Politie IJsselland

Politie IJsselland
Persberichten Zwolle
van Zaterdag 19-jul-2003 07:00 uur
tot Zondag 20-jul-2003 06:59 uur
Piket: Rein Kloppenburg/Nanda Kappers (038-4963891)
Door: Nanda Kappers
---

ACTIE TEGEN ZAKKENROLLERS OP LAATSTE BLAUWVINGERDAG

ZWOLLE - Aanstaande woensdag tijdens de laatste Blauwvingerdag houdt de Zwolse politie een afsluitende actie om het publiek te waarschuwen voor zakkenrollers. De entertainment- en organisatiegroep Lokate uit Wijhe is ingehuurd en gaat door middel van toneelstukjes in de binnenstad de burger attent maken op de aanwezigheid en de werkwijze van zakkenrollers. Daarbij wordt duidelijk met welk gemak zakkenrollen vaak gepaard gaat. Bij de toneelstukjes wordt uiteraard het publiek betrokken. Deze werkwijze is eerder onder de naam 'aktie Bromsnor' in Deventer uitgeprobeerd en was daar erg succesvol.

De afgelopen drie Blauwvingerdagen heeft de politie op allerlei manieren geprobeerd het publiek te waarschuwen. Door stadswachten werden flyers uitgereikt aan publiek en in diverse winkels werden posters opgehangen. Verder werden er spandoeken opgehangen aan de Luttekestraat, de Diezerstraat, de Sassenstraat, de Nieuwe Markt en de Buitenkant en werd er op diverse manieren in de media aandacht besteed aan het onderwerp. Ook werden extra politiemensen en stadswachten ingezet om zakkenrollers op te sporen en tegelijkertijd winkelend publiek aan te spreken als zij een makkelijke prooi waren voor zakkenrollers.

Op de eerste Blauwvingerdag ontving de politie nog diverse aangiftes van zakkenrollerij. Op de tweede Blauwvingerdag bleef het bij twee aangiftes en de derde dag kwam er maar één binnen. De acties lijken dus hun vruchten af te werpen. Ook de reacties van het publiek op het vele 'blauw' in de binnenstad zijn positief. De meeste bezoekers associëren de aanwezigheid van de politie met de waarschuwingen voor zakkenrollers.

---

AUTOMOBILIST RIJDT DOOR NA TWEE AANRIJDINGEN

ZWOLLE - Zondagochtend even na 0.00 uur fietste een 59-jarige man uit Zwolle over de Kerkstraat in de richting van de Diezerkade. In de bocht even voorbij de bussluis zag hij een auto uit tegenovergestelde richting komen die slingerend reed. Voordat de fietser de auto kon ontwijken raakte de auto de fietser frontaal. De fietser kwam te vallen, maar liep gelukkig geen letsel op. Na de aanrijding schoot de auto door het trottoir op en tegen een verkeersbord aan. Getuigen zagen de bestuurder echter gewoon doorrijden in de richting van de bussluis. Even later kreeg de politie een melding dat op de Buitenkant een auto tegen de gevel van een hoekpand was gereden. Ook hier was de automobilist gewoon doorgereden. Getuigen gaven hetzelfde kenteken door als het kenteken van de auto die betrokken was bij de aanrijding op de Kerkstraat. Er is een onderzoek ingesteld naar de eigenaar van de auto. Bij zijn woning werd de omschreven auto met schade aangetroffen, maar er was niemand aanwezig. De auto is in beslag genomen. Een onderzoek naar de bestuurder is ingesteld.

(03-090595)

---

KERENDE SNORFIETSER GESCHEPT

ZWOLLE - Zaterdag even na 12.00 uur reed een 66-jarige man uit Heino met zijn snorfiets over de Bomhofsweg vanuit de richting van Hasselt. Opeens stopte de man en keerde om om terug te rijden richting Hasselt. Op het moment dat de snorfietser op de weg keerde reed er echter een auto achter hem. De 27-jarige bestuurder uit Hasselt zag de snorfietser keren en probeerde uit te wijken naar links, maar kon niet voorkomen dat hij de snorfietser frontaal raakte. De snorfietser kwam daarbij ten val. Hij is overgebracht naar het ziekenhuis. Daar werden diverse hoofdwonden en een gebroken been geconstateerd.

(03-090420)

---

AANRIJDING TUSSEN FIETSTER EN MOTORRIJDER

ZWOLLE - Zaterdag rond 16.45 uur reden een man en een vrouw met hun fiets over de Rhijnvis Feithlaan en sloegen rechtsaf de Vechtstraat op. Ze wilden gelijk links af slaan de fietsstrook op om af te slaan naar de Vondelkade.
Van links kwamen op dat moment echter twee motoren aanrijden. Het echtpaar dacht daar nog wel voor langs te kunnen. Dit was echter niet het geval. Ondanks het naar links uitwijken kon één van de motorrijders, een 29-jarige Zwollenaar, de vrouw niet meer ontwijken. Er volgde een aanrijding waarbij de 77-jarige vrouw uit Zwolle ten val kwam. Zij is met een gebroken elleboog overgebracht naar het ziekenhuis.

