Arcadis NV

PERSBERICHT

Arnhem, 21 juli 2003

PHILIPS BESTEEDT FACILITY MANAGEMENT UIT AAN ARCADIS AQUMEN

ARCADIS, de internationale advies- en ingenieursonderneming en Philips Electronics Nederland BV hebben het contract ondertekend om een deel van de facility management activiteiten van Philips in Nederland uit te besteden aan ARCADIS AQUMEN, een joint venture van ARCADIS met het Engelse Mowlem Aqumen. Eerder al werd de ondertekening van een Letter of Intent bekendgemaakt. Deze is nu omgezet in een definitieve overeenkomst. ARCADIS AQUMEN gaat het facilitair management verzorgen over een vloeroppervlak van 650.000 vierkante meter. Vanwege de aanloopkosten zal het contract vanaf 2004 bijdragen aan het resultaat van ARCADIS. Financiële details zijn niet bekendgemaakt.

Onder facility management vallen uiteenlopende soorten dienstverlening, waaronder het technisch onderhoud van de bedrijfspanden, maar ook zaken als beveiliging, helpdesk, inkoop en catering. Circa 60 medewerkers van Philips' facility management worden overgeplaatst naar ARCADIS AQUMEN. Mowlem Aqumen voegt specialisten uit Engeland toe om te kunnen profiteren van de daar opgedane ervaringen. ARCADIS ondersteunt met aanvullende project management en technische expertise waar dit gewenst is.

Harrie Noy, voorzitter van de Raad van Bestuur van ARCADIS, zegt: "De overeenkomst met Philips is het eerste grote contract voor onze joint venture met AQUMEN. Deze doorbraak bevestigt dat outsourcing van de gehele facility management portfolio door ondernemingen wordt gezien als een mogelijkheid om kostenbesparingen en kwaliteitsverbetering te realiseren. Ik ben verheugd dat we Philips hebben kunnen overtuigen van deze meerwaarde. Dit is een goede basis om ook andere potentiële opdrachtgevers over de streep te trekken."

ARCADIS AQUMEN richt zich op het verlenen van facility management diensten en ging in september 2002 van start. ARCADIS AQUMEN zal in eerste instantie opereren op de Nederlandse markt, maar ontwikkelt plannen voor stappen op de Europese markt in de komende jaren.

ARCADIS is een toonaangevende dienstverlenende kennisorganisatie, wereldwijd werkzaam op de terreinen infrastructuur, gebouwen, milieu en communications. Wij nemen verantwoordelijkheid voor projecten en programma's van idee, via implementatie tot exploitatie, voor zowel bedrijven als overheden. Centraal in onze integrale aanpak staat de meerwaarde voor onze opdrachtgevers. ARCADIS heeft wereldwijd een jaarlijkse omzet van circa EUR850 miljoen en heeft 8500 medewerkers in dienst.

Koninklijke Philips Electronics N.V. is met een omzet van EUR 31,8 miljard in 2002 de grootste elektronicafabrikant van Europa en een van de grootste ter wereld. Philips is toonaangevend op het gebied van kleurentelevisies, verlichting, elektrische scheerapparaten, medische diagnostische beeldvormende apparatuur en patiëntenmonitoring en één-chiptelevisieproducten. De onderneming heeft 170.000 werknemers in dienst, verspreid over meer dan zestig landen. Het concern is actief in de sectoren verlichting, consumentenelektronica, huishoudelijke apparatuur, componenten, halfgeleiders en medische systemen. Philips staat genoteerd aan onder meer de New York Stock Exchange (symbool: PHG), de beurzen in Londen, Frankfurt en Amsterdam. Voor meer informatie over Philips: www.philips.nl

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Joost Slooten Gert van Doorn
ARCADIS NV Philips Media-relations Netherlands
Phone: +31 (0)26 3778 604 Phone: +31 (0)40 2787 834 e-mail: j.slooten@arcadis.nl e-mail: gert.van.doorn@philips.com

ARCADIS NV
Corporate Communications
P.O. Box 33
6800 LE ARNHEM
The Netherlands
Phone *31 26 3778355
Fax *31 26 4438381
corporatecommunications@arcadis.nl
www.arcadis-global.com