Gemeente Zevenaar

Infopagina week 30. 2003

INHOUD INFO WEEK 30 ( 20 t/m 26 juli 2003)

AANVRAGEN VRIJSTELLING BESTEMMINGSPLAN
Bij burgemeester en wethouders zijn de volgende aanvragen ingekomen om met toepassing van artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling te verlenen van het:
- bestemmingsplan Babberich voor de plaatsing van een tuinhuisje op het perceel Witte Kruis 25 te Babberich;
- bestemmingsplan Heerenmäten fase 2 voor de plaatsing van een lichtmastreclame aan lichtmast 501 aan de Arnhemseweg te Zevenaar;
- bestemmingsplan Lentemorgen I voor de plaatsing van een lichtmastreclame aan lichtmast 526 aan de Ringbaan Noord te Zevenaar;

- bestemmingsplan Lentemorgen II voor de plaatsing van een lichtmastreclame aan lichtmast 638 te Zevenaar. Ter inzage

Deze aanvragen liggen met ingang van 24 juli a.s. gedurende vier weken ter inzage bij de frontoffice van de sector Grondgebied. Tijdens deze periode kan een ieder schriftelijk zijn zienswijze kenbaar maken aan burgemeester en wethouders. MILIEUBERICHTEN

Melding Wet Milieubeheer
Burgemeester en wethouders maken bekend dat bij hen vijf meldingen zijn ingekomen als bedoeld in artikel 8.41 van de Wet Milieubeheer.

1.Een melding op grond van het "Besluit inrichtingen voor motorvoertuigen milieubeheer" door de heer S. van Dijk en betreft het veranderen van de onderhoudswerkplaats van het Waterschap Rijn en IJssel aan de Nieuwe Steeg 9 te Zevenaar.
2.Een melding op grond van het "Besluit bouw- en houtbedrijven milieubeheer" door de heer W. Welman en betreft het van toepassing worden van het besluit op het aannemersbedrijf aan de Reisenakker 12 te Zevenaar.

3.Een melding op grond van het "Besluit bouw-en houtbedrijven milieubeheer" door de heer W.C. van den Boom en betreft het veranderen van de indeling van het bouwbedrijf gevestigd aan de Kampsingel 38 te Zevenaar.

4.Een melding op grond van het "Besluit detailhandel en ambachtsbedrijven milieubeheer" door de heer W. J. P Godschalk en betreft het intern veranderen van de bakkerij gevestigd aan het Raadhuisplein te Zevenaar.

5.Een melding op grond van het "Besluit detailhandel en ambachtsbedrijven milieubeheer" door de heer W. J. P Godschalk en betreft het oprichten van een winkel voor brood en banket gevestigd aan het Muldershof 36 te Zevenaar. Ter inzage
De meldingen worden op 23 juli 2003 ter inzage gelegd bij de frontoffice van de sector Grondgebied van het gemeentehuis. De meldingen kunnen daar gedurende vier weken tijdens de openingstijden worden ingezien. Op afspraak is dit ook buiten openingsuren mogelijk.

Voor de eerste melding kan contact worden opgenomen met mevrouw L. van Wersch, doorkiesnummer 595 223, afdeling Bouwen, Wonen en Milieu. Voor de overige meldingen kan contact worden opgenomen met mevrouw I. Domhof, doorkiesnummer 595 246, afdeling Bouwen, Wonen en Milieu. Na deze termijn is de melding alleen nog op afspraak in te zien.

JAARVERSLAG 2002 VAN BURGEMEESTER DE RUITER

Door de invoering van het dualisme in het lokale bestuur moet elke burgemeester jaarlijks een verslag uitbrengen om verantwoording af te leggen aan burgers en raad.

Het jaarverslag 2002 van burgemeester De Ruiter is inmiddels afgerond. In dit verslag geeft de burgemeester aan hóe en bij welke onderwerpen de gemeente de inwoners van Zevenaar heeft betrokken bij het besturen van de stad. Daarnaast behandelt dit verslag de kwaliteit van de dienstverlening van de gemeente aan de inwoners.

De burgers kunnen dit jaarverslag nalezen op de internetsite van de gemeente Zevenaar:
www.zevenaar.nl

Daarnaast liggen een aantal exemplaren van het jaarverslag 2002 ter inzage op de leestafel in de Burgerstraat in het gemeentehuis.