(03-090500)

---

ONDER INVLOED OP SNORFIETS

ZWOLLE - Zondagochtend om 04.15 uur werd een 22-jarige Zwollenaar die met zijn snorfiets reed over de Sassenstraat aangehouden voor een alcoholcontrole. Hij bleek te hebben gedronken. De uitslag van de ademanalyse was 250 ug/l (0,56?). De man kreeg een rijverbod van een uur en een PV uitgereikt.

(03-090657)

---

VECHTPARTIJ AAN PALESTRINALAAN

ZWOLLE - Zondagochtend even na 0.00 uur kreeg de politie een melding van geluidsoverlast aan de Palestrinalaan. Het bleek dat er een feest aan de gang was waarbij op vrij luide toon werd geconverseerd. Er is even gepraat met de feestende mensen en de buren die de geluidsoverlast hadden gemeld. Toen de politie weer wilde vertrekken ontstond er echter een ruzie tussen de twee groepen waarbij over en weer werd geslagen. Het lukte de groepen te scheiden. Een 42-jarige Zwollenaar die de ruzie gestart was werd aangehouden evenals een 42-jarige vrouw die gereageerd had door met een schop om zich heen te slaan. De sfeer bleef echter agressief en die begon zich te richten op de politieagenten die inmiddels ondersteuning hadden gekregen van een aantal collega's waaronder een diensthond. Eén van de aanwezigen richtte zich met zijn eigen hond aan de hand op de diensthond. Het lukte echter deze hond af te schrikken en de eigenaar (een 43-jarige Zwollenaar) kon worden aangehouden. In de schermutseling bedreigde een 31-jarige Zwollenaar één van de politiemannen met een mes. Na het gebruik van pepperspray kon ook deze man worden aangehouden. De vier verdachten werden afgevoerd en zijn voor nader onderzoek ingesloten. Later die nacht, rond 02.30 uur, kreeg de politie de melding dat op dezelfde plek opnieuw ruzie was. Ter plaatse werd wel weer een groep mensen aangetroffen, maar blijkbaar was de ruzie inmiddels gesust.

(03-090590)

---

MANNEN KRIJGEN KLAPPEN VAN GROEP

ZWOLLE - Zondag rond 0.30 uur liepen drie mannen over de Klooienberglaan in de richting van de binnenstad. Bij het oversteken van een weg werden de drie bijna aangereden door een auto die afsloeg. Er ontstond een korte woordenwisseling tussen de drie mannen en de vijf vrouwen in de auto. Op een gegeven moment lopen de drie echter door. Even later loopt er een man achter hun die hen zegt te stoppen. Als de drie dit doen zegt de man dat zij zijn vriendin belachelijk hebben gemaakt. Op hetzelfde moment stopt er een auto naast hun waar 5 mannen uit komen. Zij beginnen direct op het drietal in te slaan. Eén van hen weet weg te komen, maar de andere twee worden diverse malen geslagen en getrapt. Opeens stappen de mannen weer in de auto en rijden weg. Als de twee mannen op zoek gaan naar de derde komt de auto echter weer terug en krijgen de twee opnieuw klappen. Nadat de groep opnieuw vertrokken is lopen de twee naar het politiebureau aan de Obrechtstraat en informeren daar de politie. De twee mannen hadden diverse verwondingen. Eén van hen, een 25-jarige Zwollenaar, is mogelijk buiten bewustzijn geweest en moest voor controle naar het ziekenhuis. De mannen moeten nog aangifte doen. Daarna wordt een onderzoek ingesteld.

(03-090621)

---

Einde

---- --

Dagrapport teams Steenwijk/Horst&Waterland
van Zaterdag 19-jul-2003 07:00 uur
tot Zondag 20-jul-2003 06:59 uur
Rein Kloppenburg
Piket: 038-4963891

---

BESTELAUTO GESTOLEN

STEENWIJK - Een 59-jarige man uit Steenwijk deed aangifte van diefstal van een grijze bestelauto, merk Hyundai H100, voorzien van het kenteken 98-VN-BX. De diefstal heeft plaatsgevonden tussen vrijdag 18-07 20.30 uur en zaterdag 19-07 09.30 uur op de parkeerplaats aan de Tulpstraat.
(03-090341)

