Politie Hollands Midden
Datum: 21 juli 2003

(
Politie houdt dronken automobilist aan Noordwijk
De politie hield op zondag 20 juli rond 03.10 uur op De Grent een 20-jarige automobilist uit Rijnsburg aan. Getuigen melden de politie dat de man dronken in zijn auto was gestapt en bij het wegrijden nog tegen een muurtje was gereden. Een agent van het bike-team wist de automobilist aan te houden. De uitslag van de aan het bureau gehouden ademeanalyse was 525 ug/l. ( limiet 220 ug/l.) De politie maakt proces-verbaal op tegen de verdachte voor wie dit niet de 1e keer was. In twee weken blijkt de verdachte al twee keer eerder voor hetzelfde feit te zijn aanghouden.


Man verdrinkt in Oosterduinsemeer Noordwijkerhout

Een 22 jarige man uit Polen is in de middag van zondag 20 juli tijdens het zwemmen in het Oosterduinsemeer verdronken. Rond 14.30 uur ging de in Noordwijk verblijvende man het water in ter hoogte van de surfclub. Even later zagen zijn vrienden hem niet meer en sloegen alarm. Onmiddelijk werd een grootscheepse zoekactie op touw gezet door politie en duikers van de brandweer. Rond 18.15 uur vonden duikers het lichaam van de man in het meer.


Politie houdt dronken automobilist aan Katwijk

De politie hield op vrijdag 18 juli rond 18.30 uur op de Sandtlaan een 19-jarige automobilist uit Katwijk aan. Agenten van het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) viel het roekeloze rijgedrag van de automobilist op en lieten hem stoppen. Al snel bleek er sprake te zijn van drankgebruik bij de bestuurder. De agenten van het KLPD droegen de verdachte over aan collega's van de politie in Katwijk. De uitslag van de aan het bureau gehouden ademanalyse was 455 ug/l. (limiet 220 ug/l) De politie maakt proces-verbaal op tegen de verdachte.


Buit zonder breken Katwijk

Zondagmiddag 20 juli hebben onbekenden gsm's, geld en een videocamera weggenomen uit een woning aan de Golfstroom. De bewoners hadden vanwege de warmte, toen ze naar het strand gingen, de schuifpui maar opengelaten. Zonder in te breken, ook de poort van de achtertuin was niet afgesloten, konden dieven hun slag slaan. De bewoners hebben aangifte gedaan van de diefstal.


Politie houdt dronken automobilist aan Rijnsburg

De politie hield op zondag 20 juli rond 03.30 uur op de Christinalaan een 25-jarige automobilist uit Rijnsburg aan. Agenten zagen de automobilist met hoge snelheid, onregelmatig en nogal slingerend rijden. Agenten controleerden daarop de bestuurder die onder invloed van alcohol bleek te verkeren. De verdachte werkte aan het bureau mee aan zijn ademanalyse. De uitslag daarvan was 795 ug/l. ( limiet 220 ug/l.) De politie vorderde het rijbewijs van de verdachte in en maakt proces-verbaal tegen hem op.


Politie houdt verdachte van poging tot inbraak aan Leiden

De politie hield op zaterdag 19 juli rond 08.00 uur op de Haarlemmerstraat een 32-jarige man uit Leiden aan. De man werd er van verdacht kort daarvoor te hebben geprobeerd in te breken in een verswinkel aan de Haarlemmerstraat. Nadat getuigen de man, die bij een ontwrichtte raam stond, hadden aangesproken en de politie belden, ging hij er vandoor. Agenten wisten hem even later aan te houden. De verdachte werd aan het bureau verhoord. Met een dagvaarding om voor de politierechter te verschijnen op 9 september, werd hij in de loop van de dag weer op vrije voeten gesteld.


Portemonnee geroofd Leiden

Een 60-jarige man uit Leiden is zondagmiddag 20 juli op de Sperwerhorst beroofd. Een onbekende man liep een tijdje achter hem aan en gaf hem op een gegeven moment een duw, waardoor hij half in de struiken viel. Uit zijn achterzak werd zijn portemonnee met inhoud geroofd. De man ging er op een fiets vandoor. De Leidenaar is hem nog nagerend, maar hield hem niet bij. Bij het doen van aangifte heeft hij een goed signalement van de rover kunnen geven.


