Openbaar Ministerie

Den Haag, 18 juli 2003

Politie nog op zoek naar derde verdachte aanslag Delfgauw

Naar aanleiding van de aanslag door middel van brandstichting in Delfgauw op zondag 6 juli jl., heeft Politie Haaglanden inmiddels twee mannen uit Gouda van 39 en 25 jaar aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de aanslag.

De 39-jarige verdachte werd diezelfde dag op Schiphol aangehouden en op 11 juli voorgeleid. De raadkamer heeft gisteren de gevangenhouding bevolen.

De 25-jarige verdachte werd op 10 juli in Gouda aangehouden en is op 16 juli door de rechter-commissaris in bewaring gesteld. Volgende week woensdag, 23 juli, zal hij voor de raadkamer verschijnen, die de gevangenhouding kan bevelen.

Het Politieteam Haaglanden is nog op zoek naar een derde verdachte, één van de twee mannen die op de ochtend van 6 juli rond het tijdstip van de aanslag in de buurt van de woning van het slachtoffer zijn gesignaleerd. Ook is de politie op zoek naar een donkerkleurige Opel met het kenteken ZV-16-SR. Vermoedelijk zijn de mannen met deze auto na de aanslag weggereden.

Bij de aanslag raakte een 38-jarige vrouw uit Delfgauw zwaargewond. Zij ligt nog steeds in kritieke toestand in het brandwondencentrum in Rotterdam. Het motief voor de aanslag ligt waarschijnlijk in de relatiesfeer.

Getuigen worden nog steeds verzocht contact op te nemen met Politie Haaglanden, Bureau Pijnacker, telefoon 015 - 219 83 11.