---

jongeman aangehouden voor vernieling

ZWARTSLUIS - Een getuige zag omstreeks 02.30 uur dat een groep van 8 a 9 jongens de armatuur van de lantaarnpaal volledig had vernield. Een 18-jarige man uit Zwartsluis verklaarde een aantal keren tegen de
lantaarnpaal te hebben getrapt. Hij werd aangehouden en voor onderzoek overgebracht naar bureau Kampen.
(03-090641)

---

WONINGBRAND

ZWARTSLUIS - Een bewoonster van de Synagogestraat heeft zaterdagavond omstreeks 20.15 uur, na een onenigheid brand gesticht in de woning. De vrouw raakte daarbij gewond aan haar voeten en benen. De woning heeft brand- en roetschade. Het schadebedrag vooralsnog onbekend. De vrouw is overgebracht naar een ziekenhuis in Zwolle. Er wordt een nader onderzoek ingesteld.
(03-090539)

---

Einde dagrapport teams Steenwijk/Horst&Waterland

---- --

Politie IJsselland
Persberichten Salland
van Zaterdag 19-jul-2003 07:00 uur
tot Zondag 20-jul-2003 06:59 uur
Piket: Rein Kloppenburg/Nanda Kappers (038-4963891)
Door: Nanda Kappers
---

HELM GESTOLEN

HEINO - Zaterdag zo rond 14.15 uur plaatste een 42-jarige man uit Lierderholthuis zijn motor aan de Marktstraat in Heino ter hoogte van de ingang van de supermarkt. Hij plaatste zijn rode helm op de motorfiets. Toen hij enkele minuten later terugkwam was de helm verdwenen. Omdat er diverse mensen in en bij de supermarkt aanwezig waren rond het tijdstip van de diefstal is de politie op zoek naar getuigen. Zij worden gevraagd contact op te nemen via het nummer 0900-8844.

(03-090491)

---

BOUWLAND GAAT IN VLAMMEN OP

WIJHE - Zaterdag rond 15.20 uur bleek er brand te zijn ontstaan op een perceel bouwland aan de Engeweg. De brand is ontstaan door werkzaamheden. Door de droogte was het vuur meteen overgeslagen op het droge stro. Gevolg was dat het hele akker met stro in vlammen op ging. De brandweer kwam wel ter plaatse, maar kon niet voorkomen dat het hele perceel van circa 2 ha. afbrandde.

(03-090468)

---

DRONKEN MAN IN TUIN

HEINO - Bewoners van een woning aan de Marktstraat merkten zondagochtend rond 03.15 uur dat er iemand aan hun achterdeur zat. Toen men ging kijken zag men een jongeman in een stoel in de tuin liggen. Bij controle bleek de man te slapen. Nadat hij door de politie wakker was gemaakt bleek hij dronken te zijn. Hij is daarop aangehouden. De 25-jarige man uit Heino kreeg een PV voor openbare dronkenschap en is heengezonden.

(03-090651)

---

Einde

---- --

Dagrapport Pers Kampen
van Zaterdag 19-jul-2003 07:00 uur
tot Zondag 20-jul-2003 06:59 uur
Rein Kloppenburg
Piket: 038-4963891

---

AANRIJDING MET LETSEL

KAMPEN - Omstreeks 10.20 uur reed een 47-jarige vrouw uit Kamperveen over de Beneluxweg , komende uit de richting van de Haatlanderdijk. Zij verleende op het kruispunt geen voorrang aan de voor haar van links komende auto bestuurd door een 58-jarige man uit IJsselmuiden. De verkeerslichten waren buiten werking in verband met een defect. De auto van de man lag op de kop in de middenberm van de Flevoweg. De echtgenote/inzittende van de manwas gewond en werd overgebracht naar de Weezenlanden te Zwolle. Na onderzoek bleek later dat zij meerdere fracturen had in de schouder en het bekken. De vrouw uit Kamperveen had wat bulten en schrammen. Brandweer was eveneens ter plaatse en heeft wegdek gereinigd ivm lekkende koelvloeistof.
(03-090365)

---

AUTOMOBILIST ONDER INVLOED

KAMPEN - Een 21-jarige automobilist uit Kampen reed omstreeks 23.50 uur over de Europa-allee richting Flevoweg, met hoge snelheid. Hij werd staande gehouden op de oprit van de N-50. Hij blies op straat een F waarna hij werd aangehouden en overgebracht naar het bureau in Kampen. De ademanalyse gaf als uitslag 640 ug/l Zijn rijbewijs werd ingevorderd. Tevens bleken de remmen van zijn voertuig niet naar behoren te werken en had de auto een gladde band. De auto voor nader onderzoek aan het bureau gestald. De man deed afstand van het voertuig.
(03-090587)