CU! AROUND IN ZEVENAAR, GROTE KICK-OFF OP 24 JULI 2003

Op donderdag 24 juli is het zover: CU! start dan met activiteiten voor jongeren in Zevenaar op het Raadhuisplein vanaf 18.30 uur. Jongeren worden uitgedaagd om mee te doen aan streetsoccer, beachvolley, basketball of een breakdance-clinic. Daarnaast zorgen de djs voor een lekker zomers sfeertje! Kortom: veel sport, muziek en spektakel. Iedereen is welkom en het kost niets om hierbij te zijn. Je kunt meedoen aan de activiteiten of gewoon lekker genieten van de muziek en je vrienden aanmoedigen. Er worden tevens diverse prijzen ter beschikbaar gesteld voor zowel deelnemers als toeschouwers. Nog een goede reden naar het Raadhuisplein te komen op donderdag 24 juli.

CU! is een project van de Gelderse Sport Federatie en wordt ondersteund door de gemeente. CU! is ongeveer een jaar geleden bedacht, omdat werd geconstateerd dat jongeren best wat meer mogen bewegen. Om aan te tonen dat sport en bewegen leuk is en zeker niet standaard, is CU! ontstaan.

CU! Around trekt deze zomer met een karavaan naar bijna 15 Gelderse gemeenten met iedere keer een wervelend programma. Na de introductie van CU! op straat wordt het project voortgezet met CU! at school, CU! at work en CU! practice. Zo worden de jongeren verrast met een nieuwe inhoud van hun lessen lichamelijke opvoeding in het voortgezet onderwijs, worden er bedrijfssportactiviteiten opgezet voor organisaties met veel zaterdag- en avondwerkers en wordt er in samenwerking met sportverenigingen inhoud gegeven aan de plaats en betekenis van jongeren in de sportverenigingen. Daarnaast komt er een virtuele sportclub met allerlei events en aanbiedingen.

Meer informatie over CU!, bezoek de website:
WWW.CU-AROUND.NL of bel met Natasja Heijink, telefoonnummer: 026-35 40 369 of 06-10942414.

EIKENPROCESSIERUPS

Ook Zevenaar ontkomt niet langer aan de eikenprocessierups. Er zijn dit jaar al 50 nesten gesignaleerd in onze gemeente. De eikenprocessierups, die oorspronkelijk uit Zuid-Europa komt, is de laatste jaren noordwaarts Nederland ingetrokken. Waarschijnlijk heeft de klimaatverandering ten gevolge van het broeikaseffect hier mee te maken. Een aantal jaren geleden werd de rups alleen in Limburg en Brabant aangetroffen. Nu is hij dus ook in Zevenaar gearriveerd. Zijn typische naam heeft het diertje te danken aan het feit dat de rupsen zich gezamenlijk als een soort processie verplaatsen in de boom.

Klachten

De eikenprocessierups kan overlast veroorzaken. Er kunnen irritaties aan de huid en de ogen optreden. De beste behandeling hiervoor is de huid goed wassen en niet gaan krabben of wrijven. De meeste klachten zullen dan binnen enkele dagen verdwijnen.
Kaalgevreten eikenbomen en grote nesten op stammen en dikke takken verraden de aanwezigheid van eikenprocessierupsen. Indien u denkt ergens een brandhaard van deze rups te weten of gezien te hebben neem dan contact op met het Service- en Meldpunt van de gemeente Zevenaar telefoonnummer 595555, zodat deze de verspreiding de diertjes in de hand kan houden.

TARIEFSTIJGING AANBIEDSTATION

Per 1 augustus worden een aantal tarieven op het aanbiedstation verhoogd. Mede vanwege nieuwe btw-regels zijn de verwerkingstarieven met ingang van dit jaar fors gestegen. Dit zal leiden tot tekorten, omdat hier destijds in de begroting nog geen rekening mee was gehouden. De gemeenten die in het aanbiedstation participeren, Didam en Zevenaar, hanteren het principe de vervuiler betaalt en daarin past dat de mensen die afval brengen een bijdrage leveren in de gestegen kosten van dat afval.

Vanaf 1 augustus kost hout 32 euro per kubieke meter, tuinafval 12 euro, dakteer en verontreinigd dakgrind 100 euro en grof afval 22 euro. Het brengen van 1 zak afval gaat 0,50 euro kosten. De overige afvalcomponenten blijven in prijs ongewijzigd.

OUD PAPIER

In Zevenaar wordt maandelijks huis-aan-huis papier ingezameld. Hieronder leest u wanneer er in uw wijk wordt ingezameld. De inzameling is overdag, tenzij anders is vermeld. Papier gebundeld aanbieden op de aanbiedplaatsen. Wilt u s.v.p. plastic folies verwijderen. Papier van bedrijven wordt niet meegenomen.

