COMIT. ANTI STIERENVECHTEN

Een stiervriendelijke vakantie toegewenst!

Comité Anti Stierenvechten houdt publieksactie op Schiphol

Op maandag 21 juli aanstaande houdt het Comité Anti Stierenvechten een publieksactie op luchthaven Schiphol. De actie begint om 12:00 uur en zal erop gericht zijn toeristen met bestemming Spanje ervan te overtuigen niet naar het stierenvechten te gaan.

Medewerkers en vrijwilligers van het Comité Anti Stierenvechten zullen bij de incheckbalies voor bestemming Spanje (en andere stierenvechtlanden zoals Portugal, Frankrijk en enkele landen in Latijns-Amerika) flyers en taalgidsjes uitdelen aan de toeristen, waarin uitgelegd wordt waarom het stierenvechten zo'n gruwelijk gebruik is. Veel toeristen weten niet dat ze door ook maar één keer een stierengevecht te bezoeken het stierenvechten mede in stand houden. Toeristen maken nog steeds een groot deel uit van het publiek van een stierengevecht. Door hen ervan te overtuigen dat het stierenvechten een afschuwelijke vorm van dierenmishandeling is hoopt het Comité Anti Stierenvechten dat zij niet naar een stierengevecht gaan, ook niet voor één keer.

De mensen van het Comité Anti Stierenvechten zijn te herkennen aan hun zwart met rode T-shirts met de tekst 'Bullfight is Bullshit!'. De taalgidsjes die uitgedeeld worden bieden de Nederlandse toerist de gelegenheid om in het Spaans uit te leggen waarom ze tegen het stierenvechten zijn.

Een aantal tips:


- ga niet naar het stierenvechten, ook niet voor één keer. Overtuig ook anderen om dit niet te doen.

- bezoek geen horecagelegenheden waar reclame wordt gemaakt voor het stierenvechten. Veel cafés in Spanje hebben een stierenkop aan de muur hangen van een stier die in de arena gedood is.
- koop geen souvenirs die iets met stierengevechten te maken hebben, zoals speertjes, matadorpoppetjes e.d.

- Bezoek ook geen dorpsfeesten waarbij stieren worden mishandeld en opgejaagd, zoals in Pamplona.

Einde bericht

---

Noot, niet bestemd voor publicatie:

Voor meer informatie over de publieksactie en/of het stierenvechten:

Saskia Oskam, voorlichter Comité Anti Stierenvechten, tel:
030-2300093, info@stieren.net (wo, do en vr van 10:00 tot 16:00 uur). Indien geen gehoor: 06-17070135. Tijdens ons verblijf op Schiphol kunt u ook bellen met 06-20371815.

Verzamelen om 12:00 uur bij de NS loketten op Schiphol (ook voor de pers).

Stierenvechten is een gruwelijke vorm van dierenmishandeling. De stier wordt in 20 minuten volgens een vast patroon zeer ernstig mishandeld en vervolgens, volkomen verzwakt, afgemaakt. Het stierenvechten wordt in stand gehouden door een invloedrijke, maar afnemende lobby in Spanje. De Europese Unie houdt het stierenvechten mede in stand, middels het toekennen van subsidies voor fokvee die in Spanje oneigenlijk worden gebruikt.

Het Comité Anti Stierenvechten is een Nederlandse organisatie met 18.000 donateurs die door middel van acties, voorlichting, lobby en samenwerking met/ondersteuning van zusterorganisaties internationaal stierenleed probeert te voorkomen.

www.stieren.net

17 jul 03 11:33