---

AUTOMOBILIST ONDER INVLOED

KAMPEN - Een 22-jarige automobilist uit Kampen werd omstreeks 02.30 uur gecontroleerd op de Vloeddijk. De ademanalyse gaf als uitslag 260 ug/l. Hij kreeg een rijverbod van een uur. Een vriend betaalde de boete van 190 Euro.
(03-090631)

---

JONGE WINKELDIEF AANGEHOUDEN

KAMPEN - Een 12-jarige jongen heeft zaterdagmorgen in een winkel aan de Oudestraat een doosje Lego weggenomen. Vervolgens heeft hij het doosje geopend en een gedeelte van de inhoud, bestaande uit rails van zich afgegooid. De verdachte verstopte het doosje achter zijn rug en liep vervolgens voorbij de kassa richting winkeldeur.
(03-090383)

---

VERNIELING GEMEENTEHUIS

KAMPEN - Tussen 18 juli 2003, omstreeks 21.00 uur en 19 juli 2003, omstreeks 10.00 uur werd een ruit van 1.00 x 2.50 meter van het gemeentehuis aan het Burg. Berghuisplein met een trottoirtegel ingegooid.
(03-090353)

---

MELKBUS-SCHIETEN

IJSSELMUIDEN - Zondagmorgen omstreeks 00.15 uur werd gemeld dat er op het Markeresplein met melkbussen werd geschoten. Er werd een groep van ongeveer 15 jongeren aangetroffen. Een persoon rende met de melkbus weg. De omgeving werd afgezocht waarbij geen bus is aangetroffen. Wel werd een emmertje carbit en een deksel v/e bus op het plein aangetroffen. De groep aangesproken en hen verzocht van het plein weg te gaan. Op de Markeresgang bleek een plexi-glazen plaat van een overdekt winkelwagenhuisje vernield.
(03-090613)

---

Einde dagrapport Pers Kampen

---- --

Dagrapport Pers Hardenberg/Dalfsen/Ommen
van Zaterdag 19-jul-2003 07:00 uur
tot Zondag 20-jul-2003 06:59 uur
Rein Kloppenburg
Piket: 038-4963891

---

AANRIJDING MET LETSEL

DALFSEN - Omstreeks 00.30 uur vond er een aanrijding plaats op de kruising van de Dedemsweg met de Provinciale weg N340 en de Koesteeg . Een 19-jarige automobiliste uit Vroomshoop reed vanuit de richting Zwolle en gaande richting Ommen. Hierbij reed zij bij kruispunt volgens getuigen door het rode verkeerslicht. Uit tegenovergestelde richting kwam een auto bestuurd door een 22-jarige man uit Dalfsen. Hij sloeg bij de verkeerslichten linksaf richting Dalfsen. Er ontstond toen een aanrijding waarbij de auto van de vrouw in de flank werd geraakt Zij raakte vervolgens bekneld. De brandweer heeft de auto opengeknipt om de vrouw te bevrijden. Tot dusver is bekend dat zij aan de aanrijding een gebroken been heeft overgehouden. De vrouw werd overgebracht naar Sophia ziekenhuis.
(03-090614)

---

VERKEERS TOEZICHT

Dt/td melding19-07-2003 16:30
OMMEN - PROVINCIALE WEG N340 / PROVINCIALE WEG N348 / RIJKSWEG N34/ZWOLSEWEG

DALFSEN - PROVINCIALE WEG N340 / WELSUMMERWEG / RECHTERENSEDIJK

VILSTEREN - VILSTERSEWEG 0 Wrk: 505
Vandaag werd onopvallend verkeerstoezicht gehouden.In verband met de wisseldag op de campings was er een groot aanbod van voertuigen met caravans. Diverse combinaties werden gecontroleerd. Een combinatie had geen goed werkende
verlichting. Dit is ter plaatse hersteld, geen bekeuring. Verder werden geen gebreken bij de gecontroleerde combinaties aangetroffen.
(03-090453)

---

Einde dagrapport Pers Hardenberg/Dalfsen/Ommen

---- --

Dagrapport Pers Deventer
van Zaterdag19-jul-2003 07:00 uur
tot Zondag20-jul-2003 06:59 uur
Rein Kloppenburg
Piket: 038-4963891

---

FIETSTERS IN BOTSING

DEVENTER - Omstreeks 13.00 uur reden twee vrouwen, 52 en 58 jaar uit Deventer, op de fiets samen over het fietspad langs de Snipperlingsdijk, komende uit de richting van de Rivierenwijk, gaande in de richting van Colmschate. De een wilde rechtdoor en de ander rechts af. De 58-jarige vrouw reed tegen haar zus aan die rechtsaf sloeg. Door de ambulance werd mevrouw vervoerd naar het ziekenhuis. Ze had vermoedelijk een gebroken sleutelbeen en een hoofdwond.
(03-090422)

