Ingezonden persbericht

Belangen TakeitNow ondergebracht in nieuwe incubator iMerge. Commarco Beheer neemt klein belang in TakeitNow.

Bilthoven/De Meern, 21 juli 2003: De belangen in TakeitNow en de deelnemingen en andere venture-activiteiten van TakeitNow zijn ondergebracht in een nieuwe participatiemaatschappij, iMerge. iMerge heeft momenteel belangen in ecommerce-activiteiten als sportwinkel Futurumshop, e-purchasing consultant Vincom.nl, shop hoster ICEshop, kledingwinkel YourShirt, catalogusuitgever ICEcat.biz en beheert tevens het belang in TakeitNow. De motivatie voor deze herstructurering is om de venture-activiteiten beter op de kaart neer te zetten, de volledige ontvlechting van handels-, software- en financiële activiteiten, en de verzelfstandiging van TakeitNow om conflicterende belangen af te schermen. Commarco Beheer, bekend van Surfkids.nl en getcouponed.com, neemt tegelijk een klein aandelenbelang in e-reseller TakeitNow. Zodra de waardering voor ecommercefondsen verder aantrekt, zal bekeken worden of het geheel of gedeeltelijk afstoten van TakeitNow een zinvolle optie is.

De focus van iMerge ligt geheel op ecommerce, omdat hiervoor de kennis en de faciliteiten om er een succes van te maken, in huis zijn. De rol van incubator iMerge is met name gericht op het ondersteunen van ecommerce-ondernemers-in-spé in de eerste moeilijke jaren met advies, faciliteiten en kapitaal. In de praktijk is er jaarlijks ruimte voor het opstarten en begeleiden van 2 á 3 nieuwe ecommerce-activiteiten. De meesten hiervan slagen doordat iMerge een strikt virtueel business model voorschrijft, waarbij kosten zoveel mogelijk geflexibiliseerd worden en investeringen in ecommerce-infrastructuur worden ondergebracht bij partners. De focus bij nieuwe activiteiten is verschoven van e-retail-activiteiten naar faciliterende ecommerce-activiteiten.

Over TakeitNow BV
TakeitNow.com opende op 14 januari 1999 als eerste pure computer etailer in Nederland haar webwinkel. Inmiddels is de positie van TakeitNow.com stevig verankerd en levert TakeitNow.com tienduizenden producten in nauwe samenwerking met verschillende fabrikanten en distributeurs. Belangrijke ontwikkelingen zijn de introductie van de maatwerk-pc (http://www.pcnow.nl/), Take It now Business EdiTion (http://www.tibet.nl) en TakeitNow.be.

Over iMerge BV
iMerge BV is opgericht in 2003 als incubator en houdstermaatschappij voor ecommerce-activiteiten.

Over Commarco Beheer BV
Commarco is eigenaar van Multimedia Professionals en Surfkids, gespecialiseerd in website filtering voor scholen, en aanbieder van Getcouponed, online uitgever en beheerder van waardebonnen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
TakeitNow - http://www.takeitnow.nl/ - 030-6362590 - info@takeitnow.nl - Otto van Bentum

iMerge - 06-54256476 - martijn@hoogeveen.org - Martijn Hoogeveen

Commarco Beheer BV - 06-53290219 - Andre Varma - andre@varma.nl