Ingezonden persbericht


Rode Kruis gebruikt 43.000 blarenprikkers
Laatste dag Nijmeegse Vierdaagse

Nijmegen, 18 juli 2003

Zestien EHBO-teams van het Nederlandse Rode Kruis begeleidden de duizenden wandelaars en toeschouwers op en langs de Via Gladiola, de laatste 6 kilometer van het parcours van de Nijmeegse Vierdaagse. Vier hulpambulances stonden langs de route klaar om hulp te bieden.

Door de hoge temperaturen tijdens de eerste twee dagen van de Vierdaagse waren er tijdens deze 87ste editie meer en grotere blaren. Bij de EHBO-posten ging er twee keer zoveel materiaal doorheen als vorig jaar. De definitieve stand: 61 kilometer leukoplast, 30.000 steriele gazen, 18.000 handschoenen, 61 liter jodium en 43.000 blarenprikkers. De afgelopen vier dagen meldde zich ruim 6.000 wandelaars bij de rustposten en het noodhospitaal van het Rode Kruis op de start/finishlocatie.Het ging om 4343 blaar- en 1751 EHBO/artsbehandelingen.

De 375 vrijwilligers van het Rode Kruis blijven tot zaterdag paraat.Tijdens de laatste marsdag is het noodhospitaal net zo lang open als nodig is om wandelaars en toeschouwers eerste hulp te bieden. De verbindingsdienst blijft operationeel tot alle hulpverleners binnen zijn. Haar taak is het verzorgen van de communicatie tussen de EHBO-posten, het transportnet, de hulpambulances en de Centrale Ambulance Post.