Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Breda(18/7)

vrijdag, 18 juli 2003

Man aangehouden voor bedreiging bankpersoneel

ETTEN-LEUR De politie heeft gisteren in Etten-leur een 26 jarige inwoner uit die plaats aangehouden, omdat hij bankpersoneel had bedreigd toen de bank hem geen geld meer kon verstrekken omdat hij al in het rood stond. Toen de man met een twijfelachtig legitimatiebewijs kwam en het personeel hem hier op wees werd hij boos, smeet met papieren en bedreigde personeel. De verdachte is hierop door de politie aangehouden.

Verdachte nep KPN-ers door politie aangehouden

BREDA De politie heeft gisteren een 21 jarige Amsterdammer, een 22 jarige Utrechter en een 28 jarige Rotterdammer aangehouden, die ervan worden verdacht eind april een 58 jarige Chaamse vrouw te hebben opgelicht. Eén van hen had zich uitgeven als monteur van de KPN toen die zich op de bewuste dag bij de Chaamse aan de deur meldde. Hoe de man, samen met de twee andere verdachten, erin zijn geslaagd via telebankieren 55000 euro van de rekening van de vrouw af te halen wordt door de politie onderzocht. De vrouw wist de politie alleen te vertellen dat de man wat aan de telefoon had zitten morrelen, maar wat hij had gedaan wist ze niet. De drie verdachten zijn in verzekering gesteld.

Verdachte woninginbraak aangehouden

BREDA De politie heeft vannacht op de Veldmoeren een 27 jarige Bredanaar aangehouden die ervan wordt verdacht in een woning aan de Hoekakker te hebben ingebroken. Getuigen hadden de man betrapt en de politie gewaarschuwd. Aan de hand van een goed signalement kon de verdachte worden aangehouden. Hij is in verzekering gesteld. Getuigen hadden nog een tweede verdachte gezien maar die is nog niet opgespoord.

Bredanaar slaat en schopt vriend

BREDA De politie heeft vannacht na een korte achtervolging door het bike-team een 18 jarige Bredanaar aangehouden, die een vriend van hem met een vuistslag in zijn gezicht had geslagen. Toen die op de grond viel zou de vriend ook nog hebben geschopt. Het opstootje werd door de politie gezien, maar toen ze de 18 jarige Bredanaar wilde aanhouden ging hij er vandoor. De verdachte had ruzie met ene vriend en toen een derde er tussen wilde komen om de zaak te sussen kreeg die de klappen. Op de Haagdijk wist een van de politiemensen van het bike-team de verdachte aan te houden. Waarover de ruzie ging is niet bekend.

Papier klikos in brand

BREDA Enkele bewoners van de Baronielaan moesten vanmorgen al vroeg in de weer toen ze rond 05.30 uur ontdekten dat enkele papier klikos, die door de bewoners een avond ervoor al waren buitengezet, in brand waren gestoken. Wie de vandalen zijn is niet bekend.

Jongen 16 valt van paard en breekt been

BAVEL Een 16 jarige jongen uit Bavel die gisteravond rond 21.00 uur met zijn paard over de Wouwerbeekseweg reed is door een schrikreactie van zijn paard uit het zadel geworpen. Hij liep daarbij een gebroken been op. Volgens de onfortuinlijke ruiter schrok het paard van een opvliegende duif.

Vakantie vierende bouwvakkers slaags met portier en politie

BREDA De politie heeft kort na middernacht op de Kraanstraat even de handen vol gehad aan een paar bouwvakkers, die de vakantie hadden ingeluid met een avondje stappen. Eén van de bouwvakkers, een 38 jarige man uit Den Bosch, had kort ervoor op Vismarktstraat een portier geslagen en die had dit bij de politie gemeld. Toen de politie de verdachte had opgespoord en hem wilde aanhouden schoot niet alleen zijn 35 jarige broer hem te hulp maar ook zijn 43 jarige Oosterhoutse collega. Er ontstond een stevige kloppartij met de politie en zelfs pepperspray moest eraan te pas komen om de zaak onder controle te krijgen. Het enige dat de stappende bouwvakkers zich nog konden herinneren was dat dit hun eerste vakantie dag was, maar voor de rest had het vele bier zijn werk gedaan. Tegen de verdachten is proces-verbaal opgemaakt.

Bron: R. van Kuik