Onder invloed Leiden

De politie heeft het rijbewijs van een 19-jarige Leidenaar ingevorderd. In de nacht van zaterdag 19 op zondag 20 juli kreeg de politie een melding over drie mannen, onder wie de Leidenaar, die zich vervelend zouden gedragen op de Vijf Meilaan. Zij gaven aan te hebben gedronken en softdrugs te hebben gebruikt. De politie heeft vervolgens duidelijk gemaakt dat ze niet mochten rijden met de auto. Later zag de politie het drietal rijden met de Leidenaar achter het stuur op de Beethovenlaan. Op de Mozartlaan probeerden ze te voet weg te vluchten. De politie heeft de Leidenaar aangehouden. Op het politiebureau is een bloedproef afgenomen. Het rijbewijs is ingenomen en hij heeft een rijverbod van 24 uur gekregen.


Aanhouding Leiden

De politie heeft zaterdag 19 juli een 40-jarige Leidenaar aangehouden. Hij wordt ervan verdacht een 24-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats in de nek te hebben gestoken met een scherp voorwerp. De politie kreeg rond 22.40 uur de melding dat er een man bloedend over de Schipholweg liep bij de kruising met de Oegstgeesterweg. Een getuige had gezien dat deze gestoken zou zijn door de 40-jarige verdachte. De verdachte werd even later op de Oegstgeesterweg aangehouden. Het conflict heeft plaatsgevonden op de Boerhaavelaan. Hier bivakkeerden slachtoffer en verdachte samen in een tent en zouden ze onenigheid hebben gekregen.
Het slachtoffer werd naar de intensive care van het LUMC gebracht.


Politie houdt straatrovers aan Nieuwkoop

De politie hield op zaterdag 19 juli rond 02.45 uur op de Leliestraat in Noorden drie mannen uit Gouda aan. De drie, 16, 19 en 20 jaar, werden er van verdacht kort daarvoor op de Noordenseweg in Nieuwkoop een 23-jarige man uit Noorden te hebben beroofd van zijn mobiele telefoon en portemonnee. Surveillerende agenten stuitten op het slachtoffer en de in een auto wegrijdende verdachten. Onmiddellijk zetten de agenten de achtervolging in. Na enige tijd werd de auto met daarin de drie verdachten in Noorden gevonden. De drie zijn na verhoor, een nacht verblijf aan het politiebureau en het opmaken van een proces-verbaal op zaterdagmiddag weer op vrije voeten gesteld.


Politie houdt aanrander aan Alphen aan den Rijn

De politie hield op vrijdag 18 juli rond 18.40 uur op de Provinciepassage een 63-jarige man uit Alphen aan den Rijn aan. De man werd er van verdacht kort daarvoor in een supermarkt aan de passage een vrouw te hebben betast. De verdachte sloot in de rij voor de kassa achter de vrouw aan en betastte de vrouw aan haar borsten. Vervolgens ging de verdachte er vandoor. De vrouw meldde het voorval aan het personeel van de supermarkt. Zij wisten vervolgens de man buiten te achterhalen en in afwachting van de politie vast te houden. De verdachte is na het verhoor door de politie en het opmaken van een proces-verbaal in de loop van de avond weer op vrije voeten gesteld.


Politie houdt dronken automobilist aan Alphen aan den Rijn

De politie hield op zaterdag 19 juli rond 04.10 uur op de Prinses Marijkestraat een 26-jarige automobilist uit Alphen aan den Rijn aan. Surveillerende agenten zagen de auto met hoge snelheid over de Julianabrug rijden en besloten de bestuurder te controleren. Al snel bleken er verdenkingen van alcoholgebruik door de bestuurder. De uitslag van de aan het bureau gehouden ademanalyse bedroeg 320 ug/l. ( limiet 220 ug/l.) De verdachte kreeg een bekeuring en een rijverbod voor twee uren.


Politie houdt dronken automobilist aan Waddinxveen

De politie hield op zaterdag 19 juli rond 03.15 uur op de Tweede Bloksweg een 18-jarige automobilist uit Nieuwerkerk aan den IJssel aan. Het vreemde rijgedrag van de auto trok de aandacht van surveillerende agenten die daarop de bestuurder controleerden. Het vermoeden bestond dat deze onder invloed van alcohol verkeerde. De uitslag van de aan het bureau gehouden ademanalyse bedroeg 395 ug/l. ( limiet 220 ug/l.) De politie maakt proces-verbaal op tegen de verdachte.


