Universiteit Twente

UT-campus belaagd door laagzwevende hovercrafts Slotevenement HoverCraftCamp

Op zaterdag 19 juli vindt op en rond de vijvers van de campus van de Universiteit Twente een wedstijd plaats van laagzwevende hovercrafts. De week ervoor hebben deelnemers aan het `HoverCraftCamp' driftig gesleuteld aan hun eigen hovercraft, op zaterdag laten ze hun kunnen zien. Ook zijn tijdens dit hovercraft-event de verrichtingen te zien van echte wedstrijd-hovercrafts van de Nederlandse Hovercraftclub. Het HoverCraftCamp is een van de activiteiten van Twente SUMMERCAMPus, waarin scholieren een week lang werken aan bijvoorbeeld een robot, raket, computergame of videoclip. Het Hovercraft-event begint om 13.00 uur.
Voorafgaand aan het event hebben de scholieren op de campus de hele week druk kunnen werken aan hun ontwerp voor een hovercraft. Tijdens een zomerkamp van TwenteSUMMERCAMPus verblijven ze in speciale blokhutten op het campusterrein. Ook is er bij zo'n kamp volop gelegenheid de sport- en culturele faciliteiten van de UT te benutten. Behalve het HoverCraftCamp zijn er ook kampen als Robot Wars Camp, Music Video Camp, KIJK Rocket Design Camp en Power Unlimited Games Camp.
Het Hovercraft event begint op 19 juli om 13.00 uur. De race start in de vijver voor de Vrijhof op de campus, dat is gebouw 14 op de wegwijzers en op de plattegrond die u vindt op
www.utwente.nl/dienstverlening/route
Achtergrondinformatie over het HoverCraftCamp:
www.twentesummercampus.nl/hovercraftcamp