Datum

Wijk/Plaats

Inzamelaar

Zaterdag 26 juli

Zonnemaat Zuid/Centrum/Molenwijk

(supportersverening DCS)

ZOMERROOSTER ZWEMBADEN

In de zomervakantie (19 juli t/m 31 augustus 2003) gelden de volgende openingstijden:

SPORT- EN RECREATIEBAD "LENTEBAD"

maandag t/m vrijdag 10.00 - 20.00 uur
banenzwemmen 10.00 - 11.00 uur en van
17.00 - 18.30 uur
aquajogging dinsdag 19.15 - 19.45 uur
aquarobics woensdag 19.15 - 19.45 uur
zaterdag 13.30 - 17.00 uur
zondag 08.30 - 16.00 uur
banenzwemmen 08.30 - 09.30 uur

Voor inlichtingen kunt u op werkdagen terecht van 10.00 - 12.00 uur. Tel. 0316 527689 /
www.lentebad.nl
In verband met groot onderhoud is het bad van 23 juni tot 19 juli 2003 gesloten.

"DE BREULY" (
tel. 0316 523475)

Het natuurbad De Breuly is geopend van zaterdag 14 juni t/m zondag 31 augustus 2002.
De Breuly is bij goed weer dagelijks geopend
van 10.30 uur tot 18.00 uur. Inlichtingen hieromtrent kunt u opwerkdagen van 10.00 - 12.00 uur verkrijgen bij het Lentebad, tel. 527689.

Tarieven:
Dagkaart 1,95
10 Badenkaart 15,50
Kinderen t/m 2 jaar gratis

OPENBARE BEKENDMAKINGEN

Ingekomen lichte bouwaanvragen week 27/2003
Churchillstraat 26, uitbreiden van de woning

Ingekomen lichte bouwaanvragen week 28/2003
Roodwilligen 137, uitbreiden van de woning en plaatsen dakkapellen

Ingekomen reguliere bouwaanvragen week 29/2003
Nieuwbouwplan Ooy, kavel 168, oprichten van een woonhuis met garage Nieuwbouwplan Ooy, kavel 172, oprichten van een woonhuis met garage Markt 9, gedeeltelijk veranderen/vergroten winkel in een restaurant

Ingekomen reguliere bouwaanvragen week 28/2003
Kerkstraat 27, veranderen van een opslagruimte gebouw 12 in een trafogebouw
Nieuwbouwplan Ooy, kavel 171, oprichten van een woning

Ingekomen bouwaanvragen eerste fase week 28/2003 Nieuwbouwplan Ooy, Engelse Park, oprichten 24 woningen

De ingekomen aanvragen liggen bij de frontoffice van de sector Grondgebied voor een ieder ter inzage. Tegen deze aanvragen kan geen bezwaar worden gemaakt. Belanghebbenden kunnen wel hun zienswijze kenbaar maken aan burgemeester en wethouders, Postbus 10, 6900 AA Zevenaar.

Hierbij wordt opgemerkt dat een bouwvergunning moet worden verleend als aan de wettelijke eisen wordt voldaan.

BESLUITEN

Verleende lichte bouwvergunningen week 28/2003

---
Ardechelaan 2, plaatsen van een dakkapel op de achterzijde
-Lier 22, uitbreiden van de woning

-Molenstraat 30, plaatsen van een overkapping

Verleende reguliere bouwvergunningen met vrijstelling o.g.v. artikel 15WRO week 28/2003

---
Arnhemseweg 3 en 5, geheel veranderen van een kantoor

Algemene Plaatselijke Verordening 2000 Zevenaar:


- de heer R. Lammers, ontheffing voor het plaatsen van een container op gemeentegrond voor het perceel Didamsestraat 13 te Zevenaar;
- de heer F.Witjes, namens c.v. de Toetenburgers, vergunning voor het innemen van een standplaats op het Raadhuisplein te Zevenaar op vrijdag 11 juli 2003 van 14.00 t/m 20.00 uur tijdens de wekelijkse markt;

- mevrouw Ankone-Ruigrok, namens het Liemerse Opera Operette Gezelschap, vergunning om van 22
september 2003 t/m 6 oktober 2003 aankondigingsborden te plaatsen in de gemeente Zevenaar;

