Politie Midden- en West Brabant

Persberichten district Oosterhout (18/7)

Oosterhout, vrijdag 18 juli 2003

Snelheidscontrole in Hank
HANK: De politie hield op 17 juli op de Keizer Napoleonweg een snelheidscontrole. Negen bestuurders kregen een bekeuring voor het overschrijden van de maximum snelheid. De hoogst gemeten snelheid was 112 km/u, terwijl ter plaatse 80 km/u is toegestaan.

Inbraak in woning
KAATSHEUVEL: In een woning aan de Merwede werd in de nacht van 17 juli op 18 juli ingebroken. Men kwam binnen door een raam aan de voorzijde open te breken. Uit de woning werd een fiets gestolen.

Brand in cafetaria
MADE: Vrijdag 18 juli werd omstreeks 10.50 uur een brand ontdekt in een cafetaria aan het Burgemeester Smitsplein. De brandweer wist de brand in korte tijd te blussen. Uit voorzorg en in verband met de flinke rookontwikkeling werden twee naastgelegen bedrijven en vijf woningen ontruimd. De gedupeerden zijn opgevangen in een nabijgelegen sporthal. Bij de brand raakte niemand gewond. De cafetaria kan waarschijnlijk als verloren worden beschouwd. Enkele aangrenzende panden liepen rookschade op. De politie stelt momenteel een onderzoek in naar het ontstaan van de brand.

Snelheidscontrole
LAGE ZWALUWE: Op de Oude weg hield de politie op donderdag 17 juli tussen 14.00 en 16.00 uur een snelheidscontrole. De maximum snelheid daar betreft 50 km/u. In totaal passeerden er 734 voertuigen waarvan er 37 te hard reden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 80 km/u.

Bijtende honden doden schapen
WAALWIJK: Op 17 juli hebben twee losgebroken herdershonden twee schapen in een weiland aan de Meidoornweg opgejaagd en gebeten. De schapen zijn ter plaatse aan hun verwondingen overleden. De honden zijn inmiddels weer terug bij de eigenaar.

Bron: Connie Polak