---

WONINGINBRAKEN

DEVENTER - Op 19 juli werd een inbraak gemeld in een woning aan de Enkdwarsstraat. Aan de achterzijde van hun woning is een raam ingeslagen. De bewoners waren niet aanwezig. In de woning is een aantal goederen weggenomen: Televisie, Radio en Computer.
(03-090464)

DEVENTER - Tussen vrijdag 11 juli 2003 te 18.00 uur en zondag 20 juli 2003, 01.30 uur werd ingebroken in een woning aan de Kannenburg. De verdachten zijn vermoedelijk via achterzijde de woning binnengedrongen via forceren van balkondeur. De gehele woning is doorzocht. Er zijn veel goederen weggenomen, waaronder een groot breedbeeld TV toestel, audio en videoapparatuur, spel-computers. Tevens is een personenauto weggenomen, merk Suzuki, type Alto, kleur rood en voorzien van het kenteken PD-29-ZF.
(03-090623)

DEVENTER - Tussen zondag 20 juli 2003 te 03.45 uur en 04.10 uur werd ingebroken in een woning aan de Kortelingstraat. De bewoonster werd wakker omdat zij gestommel op de trap hoorde. In de woning bleek een voor haar vreemde man te zijn. Aangezien de voordeur niet gelijk open ging, heeft de verdachte man de ruit van de voordeur ingetrapt en is daardoor naar buiten gesprongen. Vermoedelijk is er nog een anderd dader in de woning geweest. De daders zijn binnen gekomen via de achterzijde van de woning via een openstaand klapraam naar binnen geklommen.
(03-090658)

---

DRONKEN MAN AANGEHOUDEN

DEVENTER - Omstreeks 21.45 uur werden politiemensen op de Brink aangesproken dat een 36-jarige Deventenaar dronken was en mensen lastig viel. De man werd aangesproken op zijn gedrag. Hierop liep hij weg en begon vervolgens mensen op een ander terras lastig te vallen. Hierop is hij voor Openbare Dronkenschap aangehouden. Na verhoor is hij heengezonden.
(03-090563)

---

Einde dagrapport Pers Deventer

---- --

Dagrapport teams Steenwijk/Horst&Waterland
van Vrijdag 18-jul-2003 07:00 uur
tot Zaterdag 19-jul-2003 06:59 uur
Rein Kloppenburg
Piket: 038-4963891

---

ERNSTIG ONGEVAL MET TWEE DODELIJKE SLACHTOFFERS OP BLOKZIJLSEWEG

Op zaterdag 19 juli omstreeks 12.30 vond er op de Blokzijlseweg tussen de Heerenbrug en Jan van Nassauweg in Steenwijk een aanrijding plaats tussen twee personenauto's. Daarbij zijn een 18-jarige vrouw uit Hoogkarspel en een 19-jarige man uit Andijk om het leven gekomen.

Een personenauto, bestuurd door het 19-jarige slachtoffer uit Andijk reed over de Blokzijlseweg, komende uit de richting van Blokzijl. Door nog onbekende oorzaak kwam de bestuurder op de linker weghelft en kwam daar frontaal in botsing met een uit de tegenovergestelde richting naderende personenauto. Deze auto werd bestuurd door een 54-jarige man uit Havelte.

Alle slachtoffers zaten bekneld in de auto en werden door de brandweer bevrijd. De beide slachtoffers zijn ter plaatse overleden. De man uit Havelte is met nog onbekend letsel met een traumahelicopter overgebracht naar het ziekenhuis in Groningen.

De Blokzijlseweg is enkele uren voor alle verkeer afgesloten geweest.

(03-090443)

---

VERKEERSCONTROLE

ROUVEEN / HASSELT / ZWARTSLUIS - Tijdens verkeerstoezicht op de Hasselterweg, de Werkerlaan en de Provinciale weg N331 voor de volgende overtredingen pv opgemaakt:
1 x pv geen helm
1 x pv contructiesnelheid
1 x pv doorgetrokken streep
2 x pv snelheid
1 x pv gordel
(03-090189)

---

Einde dagrapport teams Steenwijk/Horst&Waterland

---- --

Dagrapport Pers Kampen
van Vrijdag 18-jul-2003 07:00 uur
tot Zaterdag 19-jul-2003 06:59 uur
Rein Kloppenburg
Piket: 038-4963891

---

DRIE AUTO'S VERNIELD

KAMPEN - Vrijdagmorgen omstreeks 07.30 uur bleek dat er vernielingen waren gepleegd aan 3 voertuigen welke op de parkeerplaats aan de Horstsingel stonden.
Personenauto: een ingeslagen ruit voorportier, vermoedlijk ingegooid met een baksteen.
Personenauto: ruiten van beide voorportieren ingeslagen en grote ster in de voorruit.
Personenauto: Linker en rechter spiegel afgebroken, hangen nog aan de bedrading.
Alle tenaamgestelden zijn in kennis gesteld. De vernielingen zijn gepleegd tussen 17 juli 2003 17:30 uur en 18 juli 2003 08:15 uur.
(03-089758)

