Gemeente Dongen


Integrale aanpak Ecco, Trobas, provincie en gemeente moet overlast zoveel mogelijk voorkomen 7/7/2003 10:00
Uitvoering van extra maatregelen tegen geur- en geluidsoverlast De afgelopen jaren zijn door Ecco Tannery Holland B.V. en Trobas Gelatine B.V. succesvol maatregelen getroffen om geur- en geluidsoverlast te beperken. Van 21 juli tot en met 15 augustus vindt de verdere uitvoering plaats. Om de overlast voor inwoners zo veel mogelijk te beperken gebruiken beide bedrijven hun bedrijfsstop, van 21 juli tot en met 15 augustus, om de maatregelen uit te voeren. Zo worden de activiteiten met eventuele geur- of geluidsspreiding door beide bedrijven op elkaar afgestemd. Ecco Tannery Holland B.V. voert groot onderhoud uit aan de afvalwaterzuivering en de goten worden gereinigd. Trobas Gelatine B.V gaat binnen deze periode naast groot onderhoud een extra luchtbehandelingsysteem plaatsen. De afgelopen weken zijn verbeteringen uitgevoerd aan geluidsisolerende voorzieningen op de afvalwaterzuivering van Ecco Tannery Holland B.V. Ook is de afzuiginstallatie vergroot, waardoor er nu meer lucht via geurfilters de fabriek verlaat. De gemeente Dongen en de provincie Noord-Brabant ontvingen enkele klachten over geur- en geluidsoverlast. Communicatie vooraf had deze klachten misschien kunnen voorkomen. Ecco Tannery Holland B.V. betreurt het dat zij hier niet vooraf op ingestoken heeft. Om inwoners op de hoogte te stellen over eventuele geur- of geluidsoverlast, maakten de provincie Noord-Brabant en de gemeente Dongen de afspraak met Ecco Tannery Holland B.V. en Trobas Gelatine B.V hierover gezamenlijk, tijdig te communiceren.

Integrale aanpak
De provincie Noord-Brabant en de gemeente Dongen pakken samen met Trobas Gelatine B.V. en Ecco Tannery Holland B.V de bestrijding van geur- en geluidshinder integraal aan. Hierbij wordt nauw samengewerkt met omwonenden. De vier participanten verzoeken inwoners van Dongen in geval van geur- of geluidsoverlast direct contact op te nemen met Ecco, (0162) 38 04 00 en/of Trobas, (0162) 31 49 44. Want alleen op het moment van overlast kan de juiste relatie met de bron worden gelegd.

Wethouder Velthoven: We zijn op de goede weg. De integrale aanpak van de verschillende participanten lijkt haar vruchten af te werpen. De verbeteringen die de bedrijven Trobas Gelatine B.V. en Ecco Tannery Holland B.V uitvoeren zorgen voor een afname van de overlast. En dat zien we als gemeentebestuur natuurlijk graag."