Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 20-07-2003
Persberichten district Maastricht (RKey; 14.00 u) Zondag, 20 juli 2003

District Maastricht

Maastricht; honden
Afgelopen zaterdagmiddag kreeg de politie melding van getuigen dat op de Houtmaas in Maastricht, in een aldaar geparkeerde auto, al geruime tijd twee honden zaten, waarbij alleen al de buitentemperatuur ongeveer dertig graden Celsius was. Een getuige had een van de honden al uit de auto gekregen en water gegeven. Na enige tijd lukte het de politie ook de andere hond uit de auto te krijgen. Personeel van de gewaarschuwde dierenambulance onderzochten de honden waarbij bleek dat een van de dieren oververhit was. Beide dieren werden meteen met water gekoeld en overgebracht naar het politiebureau alwaar ze met een tuinslang verder werden gekoeld. Inmiddels had de hondeneigenaar, een 28-jarige man uit Bar le Duc (Fr) zich gemeld. De politie maakte proces-verbaal tegen hem op terzake overtreding van de Gezondheids/welzijnswet voor dieren, waarna hij met zijn beide honden weer huiswaarts kon.

Maastricht; bromfietsen voor nader onderzoek uit verkeer genomen Het op een bromfiets rijden zonder helm in de wijk Caberg in Maastricht door een 17-jarige jongen uit Maastricht en 19-jarige jongeman, eveneens uit Maastricht, trok afgelopen zaterdagmiddag de aandacht van de politie. Bij nadere controle bleek het verzekeringsplaatje van een van beide bromfietsen niet te kloppen (hoort thuis op andere bromfiets). Van de tweede bromfiets, die van de 20-jarige jongeman, bleek dat er onduidelijkheden waren m.b.t. het framenumnmer. Beide bromfietsen werden voor nader onderzoek uit het verkeer genomen. Bij nader onderzoek bij de 17-jarige jongen thuis vond de politie een bromfiets waarvan de politie informatie kreeg dat deze was gestolen. Deze bromfiets werd in beslag genomen. Allerlei thuis aanwezige bromfietsonderdelen werden voor nader onderzoek eveneens meegenomen naar het politiebureau. De 17-jarige jongen werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De politie stelt een nader onderzoek in.

Maastricht; snelheidscontrole
De politie, het verkeershandhavingsteam heeft afgelopen zaterdag op de autosnelweg A-2 in Maastricht radar snelheidscontroles gehouden. Daarbij betrapte de politie totaal 229 voertuigbestuurders die er de ter plaatse geldende maximumsnelheid (van maximaal 120 km p/u) overtraden. Al deze 229 voertuigbestuurders krijgen de bekeuring thuisgestuurd.

Maastricht; belediging
De politie heeft afgelopen zaterdag op zondagnacht op het Vrijthof in Maastricht, omstreeks 02.00 uur een 20-jarige man uit Maastricht aangehouden. Toen de politie kwam aanrijden liet de Maastrichtenaar ten opzichte van de politie-agenten zijn broek zakken. De politie hield de verdachte dan ook aan ter zake belediging en bracht hem over naar het politiebureau. De verdachte gaf als verklaring voor zijn belediging van de politie-agenten dat hij een beetje boos was op de politie. Die zouden kort tevoren een vriend hem hebben bekeurd wegens het in het openbaar urineren (wildplassen). De verdachte kon met een proces-verbaal op zak weer huiswaarts.

Valkenburg; bekeuringen tijdens toezicht
De politie heeft afgelopen zaterdagavond en zaterdag op zondagnacht tijdens het toezicht in en rond het Valkenburgse centrum, totaal 13 personen bekeurd. De geconstateerde overtredingen varieerden van het in het openbaar urineren (4 bekeuringen), het rijden zonder voertuigverlichting, het tegen het verkeer rijden in een straat met eenrichtingsverkeer tot het illegaal/foutief parkeren van voertuigen. Bij een snelheidscontrole afgelopen zaterdagmiddag op de Emmaberg in Valkenburg, heeft de politie totaal 29 voertuigbestuurders bekeurd wegens het overschrijden van de ter plaatse geldende maximumsnelheid. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 109 km p/u.