- mevrouw L. Steneker, namens de Stichting Multiculturele Belangen Zevenaar, vergunning voor het organiseren van een multiculturele markt in de aula en hal van het Liemers College aan de Zonegge op zondag 5 oktober 2003 van 13.00 t/m 17.00 uur;

- de heer M. Peelen, namens Stichting Runningevents Liemers, vergunning voor het houden van een wedstrijdloop op zondag 31 augustus 2003 van 11.00 t/m 14.15 uur in de gemeente Zevenaar en vergunning voor het plaatsen van aankondigingsborden en spandoeken in de gemeente Zevenaar, twee weken voor de wedstrijdloop;

- mevrouw A. van Vliet, namens het Organisatiecomité Breulyfeest, vergunning voor het organiseren van het Breulyfeest op 2 augustus 2003 van 19.00 t/m 00.30 uur, op het terrein van natuurbad de Breuly, en vergunning voor het plaatsen van aankondigingsborden en spandoeken, twee weken voor het feest;

- de heer J. Rouwhorst, namens het Filmhuis Zevenaar, vergunning voor het houden van een buitenfilmvoorstelling op zaterdag 16 augustus 2003 van 21.00 tot 24.00 uur op het Raadhuisplein te Zevenaar, en een vergunning voor het plaatsen van aankondigingsborden en spandoeken in de gemeente Zevenaar, twee weken voor de buitenfilmvoorstelling;
- mevrouw Kraayvanger-Naberink, namens het buurtkontakt Toorop en Vermeerstraat een vergunning voor het houden van een barbecue op zondag 31 augustus 2003 van 12.00 t/m 21.00 uur op één van de grasvelden langs de Vermeerstraat of de Frans Halsstraat, en een vergunning om een deel van de parallelweg van de Vermeerstraat of Frans Halsstraat af te sluiten voor het verkeer tijdens de barbecue;
- de heer van Vuren, namens de Activiteiten Commissie Zonnemaat, vergunning voor het houden van een sportdag op zaterdag 12 juli 2003, van 13.00 t/m 16.00 uur, aan de Van Beethovenstraat te Zevenaar;
- mevrouw M. van Vemde, namens de Gelderse Sport Federatie, vergunning voor het houden van een sportactiviteitendag met muziek op donderdag 24 juli 2003 van 18.00 tot 23.00 uur op het Raadhuisplein te Zevenaar de heer van Engelen, namens de Jeu de Boules club Zevenaar, vergunning voor het organiseren van wedstrijden in het park de Gimbornhof te Zevenaar op 20 juli 2003 van 12.00 t/m 16.00 uur;
- de heer G. Duits, verklaring van geen bezwaar voor het opstijgen van één hete luchtballon vanaf het perceel Nieuwe Steeg 1 te Zevenaar, op
6 augustus 2003;

- E. van Harten, verklaring van geen bezwaar voor het opstijgen van twee of drie hete luchtballonnen vanaf het perceel Zuiderlaan 45 te Zevenaar, op 29 augustus 2003;

- mevrouw Grims, namens de Liemerse Muziekschool, vergunning voor het houden van een mini-concert op woensdag 16 juli 2003 van 18.30 t/m 19.00 uur op het schoolplein naast de Liemerse Muziekschool;
- de heer B. Turkenburg, namens BAS Neon, vergunning voor het plaatsen van een lichtreclame op/aan het pand de Mercurion 22 te Zevenaar;

Drank en Horecawet:

- de heer J. Rouwhorst, namens het Filmhuis Zevenaar, ontheffing voor het schenken van zwakalcoholische dranken tijdens de buitenfilmvoorstelling op 16 augustus 2003 van 21.00 t/m 24.00 uur op het Raadhuisplein te Zevenaar.

Wegenverkeerswet:
de heer J.H.P. Lodewijkx, een gehandicaptenparkeerplaats op kenteken nabij zijn woning aan De Hooge Bongert 27 te Zevenaar.

Kapverordening:

- de gemeente Zevenaar, vergunning voor het kappen van zeven bomen aan de Vincent van Goghstraat te Zevenaar;

- de gemeente Zevenaar, vergunning voor het kappen van vier bomen ter hoogte van het perceel Schoolstraat 9 te Zevenaar.

Tijdstip van de aanvraag kan met zich meebrengen dat een vergunning/ontheffing niet tijdig wordt gepubliceerd. Degene wiens belang rechtstreeks bij één van de bovengenoemde besluiten is betrokken, kan binnen 6 weken na de bekendmaking van het betreffende besluit daartegen een bezwaarschrift indienen bij het bestuursorgaan dat het besluit genomen heeft.