ADO Den Haag

PERSMEDEDELING

Den Haag, vrijdag 18 juli 2003

T.a.v. de sportredactie

Selectie ADO Den Haag seizoen 2003/2004
ADO Den Haag heeft vandaag haar selectie voor het komende seizoen aan de pers gepresenteerd. Daarnaast werd de traditionele selectiefoto gemaakt op het hoofdveld van het Zuiderparkstadion.

Naast de nieuwkomers (Van der Leegte, Platvoet, De Vries, Leonardo, Van Boxel) valt op dat er een groot aantal spelers afkomstig uit de jeugdopleiding zich bij de eerste selectie van ADO Den Haag heeft gevoegd: Wesley Zandstra, Michael Ros, Stefan Huisman, Robertino Rafaela, Marcel Pronk en Geoffrey Knijnenburg komen uit de jeugdopleiding van ADO Den Haag. Twee spelers zijn nog op proef: de Rus Igor Korneev en de Japanner Yuji Minami.

Rinus Israel: Handhaven is het doel
Trainer Rinus Israel sprak 's middags de pers toe. Hij benadrukte dat ADO Den Haag zich versterkt heeft met een aantal goede spelers, maar dat desondanks handhaven de doelstelling voor het komende seizoen is: "We zullen er alles aan doen om zoveel mogelijk spektakel te bieden. Toch moeten we realistisch blijven: we hebben het goed gedaan als we eindigen op de 15e plaats en de nacompetitie ontlopen. Met de spelers die er bij zijn gekomen heb ik er veel vertrouwen in dat we dat doel weten te bereiken. Ik vind namelijk dat los van de nieuwe spelers de groep die vorig jaar kampioen is geworden zich nog verder kan ontwikkelen".

Trainingsstage in Engeland
ADO Den Haag vertrekt zondag 20 juli a.s. naar Engeland. Ook Korneev en Minami reizen met ADO Den Haag mee naar Engeland. Het oefenprogramma in Engeland ziet er als volgt uit:

Dinsdag 22 juli 2003 Sheffield Wednesday - ADO Den Haag, 19.45 uur* Complex: Hillsborough Stadium

Woensdag 23 juli 2003 Chester City - ADO Den Haag, 20.00 uur* Complex: Deva Stadium

Vrijdag 25 juli 2003 Wolverhampton Wanderers - ADO Den Haag, 19.30 uur* Complex: Telford Stadium

Zaterdag 26 juli 2003 Einde trainingskamp in Engeland


* De aanvangstijden van de wedstrijden in Engeland zijn lokale tijden

Blessures
Jan Paul Saeijs: knieblessure (inzet wedstrijden Engeland twijfelachtig) Roy Stroeve: buikspierblessure (inzet wedstrijden Engeland twijfelachtig) Yuji Minami: enkelblessure

Afwezigheid Mark Jansen
Mark Jansen is van maandag 21 juli t/m maandag 4 augustus afwezig. Voor dringende zaken kunt u een bericht inspreken op zijn mobiele telefoon. U kunt ook contact opnemen met Sandra Schenk, 070-3054513, s.schenk@adodenhaag.nl.