Concours Hippique International Officiel (CHIO)


Datum: 21 juli 2003

Winst voor Laurens van Lieren bij Pikeur Trophy in Kootwijk

ERMELO - Bij de derde kwalificatiewedstrijd voor de Pikeur Trophy in Kootwijk maakten wederom een overweldigend aantal jonge ruiters hun opwachting. Maar liefst 29 ruiters tot 30 jaar streden om een plaats in de halve finale tijdens CHIO Rotterdam. Laurens van Lieren streek uiteindelijk met de eer in Kootwijk.

Op de prachtige terreinen van Trainingsstal van den Hoorn in Kootwijk werd onder tropische temperaturen de Prix St. Georges verreden. De eerste prijs werd in de wacht gesleept door Rabobank Talent Laurens van Lieren (Schore) met Hexagon's Ollright. Hij reed een correcte proef die werd beloond met 66,67%. Tweede werd Diana Boer (Schuinesloot) met Mistersippi met een score van 65,83%. De derde combinatie die zich plaatste voor de halve finale in Rotterdam was Bart Veeze (Lochem) met de bekende dekhengst Welcome DDH. Hoofdsponsor Pikeur stelde naast geldprijzen, zomerjacks en statiedekens ter beschikking voor de prijswinnaars.

Tijdens de afgelopen drie kwalificatiewedstrijden hebben de volgende combinaties zich geplaatst voor de halve finale op 28 augustus in Rotterdam:

* Hannelore Volders - Jakko

* Ona Dewaegenaere - Mircodion

* Helen Wielockx - Mister Ed

* Marlies van Baalen - Laurentianer

* Joyce Heuitink - Berkel I Dancer

* Joyce Lenaerts - Katell

* Laurens van Lieren - Hexagon's Ollright
* Diana Boer - Mistersippi

* Bart Veeze - Welcome DDH

Met nog drie kwalificatiewedstrijden voor de boeg lijkt deze dressuurcompetitie voor ruiters tot 30 jaar zich te ontwikkelen tot een succesformule. Het is een geweldige stimulans voor jonge ruiters om op deze manier deel te kunnen nemen aan evenementen met nationale en internationale allure zoals Breda Hippique en het CHIO Rotterdam. De laatste drie kwalificatiewedstrijden van de Pikeur Trophy worden verreden in Duffel (B), Roosendaal en Aerdenhout. Op 28 en 30 augustus vinden de halve finale en de finale plaats tijdens het CHIO Rotterdam.

Persbericht - Marlies van Baalen wint Pikeur Trophy in Breda
Persbericht - Pikeur Trophy voor jonge dressuurruiters
De officiële Pikeur Trophy site
Pikeur Trophy op de KNHS site

KNHS Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie