Politie Noord- en Oost Gelderland


REGIOPOLITIE NOORD- EN OOST GELDERLAND
DISTRICT IJsselstreek

Nadere informatie:
Afd. Voorlichting, Anton de Ronde
Tel. 055-5482050

PERSBERICHTEN

Politie District IJsselstreek

Datum: 20 juli 2003

BPS-nr. :
Feit : diefstal uit garage
Datum/ tijd : 18 op 19 juli
Locatie : Kerkhofweg in Zutphen
Betrokkene (1) : 19-jarige bewoner

Omschrijving: onbekenden hebben een raampje vernield en konden zo in de garage komen. Hier heeft men de vier licht metalen velgen van de auto gedemonteerd. Verder heeft men een hoeveelheid gereedschap gestolen.

BPS-nr. :
Feit : vrouw rijdt tegen paaltje
Datum/ tijd : 19 juli omstreeks 13.15
Locatie : David Evekinckstraat in Zutphen
Betrokkene (1) : 76-jarige vrouw uit Eefde

Omschrijving: 1 reed op de fiets over de D.E.straat en zag een paaltje in het midden van de rijbaan over het hoofd en kwam ten val. Jongelui van de nabij gelegen moskee hebben het slachtoffer opgevangen en aangezien de vrouw klaagde over een pijnlijke heup is een ambulance gewaarschuwd. Deze bracht de vrouw naar het ziekenhuis.

BPS-nr. :
Feit : brand papiercontainers
Datum/ tijd : 20 juli omstreeks 00.35
Locatie : Dorpsstraat in Vorden
Betrokkene (1) :

Omschrijving: Werd een brand gemeld aan de Dorpsstraat, waar op dat moment kermis werd gevierd. Bleek te gaan om papiercontainers van een supermarkt die achter het pand stonden en kennelijk door vandalen waren aangestoken. Er ontstond een hevige rookontwikkeling en een busje van het bedrijf kon tijdig in veiligheid worden gebracht. De brandweer bluste het vuur onder grote publieke belangstelling.

BPS-nr. :
Feit : samen onder invloed en eigenwijs
Datum/ tijd : 20 juli omstreeks 00.50 en 03.00 uur Locatie : binnenstad Zutphen
Betrokkene (1) : echtpaar uit Brummen

Omschrijving: Agenten zagen een man en vrouw beiden op een bromfiets door de Zutphense binnenstad rijden. Achterop werd een passagier vervoerd en de agenten wilden hen aanspreken. Op de Laarstraat liet men hen stoppen en de passagier ging er als een haas vandoor. De beide echtelieden, zo bleek op het politiebureau, hadden gedronken en de ademanalyse bleek voor beiden 1 promille te bedragen. Zij kregen een rijverbod en bekeuring, waarna zij het politiebureau verlieten.
Om 03.00 uur zagen agenten van het horecateam, die in de stad liepen, het tweetal de stad uitrijden. Een surveillanceauto wist hen op de Oude Kanonsdijk te achterhalen, waarna zij wederom proces-verbaal kregen, maar nu voor het rijden tijdens een rijverbod.
Naast dit incident was het gezellig in de Zutphense binnenstad. De terrasjes zaten bomvol en het publiek liet zich van z'n goede kant zien. Helaas zijn er wel enkele fietsen gestolen (omgeving Ijsselkade/Marschpoortstrat) en de politie heeft slecht 9 bekeuringen uitgedeeld (drinken op straat, geen verlichting, valse naam, brommen in de binnenstad)

BPS-nr. :
Feit :op straat een grote mond, maar-..
Datum/ tijd :20 juli omstreeks 02.00 uur
Locatie :H.W.Iordensweg in Twello
Betrokkene (1) :16-jarige jongeman uit Twello

Omschrijving: Tijdens de gebruikelijke controle van jongeren, die na een avondje stappen vanuit Pampus naar huis gaan werden drie jongens bekeurd omdat ze geen verlichting op de fiets hadden. Toen een agent de 16-jarige hiervoor wilde bekeuren had hij wel een enorm grote waffel. Hij was erg recalcitrant tegen de agent en gooide zijn fiets van zich af. Tot drie keer toe misdroeg de jongeman zich, waarna hij werd aangehouden. Eenmaal op het politiebureau beseft hij , dat hij zich in de nesten had gewerkt en liet hij zich opeens van een andere kant zien.
De jongeman beloofde zich niet meer te misdragen en de agent besloot hem nog eens kans te geven. Hij kreeg alleen een bekeuring omdat hij geen licht op de fiets had en een bon voor de belediging hield de agent in zijn boekje zitten
---

BPS-nr. :
Feit : links langs rotonde eindigt in ziekenhuis
Datum/ tijd : 20 juli omstreeks 12.00
Locatie : Den Elterweg in Zutphen
Betrokkene (1) : 23-jarige motorrijder uit Hengelo (Gld) en (2) 37-jarige automob uit Zutphen

Omschrijving: 2 reed over de Den Elterweg richting Baak en kwam op de rotonde bij de oprit naar de N 314 (richting Brummen) een motorrijder tegen die links de rotonde reed tegen. Bij de aanrijding die volgde liep 1 een beenbreuk op en werd overgebracht naar het nabij gelegen ziekenhuis. Beide voertuigen moesten worden afgesleept en de brandweer reinigde het wegdek.