Koninklijke Nederlandse Baseball en Softball Bond

Nieuwegein, 13 juli 2003

PERSBERICHT

Wijziging wedstrijdschema Europees Kampioenschap Honkbal

Op zondag 13 juli is in overeenstemming met de CEB besloten het wedstrijdschema voor het Europees Kampioenschap aan te passen om live TV-registratie door de NOS te faciliteren.

Op zaterdag 19 juli zal in het Pim Mulier slechts één wedstrijd (de finale) worden gespeeld. In Rotterdam zal de wedstrijd om de 7e en 8e plaats gespeeld worden, waarbij plaatsing voor het Olympisch Kwalificatie Toernooi nog op het spel kan staan. De wedstrijd om de 5e en 6e plaats zal verspeeld worden op het veld van Kinheim aan het Badmintonpad. De toegang hier is gratis. De wedstrijd om de 3e en 4e plaats wordt in Amsterdam gespeeld. Alle wedstrijden zullen om 13.00 uur aanvangen.

De prijs voor een dagkaart voor 19 juli blijft 8,50 euro ondanks dat er slechts één wedstrijd wordt gespeeld. Toeschouwers die reeds een dagkaart voor 19 juli hebben gekocht, krijgen op vertoon van hun dagkaart voor 19 juli een gratis dagkaart voor de wedstrijd van woensdag 23 juli tijdens het Olympisch Kwalificatie Toernooi. Toeschouwers die deze kaart nu nog aanschaffen zullen deze kaart direct aan de kassa ontvangen.

De reden van deze wijziging in het wedstrijdschema, is live TV-registratie door de NOS mogelijk te maken. In het belang van de promotie van de honkbalsport richting de Olympische Spelen in 2004 en het WK in eigen land in 2005, heeft de Stichting Internationale Baseball Evenementen Nederland (SIBEN) gemeend deze beslissing te moeten nemen. De NOS zal overschakelen naar de finale van het EK op het moment dat de herenfinale van het Dutch Open Tennis (3-sets, aanvangstijd 12.00 uur) is afgelopen. Voorafgegaan door een korte samenvatting zal vervolgens de rest van de wedstrijd worden uitgezonden.

Voor verdere informatie kunt u surfen over onze site www.ekhonkbal.nl of contact opnemen met Ellen Broeke: 06 -24610865 / Robbert Lohmann: 06 - 212 02 685


---- --