KNHS Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie



---

Structuur mensport onder de loep

7/21/2003

De KNHS heeft meerdere opmerkingen uit het veld gekregen over de ondoorzichtige structuur van de mensport. Een adhoc commissie Mensport, bestaande uit Jaap Werners (lid Federatiebestuur), Henk Rottinghuis (vice-voorzitter Federatiebestuur), Co Berendsen (directeur KNHS) en Gert Naber (manager Wedstrijdsport), heeft de bestaande structuur onder de loep genomen en -na intensief overleg met de verschillende groeperingen binnen de mensport- concrete voorstellen tot verbetering aangedragen.

De belangrijkste voorgestelde verbeterpunten zijn:
* De belangenbehartiging van de menners wordt bij de mendistricten ondergebracht in plaats van bij de regios. Dat geldt ook voor de belangen van klasse 3 menners. De belangenvereniging gaat zich uitsluitend op de klasse 4 menners concentreren.
* Landelijk overleg over de mensport vindt plaats in een nog op te richten Menplatform en niet meer in het Wedstrijdplatform, omdat de praktijk uitwijst dat menzaken hier onvoldoende tot hun recht komen. In het Menplatform komen vertegenwoordigers van mendistricten en de belangenvereniging bij elkaar.

Het Wedstrijdplatform heeft ermee ingestemd om deze voorgestelde overlegstructuur bij wijze van proef alvast door te voeren. Na evaluatie van de proefperiode komt er een voorstel voor de definitieve overlegstructuur.

Bron: KNHS