparkeerd stond aan de Verkouterenstraat te Halsteren. Van de auto werd het portierslot geforceerd, waarna de radio/CD-speler, enkele CDs en een zonnebril werden ontvreemd.

Diefstal uit caravan

HOOGERHEIDE: Donderdagavond werd door een 47-jarige duitser aangifte gedaan van diefstal vanuit zijn caravan. De man verblijft momenteel in zijn caravan op een camping aan de Groene Papegaai. In de nacht van 16 op 17 juli heeft een onbekende een van de ramen van de caravan uitgenomen waarna de caravan kon worden betreden. Er werden audioapparatuur en een mobiele telefoon weggenomen. De benadeelde lag tijdens de inbraak te slapen, maar heeft niets gemerkt.

Rijden onder invloed

HOOGERHEIDE: Donderdagavond werd omstreeks 23.00 uur op de Onderstal in Hoogerheide een 33-jarige inwoner van Woensdrecht bekeurd omdat hij onder invloed van alcohol een auto bestuurde. De ademanalysemeter gaf een uitslag van 250 ug/l aan. De man heeft een transactie van 190 euro meegekregen.

Insluiping

OSSENDRECHT: Donderdag deed een 31-jarige vrouw uit Ossendrecht aangifte van insluiping in haar woning aan de Lievevrouwestraat. In de nacht van woensdag op donderdag hebben onbekenden de woning kunnen betreden omdat de achterdeur niet afgesloten bleek. Een tas met papieren en andere spullen werd uit de woning meegenomen. Deze tas werd nabij de woning s ochtends om 7.00 uur teruggevonden. Uiteindelijk bleek daarmee slechts een portemonnee met 50 euro te zijn verdwenen.

Eenzijdige aanrijding

ROOSENDAAL: Vrijdagmiddag vond kort voor 13.00 uur een eenzijdige aanrijding plaats op de Rucphensebaan, in de rijrichting Roosendaal. Een 27-jarige motorrijder uit Sint Willebrord verloor in een bocht naar links de controle over zijn voertuig, raakte op zijn eigen weghelft in de berm, schampte een boom en kwam vervolgens ten val. Hij liep in ieder geval een botbreuk van het sleutelbeen op en werd per ambulance overgebracht naar het Sint Franciscusziekenhuis in Roosendaal. Het vermoeden bestaat dat de man ten tijde van zijn val onder invloed van verdovende middelen verkeerde.

Zakkenrollerij

ROOSENDAAL: Donderdagmiddag kwam een 37-jarige mevrouw uit Huijbergen tot de vervelende ontdekking dat haar portemonnee verdwenen was vanuit haar tas. De diefstal heeft vermoedelijk plaatsgevonden tijdens het winkelen aan de Westelijke Havendijk. Mevrouw mist naast haar portemonnee ook een aantal pasjes en een klein geldbedrag.

Aanhouding terzake mishandeling

ROOSENDAAL: In de nacht van donderdag op vrijdag werd door de politie een 26-jarige man aangehouden. Hij had kort tevoren een bekende van hem, een 29-jarige Roosendaler, mishandeld in een horecagelegenheid aan de Markt te Roosendaal. De man krijgt tevens een proces-verbaal voor het bedreigen en beledigen van een politieman.

Aanhouding voetbalsupporter

ROOSENDAAL: Na de voetbalwedstrijd RBC-Anderlecht donderdagavond werd een 28-jarige Belgische supporter uit Kuurne aangehouden. Hij wilde op zijn eigen manier het verkeer gaan regelen dat de parkeerplaats af wilde rijden. De man werd door de politie twee keer gevorderd om weg te gaan, maar weigerde en gedroeg zich zelfs agressief, waarop de man door de politie werd aangehouden. Tijdens de fouillering bleek hij ook nog in het bezit te zijn van een busje traangas. Een proces-verbaal werd opgemaakt.

Diefstal uit woning

ROOSENDAAL: Woensdagavond ontdekte een 39-jarige Roosendaler dat een onbekende in zijn huis aan de Kade was ingeslopen. Dit is gebeurd via de achterdeur, die te bereiken is via een ruim twee meter lager gelegen dakterras. Het heeft de insluiper al met al nogal wat klauterwerk gekost. De bewoner mist een horloge, fototoestel en een laptop.

Bron: Manon Ostendorf