Ingezonden persbericht

Aan de redactie:

Microsoft en Cisco hebben recent twee kwetsbaarheden in hun producten bekend gemaakt, in Cisco IOS en Microsoft RPC. Network Associates biedt met McAfee IntruShield, McAfee Entercept en Sniffer Network Protection Platform volledige systeem- en netwerkbescherming tegen deze kwetsbaarheden .

Network Associates' producten identificeren niet alleen eventuele aanvallen die gebruik maken van de Microsoft RPC en Cisco IOS kwetsbaarheden, maar blokkeren die ook voordat ze schade aanrichten.

De Microsoft Windows RPC service biedt 'remote procedure calls' tussen machines die op het Windows besturingssysteem (Windows NT 4.0 en Windows 2000) draaien. Microsoft heeft recent een advies geplaatst naar aanleiding van een buffer overflow kwetsbaarheid in deze service. Een aanvaller kan gebruik maken van de kwetsbaarheid door een misvormd RPC-packet naar een kwetsbare server te sturen. Met deze aanval kan hij code laten draaien op de server en die volledig compromitteren.

De Cisco IOS kwetsbaarheid heeft betrekking op Cisco routers en switches die op Cisco Internetwork Operating System (IOS) software draaien en Internet Protocol version 4 (IPv4) pakketjes verwerken. Deze routers en switches zijn kwetsbaar voor remote denial of service (DoS) aanvallen. Door speciaal ontwikkelde IPv4 pakketjes te versturen naar een kwetsbare router of switch, kan de aanvaller het apparaat laten stoppen met het verwerken van pakketjes. Er gaan geen alarmen af, en de router zal zich niet opnieuw laden om zich te corrigeren. Dit is van toepassing op alle Cisco apparaten die op Cisco IOS software draaien. Apparaten die alleen IPv6 verwerken, zijn niet kwetsbaar.

Meer details over de kwetsbaarheden en de oplossingen vindt u in het Engelstalige persbericht. Experts van Network Associates zijn beschikbaar voor vragen. Als u met hen wilt spreken, neemt u dan contact op met Applied Communications.

Met vriendelijke groet,

Ezra van Tiel
Senior Account Executive
Applied Communications
t: +31 20 531 3738
f: +31 20 531 3701
e: ezra@appliedcom.com
www.appliedcom.com

Member of WhiteOaks International
Amsterdam - Barcelona - London - Madrid - Milan - Munich - Paris - San Francisco