BNN

PERSBERICHT

Hilversum, 18 juli 2003

Weg met bnn kiest dÉ stad van deze zomer

Op maandag 21 juli van 20.00 uur tot 21.00 uur wordt in het Radio 1 programma Weg met BNN bekend gemaakt welke wereldstad zich het beste leent voor een weekendje weg. Het enige reisprogramma op de Nederlandse radio beoordeelde zes steden in de Weg met BNN stedentest: Berlijn, New York, Londen, Barcelona, Edinburgh en Instanbul.

Verder is het verhaal te horen van Paul: hij heeft een spierziekte en zit in een rolstoel, maar reist toch in zijn eentje de hele wereld over. Met een weekendtas op schoot en een kleine rugtas achterop zijn rolstoel is hij al in Singapore, Maleisië, Canada, Amerika, Australië, Nieuw Zeeland, Fiji en Hawaï geweest.

Daarnaast worden er ook weer twee reisboeken gerecenseerd. De verkopers van reisboeken beoordelen deze zomer elke week twee boeken. Het gaat om boeken in de breedste zin van het woord; dat kunnen zowel reisgidsen als reisromans zijn.

Ook is er in de uitzending nog aandacht voor het gedrag van de Nederlander op reis en proberen we weer iemand aan een reisgenoot te helpen. En natuurlijk is er ook weer een bericht van wereldreiziger Sanne. Hij is nu meer dan een half jaar op reis en laat elke twee weken een bericht achter op het antwoordapparaat. Dit keer vanuit Argentinië.

Weg met BNN is een informatief, verrassend en avontuurlijk reisprogramma op Radio 1 gepresenteerd door Marjolein Dekkers.

Voor meer informatie en beeldmateriaal: BNN Communicatie, Marion van Dam, tel: 035-6555333, e-mail: marion.van.dam@bnn.nl