Ingezonden persbericht

EPN roept op tot nominatie veelbelovende telemedicine productideeën.

Persbericht van EPN - Platform voor de informatiesamenleving

Den Haag, 21 juli 2003 - Veelbelovende telemedicine producten of ideeën kunnen worden genomineerd voor de EPN Telemedicine Stimuleringsprijs 2003. Deze aanmoedigingsprijs is bestemd voor een innovatief product dat de reguliere gezondheidszorg verbetert met ICT. Het is belangrijk dat het productidee nog niet is toegepast in de praktijk. Producten die aan deze criteria voldoen kunt u voordragen via info@epn.net. EPN stelt de initiatiefnemers dan op de hoogte van de nominatie.

De eerste Stimuleringsprijs ging in 2002 naar Gezondheidsportaal Almere. Het Gezondheidsportaal bundelt verschillende vormen van zorg, zoals huisartsenzorg, thuiszorg, specialistisch zorg en ziekenhuiszorg in en rondom Almere. Hierbij wordt optimaal gebruik gemaakt van de mogelijkheden van de nieuwe informatie en communicatie technologie (internet, mobiele telefonie, draadloze communicatie etc.) De jury van de EPN Telemedicineprijs koos uit 15 genomineerden het Gezondheidsportaal als prijswinnaar omdat het een breed concept is voor een herstructurering van regionale gezondheidszorg.

De prijs vertegenwoordigt dit jaar een waarde die kan variëren tussen 15.000 en 30.000 euro. Het product dat de prijs wint, wordt indien nodig, geprofessionaliseerd. Daarna wordt het product toegepast in de reguliere praktijk en wordt de bijdrage onderzocht aan meer plezier bij de gebruikers, zorgverleners én patiënten, aan hogere productie bij gelijke kosten en aan hogere zorgkwaliteit. Het bedrag van 15.000 euro wordt mogelijk gemaakt door KSYOS, participant van het netwerk van EPN. Daarnaast worden alle inzendingen voor de Stimuleringsprijs gescreend door de Kenniswijk BV in Eindhoven. Projecten die voldoen aan de voorwaarden komen in aanmerking voor co-financiering via Senter, zodat de prijs kan oplopen tot een waarde van 30.000 euro.

Op 17 juni 2003 gaf EPN het startschot voor de Telemedicine Stimuleringsprijs 2003. Op 15 augustus 2003 eindigt de inschrijvingstermijn en start EPN met het beoordelen van de inzendingen. Hierbij wordt de stichting terzijde gestaan door het vaste Comité van Aanbeveling, bestaande uit drs. W.J. Deetman, de heer Johan G. Beun en prof.dr.ir. Th. de Vries (allen op persoonlijke titel). De beoordelingscriteria en het inschrijfformulier staan op http://www.epn.net/tmprijs/index.htm.

De prijsuitreiking van de Telemedicine Stimuleringsprijs 2003 vindt plaats tijdens de bijeenkomst van het Platform Telemedicine op donderdagmiddag 23 oktober 2003 vanaf 14:00 uur in Perscentrum Nieuwspoort te Den Haag.

Over EPN - Platform voor de Informatiesamenleving

EPN is een onafhankelijke stichting die zich inzet voor de maatschappelijke meerwaarde van ICT. In het platform zijn het bedrijfsleven, de politiek, het maatschappelijk middenveld, de wetenschap en de overheid vertegenwoordigd. EPN voert onderzoek uit, steunt projecten, publiceert en organiseert bijeenkomsten over ICT en samenleving.