Geweld in het verkeer Waddinxveen

OP de Kerkweg-0ost ontstond op zaterdag 19 juli rond 18.50 uur ruzie tussen een nog onbekende automobilist en een 49-jarige man uit Waddinxveen. De Waddinxvener fietste over de Kerkweg-Oost toen daar de onbekende automobilist hard achteruit kwam rijden. Bij de ruzie die ontstond naar aanleiding van het opmerkingen over het op roekeloze manier achteruitrijden op deze éénrichtingsweg, kreeg de Waddinxvener klappen en werd met vermoedelijk een scherp voorwerp in de arm gestoken. Hij liep daardoor een klein wondje aan de arm op. De automobilist ging er vandoor. De politie verwacht de man binnenkort te kunnen horen over dit incident.


Politie houdt dronken automobilist aan Zevenhuizen

De politie hield op zondag 20 juli rond 03.45 uur op de Zuidplasweg een 22-jarige automobilist uit Moordrecht aan. Twee agenten op de motor zagen dat de automobilist zonder verlichting bij een uitgaansgelegenheid wegreed en vervolgens nagenoeg de gehele breedte van de rijbaan nodig had. De agenten controleerden daarop de bestuurder. Deze bleek onder invloed van alcohol te verkeren. De uitslag van de ademanalyse was 675 ug/l. ( limiet 220 ug/l.) De politie vorderde het rijbewijs van de verdachte in en maakt proces-verbaal tegen hem op.


Minderjarige aangehouden Gouda

De politie heeft zondag 20 juli aan het eind van de middag een 16-jarige jongen uit Gouda aangehouden. De jongen zou eerder die middag bij de Breevaartbrug ruzie hebben gekregen met een 14-jarige jongen. Die zou hij, niet alleen met zijn vuisten, maar ook met een remkabel, geslagen hebben. De politie heeft van de jongen die geslagen is, de aangifte opgenomen. De aangehouden 16-jarige is na verhoor weer in vrijheid gesteld. Op een later moment zal hij nog wel moeten voorkomen.


Aangehouden Gouda

Maandagochtend 21 juli, 01:20 uur, heeft de politie op de Bunchestraat in Gouda een 24-jarige automobilist uit Gouda aangehouden. Twee dagen eerder was de man al aangehouden voor het rijden zonder rijbewijs en in de tussentijd had hij zijn rijbewijs niet gehaald. Bij de ademtest bleef zijn alcoholgehalte onder de limiet, maar uit zijn fouillering kwamen meerdere zakjes wit poeder. Het poeder wordt onderzocht. De man is na zijn aanhouding ingesloten.


Politie houdt dronken automobilisten aan Gouda

De politie hield op vrijdag 18 juli rond 20.20 uur op de Karnemelksloot een 43-jarige automobilist uit Gouda aan. Agenten constateerden dat de man behoorlijk onder invloed van alcohol verkeerde. De uitslag van de aan het bureau gehouden ademanalyse was 1010 ug/l. ( limiet 220 ug/l) De politie vorderde het rijbewijs van de verdachte in en maakt proces-verbaal tegen hem op.
Op zondag 20 juli hield de politie rond 03.10 uur op de Herenstraat een 40-jarige automobilist uit Gouda aan. Toen agenten de man wilde controleren, trok hij het portier dicht en kneep er tussenuit. Daarbij moest een agent voor zijn leven springen. Al snel werd de automobilist weer gestopt waarna hij werd aangehouden. De ademanalyse aan het bureau kwam uit op 560 ug/l. ( limiet 220 ug/l.) De politie maakt proces-verbaal tegen de verdachte op voor het rijden onder invloed en voor poging tot zware mishandeling.



Politie onderzoekt zware mishandeling Gouda

De politie onderzoekt de mishandeling van een 46-jarige Goudse en haar 40-jarige vriend. Het tweetal liep in de nacht van zaterdag 19 op zondag 20 juli rond middernacht over de Prins Hendrikstraat. Zij passeerden drie mannen van wie er een het tweetal ineens belaagde. Hij zou mogelijk gedacht hebben dat de 40-jarige Gouwenaar een mes in de hand had. De vrouw is op het hoofd geslagen, in de buik en tegen de benen getrapt. Ook de man kreeg klappen op het hoofd en tegen de armen.

------------------------------------------- EINDE BERICHTEN ------------------------------------------------




Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --