Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Breda(20/7)

zondag, 20 juli 2003

Bike-team pakt vluchtende auto-inbreker

BREDA - Een 36-jarige Bredanaar probeerde vannacht uit handen te blijven van het politie bike-team toen hij op heterdaad werd betrapt bij een auto-inbraak in de Gravenstraat in Breda. Na een kleine sprint konden de twee politiemannen op de bike de dief aanhouden. De verdachte had de CD-mapjes die hij even tevoren uit de auto had gestolen bij zijn aanhouding nog onder zich. De rechtmatige eigenaar kon, toen later die nacht aangifte werd gedaan van inbraak in hun auto, dan ook gelukkig worden gemaakt dat zijn spulletjes weer terecht waren. De verdachte, overigens een goede bekende van de Bredase politie, is ingesloten voor het instellen van een nader onderzoek door de recherche.

Bredanaar in de cel voor mishandeling

BREDA - Een 20-jarige Bredanaar is vannacht omstreeks 03.45 uur aangehouden op de Middellaan omdat hij even tevoren op de Haven in Breda bij de loempiakar tweemaal mensen had mishandeld en daarna een woonwijk was gevlucht. Via het camerasysteem, wat op zaterdagnacht live wordt uitgekeken, was het hele voorval gezien, waarna diverse eenheden op zoek konden naar de verdachte en even later niet ver van de plaats van het gebeuren kon worden aangehouden. Vermoedelijk is iemand per ongeluk tegen de man aangelopen, waarna hij begon te slaan.

Man probeert met traangas handtas te roven

BREDA Een nog onbekende man heeft vannacht rond 02.30 uur op de Sophiastraat geprobeerd een van de drie vrouwen die bij elkaar liepen van de handtas te beroven. De vrouw voelde een prikkend epijn in de ogen en voelde dat de onbekende man probeerde haar handtas van de schouder te rukken. Doordat alle drie de vrouwen hard begonnen te gillen sloeg de man op de vlucht. De politie heeft de vrouw die vermoedelijk het traangas in de ogen heeft gekregen met een speciale spray behandeld. In de tas zaten persoonlijke spullen. Van de dader ontbreekt tot nu toe ieder spoor.

Druk maar rustig horeca-weekend

BREDA Het uitgaans weekend in de Bredase binnenstad verliep rustig. Vrijdagavond was er minder publiek dan gewoonlijk op straat en de sfeer was gemoedelijk. Zaterdagavond was het wel erg druk en zaten vele bezoekers tot laat op de terrasjes. Er was extra aandacht door het politiepersoneel voor de sluitingstijden van de horeca. Twee zaken werden bekeurd voor het te laat sluiten.

Het verbod glas op straat werd door de horeca niet of nauwelijks in de gaten gehouden en was voor de politie vrijwel niet te handhaven, omdat heel veel mensen het verbod negeerden. Enkele wildplassers gingen wel op de bon.

Opgevoerde bromfietsen nummer 1 bij controle

BREDA Afgelopen vrijdag heeft de politie tot het begin van de avond een bromfietscontrole gehouden in de omgeving Lunetstraat en Tramsingel.
Er werden in totaal 36 bestuurders gecontroleerd. Hiervan waren 5 brommers in orde.
Vooral de opgevoerde bromfietsen voerden weer de ranglijst aan en behaalden met 22 bekeuringen de eerste plaats. De overige 15 bekeuringen vielen voor:
geen remmen, geen helm, onverzekerd rijden, geen bromfietscertificaat, te hard rijden. Er werden twee bromfietsen uit het verkeer genomen. Eén voor een forse overschrijding van het toegestane vermogen en één voor rijden zonder verzekering.

Pan op het vuur deur open en dan naar camping

BREDA De bewoners van een drive-inn woning in de Hoge Vucht in Breda hadden het handig aangepakt toen ze vrijdag aan het eind van de dag naar de camping waren gegaan. Politie en brandweer waren gebeld, omdat het huis vol met rook stond. Het was voor de hulpverleners wel erg gemakkelijk om binnen te komen, want de achterdeur was gewoon open. Eenmaal binnen trof de brandweer nog een pan op het vuur aan. De katten in huis hadden het forse rookgordijn overleefd. Volgens omwonenden waren de bewoners aan het eind van de dag naar de camping gegaan. De camping gangers kenden kennelijk niet de brochure van de politie: 32 Tips voor een onbezorgde vakantie. De schade bleef beperkt tot een flinke brandlucht.

Man verdacht van opzettelijk aanrijden inwoner Bavel

BREDA De politie heeft vrijdagavond een 27 jarige inwoner uit Raamsdonk aangehouden omdat hij opzettelijk zou zijn achteruit gereden toen een 22 jarige man uit Bavel achter zijn auto langs liep. Het tweetal had enkele jaren geleden woorden met elkaar gekregen. Vrijdagavond zagen ze elkaar weer en zou de een de ander hebben gesneden met de auto. Dit leidde tot een gesprek waarbij de man uit Raamsdonk plots zou zijn achteruit gereden tegen het been van de man uit Bavel. Volgens de aangever was hij nog goed weggekomen, omdat hij snel was weggesprongen. Na het opmaken van een proces-verbaal is de verdachte naar huis gestuurd. De man uit Bavel hield er een pijnlijk been aan over.

Brandstichting bij zwembad in Zevenbergen

ZEVENBERGEN Vanmorgen ontdekte personeel van zwembad DE BOSSELAAR aan de Pastoor van Kessellaan in Zevenbergen, dat er bij de ingang van het zwembad brand was gesticht. De rolluiken waren door het vuur gesmolten en het plafond was geblakerd. Het vuur heeft zich vermoedelijk zelf gedoofd, waardoor de schade nog beperkt bleef. Hoe groot de schade is, is overigens nog niet bekend. De politie stelt een onderzoek in naar de dader(s).

Bron: R. van Kuik