---

Einde dagrapport Pers Kampen

---- --

Dagrapport Pers Zwolle
van Vrijdag 18-jul-2003 07:00 uur
tot Zaterdag 19-jul-2003 06:59 uur
Rein Kloppenburg
Piket: 038-4963891

---

GESTOLEN AUTO WEER TERECHT

ZWOLLE - Een personenauto, merk Opel type Corsa is weggenomen van de parkeerplaats naast een woning aan de Kranenburgweg. Het tijdstip van wegnemen moet liggen tussen 17-07-03 23:30 uur en 18-07-03 08:00 uur.
's Middags werd de auto aangetroffen op de parkeerplaats gelegen achter de begraafplaats. Met de auto was op de parkeerplaats een lantaarnpaal aangereden.
(03-089793)

---

INBRAAK INZWEMBAD

ZWOLLE - Tussen 17/07/03 te 23:00 uur en 18/07/03 te 06:45 uur isingebroken in een zwembad aan de Hanzelaan. Men kwam binnen door ruiten in te gooien met een trottoirtegel. Schade: vijf ruiten vernield en cassettedeck weggenomen
(03-089761)

---

Dierenmishandeling

ZWOLLE - 's Middags kwam er een melding dat er in een woning aan de Weidesteenlaan vier honden zaten die verwaarloosd zouden zijn. Samen met de inspecteur van de dierenbescherming werd een onderzoek ingesteld. Het bleek dat de vier honden sterk vermagerd waren. Met de dierenambulance zijn de honden overgebracht naar een dierenasiel. De honden zijn inbeslaggenomen. Tegen de eigenaar, die niet thuis was, wordt proces-verbaal opgemaakt.
(03-090085)

---

MAN AANGEHOUDEN VOOR VERNIELING

ZWOLLE - Een 33-jarige man uit Alkmaar was omstreeks 01.00 uur een pand aan de Kamperstraat binnengekomen met eigen drank. Dit werd niet gewaardeerd en er werd hem medegedeeld dat hij dit in de zaak niet op mocht drinken. De man reageerde aggressief tegen het personeel en trok een drankrek van de bar, waarvan de flessen dus kapot vielen. De man werd aangehouden en ingesloten.
(03-090237)

---

AGRESSIEVE MAN AANGEHOUDEN

ZWOLLE - Omstreeks 12.15 uur kwam er een melding van een agressieve man in het Stadskantoor aan het Lubeckplein. Toen hem door het beveiligingspersoneel te kennen werd gegeven dat dat niet geaccepteerd werd, vloog hij de beamte naar de keel. Hierop werd de man, 71 jaar uit Zwolle, aangehouden in afwachting
van de komst van de politie. Na verhoor werd hij heengezonden.
(03-089914)

---

TWEE MANNEN AANGEHOUDEN VOOR MISHANDELING

ZWOLLE - Omstreeks 15.45 uur kwam er een melding van een handgemeen in de Spoelstraat. Een man is door twee mannen, 21 jaar uit Dalfsen en 17 jaar uit Zwolle, meerdere malen geschopt en geslagen over zijn gehele lichaam. De twee mannen werden aangehouden en voor onderzoek ingesloten.
(03-090044)

---

GEWELDDADIGE MANNEN AANGEHOUDEN

ZWOLLE - Omstreeks 01.50 uur kwam er een melding dat er voor een horecabedrijf aan de Melkmarkt was gevochten. Een aantal mannen gooide op straat bierflessen kapot. Een portier zei er wat van en kreeg een bierfles naar zijn hoofd gegooid en werd door een van hen aangevallen. Deze kon hij afweren. Daarna kwam een tweede man op hem af. Samen met een taxichauffeur konden ze de mannen in bedwang houden. Hierop zijn drie mannen, 33 jaar uit Amersfoort, 37 jaar uit Veghel en 34 jaar uit Zwolle, aangehouden en ingesloten.
(03-090251)

---

Urinerende dronken man aangehouden

ZWOLLE - Politiemensen waren omstreeks 01.30 uur met een politieauto op de Melkmarkt te Zwolle. Een man uit Heino ging tegen de politieauto staan plassen. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het bureau. Met een mini PV urineren in het openbaar is hij heengezonden.
(03-090238)

---

Einde dagrapport Pers Zwolle

---- --

Dagrapport Pers Salland
van Vrijdag 18-jul-2003 07:00 uur
tot Zaterdag 19-jul-2003 06:59 uur
Rein Kloppenburg
Piket: 038-4963891

