Politie Noord- en Oost Gelderland

Een 31-jarige man uit Veenendaal heeft aangifte gedaan van vernieling van zijn auto. Hij reed omstreeks 17.50 uur over de Bezelhorstweg in Doetinchem en zag uit tegenovergestelde richting twee fietsers naderen. Aan de rechter kant van de weg naderde ook een man met een bouvier. De ruimte was gering en bij het passeren van de voetganger sloeg deze de spiegel kapot. De automobilist reed achteruit om de man aan te spreken. Deze stelde zich vervolgens zeer agressief op en driegde de bestuurder in elkaar te slaan.

Door het team Verkeershandhaving is gisterenavond/ nacht een alcoholcontrole gehouden aan de Lengelseweg, de Kilderseweg, de Korenhorsterweg en de Drieheuvelenweg, alle gelegen in de gemeente Bergh. Er werden 360 bestuurders gecontroleerd en van hen gaven ongeveer 100 mensen aan dat ze wel gedronken hadden, maar absoluut niet te veel. Drie bestuurders bleken bij de eerste ademtest op straat te veel op te hebben. De ademanalyse aan een politiebureau viel voor een 53-jarige bestuurder uit Didam uit in een score van 1.2 promille. De andere twee waren lager. De politie hoopt toch dat bestuurders meer de afspraak maken om in het geheel niet te drinken wanneer er nog gereden moet worden!

Het inbraakalarm is mogelijk de redding geweest voor een bedrijf aan de Terborgseweg in Silvolde. Rond 04.45 uur ging dit af en bij de komst van de politie en de eigenaar bleek, dat men op het dak was geklommen en een raam had geforceerd. Bij het binnenklimmen is het alarm afgegaan en er wordt dan ook niets vermist. Getuigen hebben drie mannen in en donkere auto zien wegrijden.

Einde berichten

Anton de Ronde, 055 - 5482050