Utrecht stad 10.00 uur

Utrecht 18-7-2003 - Persberichten districten stad Utrecht

Dierenkwelling
UTRECHT- Op woensdag 9 juli 2003 werd een vrouw aangehouden nadat ze een aantal honden in erbarmelijke toestand had achterlaten in een auto. Onderzoek van de politie wees ook uit dat ze twee ponys onthouden had van verzorging.
Op de Mahoniestraat werd door buurtbewoners een auto aangetroffen met hierin 12 honden. Ter plaatse trof de politie de honden aan in de auto en deels op straat. Vermoedelijk was de achterdeur van de auto niet op slot en buurtbewoners hadden al enkele honden uit de auto gehaald. Het betrof hier honden van de rassen Teckel, Duitse herder, Jack Russell en Malheser Leeuwtjes. Vermoedelijke zaten de honden al vanaf 08.00 uur in de auto en zaten onder de ontlasting en waren zeer verhit. Sommige honden hadden een touw om de bek gebonden. De dierenambulance ontfermde zich over de beesten. Omstreeks 16.00 uur kwam een vrouw zich bij de auto melden en werd aangehouden. Ze verklaarde dat ze de auto in de ochtend had neergezet en maar even zou wegblijven. Haar afspraak liep echter uit.

Op 14 juli 2003 trof de politie op een veld aan de Ina Bodier Bakkerlaan twee sterk verwaarloosde ponys aan. De ponys zaten onder de luizen en de hoefjes waren niet bijgehouden. Ook had een pony een versleten kniegewricht waardoor het dier niet goed kon lopen. De dieren zijn inbeslaggenomen door de politie. Onderzoek wees uit dat de eigenaresse van de honden ook de eigenaresse was van de ponys.

Op 17 juli 2003 is door is door de Officier van Justitie besloten de honden te ontnemen van de vrouw. De dieren zullen op verschillende plaatsen onderdak vinden. Twee honden hadden echter sociaal zo'n onvaardbaar gedrag dat de dierenart ze vervolgens liet inslapen.

Tegen de vrouw is proces-verbaal opgemaakt en zal zich binnenkort moeten verantwoorden voor de rechter.

Vrouw bedreigt passagiers in trein
UTRECHT Een 23-jarige vrouw uit Biddinghuizen werd donderdagavond om 20.45 uur aangehouden op station Overvecht.
De vrouw was onder invloed van alcohol en/of andere drugs. In de trein had zij medepassagiers bedreigd met een mes.
De machinist van de trein heeft de vrouw aangehouden en op het perron van station Overvecht overgedragen aan de politie. Omdat zij zo onder invloed was van verdovende middelen, kon zij nauwelijks op haar benen staan.
De vrouw werd ingesloten.

Diverse verkeersovertredingen
DE MEERN Surveillerende agenten zagen donderdagavond omstreeks 23.00 uur op de Rijksstraatweg een auto rijden waarvan de bestuurder niet handsfree aan het bellen was. Nog voor de agenten de automobilist een stopteken konden geven, reed hij er als een haas vandoor. Met een snelheid van meer dan 100 km/u reed hij richting de A-12. Bij het kruispunt Meerndijk met de Letscherweg negeerde de man het rode licht, waardoor hij bijna in botsing kwam met een andere auto. De verdachte kon ontkomen op de A-12 richting Arnhem. Via het kenteken kon de eigenaar van de auto worden achterhaald. Hij krijgt voor de gemaakte overtredingen diverse processen-verbaal.

Geen naam opgeven
UTRECHT - Een 38-jarige man uit Utrecht werd donderdagavond om 19.00 uur aangehouden op de Breedstraat. Terwijl agenten op de Jacobijnenstraat voertuigen controleerden op het negeren van de geslotenverklaring, naderde een auto met een niet zichtbaar kentekenplaat. De bestuurder werd gestopt en gevraagd naar zijn papieren. Deze bleken niet in orde. De bijrijder van de bestuurder begon de agenten te beledigen. Toen hem vervolgens om zijn identiteitsgegevens werd gevraagd, weigerde hij deze op te geven. Na vordering van de agenten en hun uitleg over de consequenties van zijn weigering, ontstond er enig duw- en trekwerk in een poging de man aan te houden. Ook de bestuurder begon zich met de zaak te bemoeien. Toen hij de agenten van achteren naderde, besloten zij, ter voorkoming van verder geweld, te dreigen door pepperspray te tonen. Daarna bleef de bestuurder op voldoende afstand en kon de bijrijder worden aangehouden.

Alcohol in het verkeer
UTRECHT Een 22-jarige man uit IJsselstein werd in de nacht van donderdag op vrijdag om 3.30 uur aangehouden op de Burgemeester Norbruislaan.
Tijdens een controle op de Fransiscusdreef zagen agenten de man met piepende banden en te hoge snelheid wegrijden.
Bij zijn aanhouding bleek de man teveel gedronken te hebben, 370 ug/l.