Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Assen 18-07-2003
persberichten vrijdagmiddag
Bert Visser 0591 - 383383 of 0651 - 611629

Automobilist overlijdt na aanrijding

GEES - Een 64 jarige automobilist uit Ringe (D) is in de loop van vrijdag in het ziekenhuis overleden aan de gevolgen van een verkeersongeval. De man kwam op de kruising van de Verlengde Hoogeveensevaart met de Oude Dalerveenseweg bij Gees in botsing met een auto bestuurd door een 41 jarige vrouw uit Zwinderen.

Het slachtoffer zou de vrouw, die langs de Hoogeveensevaart reed geen voorrang hebben verleend. Door de klap belandde de auto van het slachtoffer in de vaart.

Samen met omwonenden heeft de politie geprobeerd de bestuurder uit zijn auto te bevrijden. Uiteindelijk lukte het om met behulp van een tractor de auto boven water te slepen. De automobilist is met de traumahelicopter naar het ziekenhuis vervoerd.

Amokmaker aangehouden

ASSEN - De politie heeft in het onderzoek naar de mishandeling en vernieling door een naaktloper, een 42 jarige inwoner van Assen aangehouden en ingesloten. De man had met een buurtbewoner om 10 blikjes bier gewed dat hij in zijn nakie naar het station zou lopen. Later werd dat omgezet in een rondje om de school van het Gomarus College. Een 69 jarige vrouw die er wat van zei werd door de man achterover geduwd in de heg. Haar 65 jarige man die haar te hulp schoot zou diverse keren in het gezicht geslagen zijn. Beiden zijn voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis. De agressieve naaktloper is in verzekering gesteld.

Wielen weg

HAVELTE - Een 37 jarige automobilist uit Havelte kwam er vrijdagmorgen achter dat alle vier wielen van zijn geparkeerde auto verdwenen waren. De man had zijn VW Golf donderdag geparkeerd op de grote parkeerplaats achter de C1000 aan de Dorpsstraat. Vrijdagmorgen stond de auto op de remschijven.

500 liter diesel gestolen

GASSELTERNIJVEENSCHEMOND - Uit een tank in een kippenschuur aan de Gasselterboerveenschemond in Gasselternijveenschemond is donderdagnacht zon 500 liter diesel gestolen. Verder is nog geprobeerd een bouwcontainer open te breken.