Gemeente Meppel


Nijeveen ontvangt renners Ome Joop's Tour (17-07-2003)

Ome Joop's Tour is een jaarlijks fietsevenement dat sinds 1950 wordt georganiseerd voor kinderen van 10 tot en met 13 jaar uit (de omgeving) van Arnhem.

Aan de tour doen 174 renners mee. Ze worden in de karavaan begeleid door 8 motoragenten en 20 volgwagens.De jeugdronde door Nederland 'Ome Joop's Tour' arriveert op dinsdag 22 juli, omstreekts 17.00 uur bij sporthal De Eendracht in Nijeveen, daar overnachten de kinderen.

De jeugdige renners kunnen punten verdienen en komen zo in aanmerking voor onder andere de 'gele trui en de bolletjestrui'. Deze truien worden woensdag 23 juli om 8.30 uur bij de Eendracht uitgereikt door loco-burgemeester H.J. Lanjouw. De loco-burgemeester lost om 9.00 uur het schot voor de volgende etappe: Nijeveen-Slagharen.

Ome Joop's tour 2003
Op maandag 21 juli start in Arnhem bij de Eusebiuskerk de 53-ste Ome Joops Tour. Het startsein wordt om 10:00 uur gegeven door Kees Bakker, korpschef politie Gelderland-Midden.

Daarna gaan de 174 kinderen in de leeftijd van 10 tot en met 13 jaar beginnen aan 10 daagse fietsronde door een groot gedeelte van Nederland. De kinderen fietsen van Arnhem naar Harderwijk, Nijenveen, Slagharen, Beilen, Assen, Kaatsheuvel, Tiel, Papendal en eindigen op 30 juli weer in de Rijnhal in Arnhem.

Zondag 20 juli vanaf 14:00 uur verzamelen de ruim 60 vrijwilligers en 174 deelnemende meisjes en jongens zich bij de Arnhemse sporthal de Bakenhof. Hier wordt iedereen ingeschreven en doen de fietsertjes een behendigheidstest.

Ome Joops Tour is een kleurige karavaan die veel lijkt op de Tour de France. De deelnemers worden op hun fietstocht begeleid door motoragenten, fietsbegeleiders, EHBO-ers, fietsenmakers en geluidswagens met ondersteunende muziek. Er zijn etappes van 70 kilometer die dan eindigen in bijvoorbeeld Attractiepark Slagharen, een zwembad, een bezoek aan de Coca Cola fabriek met een optreden van een internationale act of het is een dagje uitrusten in de Efteling. Ook gaat de hele karavaan van Ome Joops Tour over het TT circuit in Assen en wordt er gefietst op een echte wielerbaan met internationale jeugdwielrenners. Als de tour voorbij is gaan alle deelnemers en vrijwilligers met hun familie naar Het Groot Russische Staatscircus in Nijmegen.

Ome Joops Tour is ieder jaar weer een feest voor de deelnemers en om naar te kijken als ze voorbij fietsen.

Programma

* 20 juli - 14:00 uur verzamelen in sporthal de Bakenhof in Arnhem
* 21 juli - 10:00 uur officiële start in centrum van Arnhem, naast Eusebiuskerk

* 21 juli Arnhem - Harderwijk

* 22 juli Harderwijk - Nijeveen

* 23 juli Nijeveen - Slagharen

* 24 juli Slagharen - Beilen

* 25 juli Beilen - Assen

* 26 juli Assen - Kaatsheuvel

* 27 juli Efteling

* 28 juli Kaatsheuvel - Tiel

* 29 juli Tiel - Papendal (Arnhem)

* 30 juli - 15:00 uur spectaculaire thuiskomst in de Arnhems Rijnhal.

Meer informatie kunt u lezen op de website www.omejoopstour.nl

Terug

Hoewel bij de samenstelling van de inhoud van de website van de gemeente Meppel de grootst mogelijke zorgvuldigheid wordt betracht, bestaat de mogelijkheid dat bepaalde informatie onvolledig is, na verloop van tijd verouderd of (niet) meer correct is. De gemeente Meppel is niet aansprakelijk voor de gevolgen van activiteiten die worden ondernomen op basis van informatie afkomstig van deze site en er kunnen ook overigens aan de site geen rechten worden ontleend.
De gemeente Meppel aanvaardt geen aansprakelijkheid voor schade als gevolg van onjuistheden en/of gedateerde informatie.