---

taxichauffeuse mishandeld en beroofd

Op vrijdag 18 juli tussen 17.30 en 18.00 uur nam een man een taxi vanaf het NS-station in Deventer. De vrouwelijke taxichauffeur meldde aan de centrale dat de rit ging naar het Go Ahead Eagles stadion. De taxi is echter doorgereden in de richting van Olst.
Omstreeks 18.30 uur heeft de passagier in Broekland de taxichauffeuse mishandeld en beroofd van haar geld. De vrouw wist te ontkomen en is naar een boerderij in de nabijheid gevlucht. Zij is met nog onbekende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis in Deventer.
De man heeft de taxi verlaten en is op nog onbekende wijze naar Wijhe gegaan. Daar heeft hij in een winkel, omdat zijn kleding bebloed was, een nieuw shirt willen kopen.
Enige tijd later is de man gesignaleerd in Raalte. Hoe hij daar is gekomen is op dit moment ook nog niet bekend. Een zoektocht door de politie in Raalte heeft geen resultaat opgeleverd.
Signalement: de verdachte is een blanke man met een fors postuur en een lengte van ongeveer 1.80 meter. Hij heeft donkerblond haar met inhammen.
De politie verzoekt getuigen contact op te nemen met het bureau van politie in Deventer, telefoon 0900-8844.

Aanvulling signalement:
Geslacht: man
Leeftijd: 30-40 jaar
Lengte: 1.83 m
Gelaatskleur: blank
Postuur: fors,dik niet gespierd
Haarkleur : blond
Haarbijzonderheden: kort mm-werk stekels
Gelaatvorm: dik, rond gezicht
Beharing: ongeschoren gezicht erge borst
Hij had een hoofdwond op voorhoofd/rechter kant en een snee in een vinger aan zijn rechterhand
Kleding: korte spijkerbroek of een korte kaki-kleurige broek
Wit t-shirt, witte sportschoenen. Waarschijnlijk had de man geen sokken aan.
(03-090142)

---

AUTO-INBRAKEN

In de nacht van donderdag op vrijdag werd er in Laag Zuthmen 7 keer ingebroken in een auto
LAAG ZUTHEM - Aan de Kolkweg werd tussen donderdag 17 juli 2003, te 23.30 uur en vrijdag 18 juli 2003 te 07.15 uur ingebroken in een bedrijfsbus en een personenauto. Een radio/cd-speler, twv 300 euro; een mobiele telefoon; een versterker twv 380 euro werrden weggenomen.
(03-089778)

Aan de Kolkweg werd ingebroken in een bedrijfsauto. Weggenomen goederen : Autoradio-cd-speler.
De auto was niet afgesloten.
(03-089800)

Aan de Langeslag werd ingebroken in een personenauto. Het rechter voorportier werd omgebogen.
Weggenomen : autoradio/cd-speler, Sony
(03-089827)

Aan 't Weegel werd ingebroken in een auto. Schade: een ontzette deur van de bestuurderszijde.
Weggenomen: Frontje van autoradio.
(03-089851)

Aan 't Weegel werd ingebroken in bedrijfsauto. De spiegels werden van de bus geschroefd, bedrading van elektrische bediening en verwarming werd doorgeknipt.
03-089852

Van een bestelauto aan 't Solen werd het portier met kracht ontzet. Uit de auto werden geen goederen weggenomen. Derhalve aangifte van vernieling opgenomen.
03-089854

Van een auto op de oprit naast een woning aan de Langeslag werd het linker portier omgebogen, waarna men in de auto kwam. Waarschijnlijk is de autoradio weggenomen. De bewoners waren niet aanwezig.
03-089972)

---

WIJHE - Uit een aan de Broekslag geparkeerde auto werden eenportemonnee met pasjes en geld en tevens twee zonnebrillen, weggenomen uit het dashbordkastje. De auto stond geparkeerd op de parkeerstrook aan de Broekslag. De auto was niet
afgesloten. Vanmorgen, 18-07-2003, omstreeks 09.00 uur, werd de
portemonnee met de pasjes teruggevonden aan de Langstraat te Wijhe. Het geld zat
er niet meer in.
(03-089908)

---

Einde dagrapport Pers Salland

---- --

Dagrapport Pers Deventer
van Vrijdag 18-jul-2003 07:00 uur
tot Zaterdag 19-jul-2003 06:59 uur
Rein Kloppenburg
Piket: 038-4963891

---

AUTOMOBILIST ONDER INVLOED

DEVENTER - Een 42-jarige man werd omstreeks 01.35 uur gecontroleerd op de Westfalenstraat. De ademanalyse gaf als uitslag 780 ug/l. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 16 uren. Zijn rijbewijs is ingevorderd.
(03-090244)

