Ingezonden persbericht

Persbericht 18 juni 2003

FashionUnited introduceert TrendEvent voor inkopers

Het platform voor de mode was tot voor kort uitsluitend online actief, vanaf dit jaar komt daar verandering in. Een eerste offline activiteit is het organiseren van evenementen voor fashion professionals op verschillende gebieden om de drie maanden.

Het eerste event is het FashionUnited TrendEvent voor inkopers in de modebranche. Waarschijnlijk was het nog nooit zo moeilijk om daadwerkelijk voor het nieuwe seizoen in te kopen. De inkoop periode komt er weer aan en voorspellingen zijn uiterst ingewikkeld, op basis van de doorverkoopcijfers is ook niet echt een reëel beeld te krijgen.

Qua trends zijn er ook veel richtingen, welke kant gaat het op? Men staat er alleen voor en moet met het assortiment in de winkel zeer onderscheidend zijn. Maar hoe doet men dat verantwoord in dit economisch klimaat?

Om de diverse aspecten voor de inkoper te belichten organiseert FashionUnited het TrendEvent, kennisoverdracht en netwerken op niveau alvorens weer voor de grootste investeringen voor volgend jaar te staan.

Het TrendEvent op vrijdag 18 juli in het Mode Centrum Almere duurt van 12:30 tot 18:00 uur, de dagindeling onder leiding van styliste Saskia van't Hof en Europees FashionUnited hoofdredactrice Esmerij van Loon is als volgt:


- 12:30 Ontvangst met koffie

- 12:45 introductie TrendEvent

- 13:15 presentatie trendwatcher

- 14:00 open workshop

- 15:45 koffiepauze

- 16:15 overview branchevreemde trends

- 16:45 overzicht en aspecten komende modevakbeurzen
- 17:00 uitlichten van een aantal trends en collecties zomer 2004
- 17:30 afsluiting met netwerk borrel


Het aantal plaatsen is dit seizoen beperkt tot 100, waarvan de helft nu reeds is verkocht. Een kaart kost 95 euro, geïntereseerden kunnen zich aanmelden via www.FashionUnited.nl/trend .

Einde persbericht



Ingezonden persbericht