Amsterdam Airport Schiphol

Victor van der Chijs benoemd tot directeur van Schiphol International

Persbericht / Press Release
Schiphol,
21 juli 2003

Mr Victor van der Chijs (42) is door de directie van Schiphol Group per 1 augustus 2003 benoemd tot directeur van Schiphol International. Hij volgt Fred van der Meer op, die vorig jaar Chief Executive Officer is geworden van de nieuwe internationale luchthaven van Athene.

Schiphol International is het bedrijfsonderdeel van Schiphol Group dat verantwoordelijk is voor het beheer van de internationale deelnemingen van Schiphol Group en voor de acquisitie en coördinatie van de andere internationale activiteiten van de onderneming.

Victor van der Chijs is momenteel president & CEO van Schiphol USA, de Amerikaanse dochter van Schiphol Group, die voor 40% deelneemt in het consortium JFK IAT dat de nieuwe Terminal 4 op John F. Kennedy Airport heeft gebouwd en exploiteert. Deze functie blijft hij voorlopig vervullen.

Van der Chijs is begin 1998 in dienst getreden bij Schiphol Group als directeur Corporate Communications & Public Affairs. Voordat hij op 1 september 2001 president & CEO van Schiphol USA werd, heeft hij zich vanaf februari 2000 als directeur Strategische Projecten bezig gehouden met de voorbereidingen voor de geplande beursgang van Schiphol Group en met de oprichting van het samenwerkingsverband met Fraport, Pantares.

Voordat hij bij Schiphol Group in dienst kwam, was Van der Chijs werkzaam als Vice-President Structured & Project Finance voor China, Hong Kong en Taiwan bij ING Bank in Hong Kong.

064-2003/rw


Voor informatie: pressoffice@schiphol.nl
---- --