---

0NTVREEMDE BESTELBUS WEER TERECHT

DEVENTER - Er werd een aangifte opgenomen van diefstal van een bedrijfsbus aan de Kersenstraat. De eigenaar, een 34 jarige man uit Deventer, zag om 23:30 uur dat zijn bedrijfsbus toen nog afgesloten was. Toen hij vanmorgen 18/07/03 te 06:45 uur weer op bij de parkeerplaats kwam zag hij dat de bus ontvreemd was. Hij levert nog een goederenlijst af waarop de inhoud van de bedrijfsbus staat vermeld.
Omstreeks 08:30 uur kwam de melding dat het voertuig was aangetroffen bij de voetbalvereniging aan de Sportveldenlaan.
(03-089757)

---

WINKELDIEF AANGEHOUDEN

DEVENTER - Een beveiligingsbeambte van een winkel aan de Brink had vrijdagmiddag gezien dat een 36-jarige man uir Deventer zijn tas volstopte met kinderkleding en vervolgens de winkel verliet zonder de kleding te betalen. Vervolgens heeft de beveiligingsbeambte hem aangesproken en aangehouden. Hij had kinderkleding ontvreemd namelijk: 3 truien en 4 T-shirts totaalwaarde 83.43 euro. Hij kreeg een dagvaarding uitgerikt en een ontzegging voor de winkel.
(03-089975)

---

GELUIDSOVERLAST: ZES MENSEN AANGEHOUDEN

DEVENTER - Omstreeks 03.27 uur werd er gemeld dat er geluidsoverlast was vanuit een perceel aan de Maasstraat. Er was reeds eerder een gele kaart uitgereikt. Ter plaatse constateerden politiemensen inderdaad geluidsoverlast. Hierop werd de hoofdbewoner, een 25 jarige man uit Deventer, aangesproken en hij kreeg proces-verbaal aangezegd.
Ongeveer een uur later kwam er een tweede melding van geluidsoverlast. Vanaf het balkon werd met lege wijnflessen naar beneden gegooid. Een fles kwam op 1 meter afstand van de politiemensen op de grond terecht. In de woning wilde niemand vertellen wie er gegooid had. Daarop zijn alle wakkerzijnde bewoners, zes personen 17 en 18 jaar, aangehouden en overgebracht naar het bureau.
(03-090287)

---

DRONKEN MAN VEROORZAAKT OVERLAST

DEVENTER - Omstreeks 02.30 uur zagen politiemensen tijdens surveillance dat een 36-jarige Devebtenaar bij een horecabedrijf aan deBrink naar binnen wilde. Hij mocht er niet in en werd tegen gehouden. Hier was hij het niet mee eens en begon te duwen. Hierop is de man aangesproken. Na diverse vorderingen wilde hij niet weggaan. Hierop werd hij aangehouden voor openbaar dronkenschap en niet opvolgen van bevel of vordering. Na verhor wertd hij heengezonden met een bekeuring voor openbare dronkenschap. Tevens krijgt hij een pv voor het niet doen van bevel of vordering.
(03-090266)

---

Einde dagrapport Pers Deventer

---- --

Dagrapport Pers Hardenberg/Dalfsen/Ommen
van Vrijdag 18-jul-2003 07:00 uur
tot Zaterdag 19-jul-2003 06:59 uur
Rein Kloppenburg
Piket: 038-4963891

---

MOTORRIJDER EN BROMFIETSER IN BOTSING

RADEWIJK - Op vrijdagmiddag omstreeks 15.15 uur vond er op de Westeindogerdojk ewn de Noord-Oosterweg een aanrijding plaats tussen een bromfietser, 16 jaar uit Het Laar en een motorrijder, 33 jaar uit Hardenberg. De motorrijder 1 reed over Westeindigerdijk, komende uit de richting Veldingerveldweg. Hij verleende op vermeld kruispunt geen voorrang aan de voor hem van rechts komende bromfietser.
De bromfietser had een mogelijk gebroken knie en een zware hersenschudding. Het letsel van de motorrijder is nog niet bekend. Beide slachtoffers zijn vervoerd naar het ziekenhuis te Hardenberg. Proces-verbaal zal worden opgenmaakt.
(03-090035)

---

WINKELDIEF AANGEHOUDEN

DALFSEN - Op vrijdag 18 juli 2003 te 10.55 uur werd een 41-jarige man uit Zwolle in een winkel aan de Wilhelminastraat betrapt op het wegnemen van een paar slippers, merk Nike, waarde 19.95 euro. Na verhoor is hij met een dagvaarding heengezonden.
(03-089867)

---

Einde dagrapport Pers Hardenberg/Dalfsen/Ommen

---- --