Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Assen 21-07-2003
Persberichten maandagmorgen 21 juli 2003 Perspiket door Ron Reinds 06-52528707

FONT SIZE=4>

Crossauto valt van aanhanger

GIETEN Gisteravond viel op de N34, tussen de rotonde Gieten en Annen, een crossauto van een achter een personenauto gemonteerde tandem-asser. Na onderzoek bleek dat het totale gewicht van de tandem-asser met auto veel zwaarder was dan het trekkende voertuig. Ook de losbreekreminrichting was niet goed bevestigd en was de kwaliteit van de sjorbanden niet over om naar huis te schrijven. Tijdens het rijden is de aanhanger gaan stuiteren waardoor de crossauto eraf viel. De 21-jarige uit Tjalleberd afkomstige bestuurder kreeg hiervoor een proces-verbaal en mocht niet verder rijden met de combinatie. Er ontstond lichte schade aan het wegdek.

Aanrijding met letsel

MEPPEL Gistermiddag vond er een aanrijding met letsel plaats op de T-kruising van de Hoogeveenscheweg met de A32. Een 63-jarige bestuurder uit Steenwijkerwold die de A32 op wilde rijden zag daarbij een 28-jarige bestuurster uit Wolvega die uit tegengestelde richting kwam over het hoofd. Een aanrijding was het gevolg waarbij de 28-jarige bestuurster en een 60-jarige inzittende echtgenote die bij haar man uit Steenwijkerwold in zat, voor onderzoek naar het ziekenhuis werden overgebracht.

Vernieling banden autos

COEVORDEN Gisteravond zijn van twee aan de Markt geparkeerde autos 5 banden lekgestoken. De politie stelt een onderzoek in.

Aanhouding na familieruzie

EMMEN Gisteravond vond er in een woning aan de Van Selbachstraat een familieruzie plaats. Een 23-jarige man kreeg het aan de stok met zijn 20-jarige broer en zijn 21-jarige vriendin. Daarbij vielen over en weer klappen waarna men de ouderlijke woning verliet nadat de zaak door bemiddeling van de politie gesust werd. Korte tijd hierna kwam er een melding dat de 20-jarige jongeman samen met zijn vriendin in zijn auto en zijn daarachter rijdende schoonouders van de weg waren gereden door zijn 23-jarige broer. Deze reed in zijn vrachtauto met oplegger. De 23-jarige jongeman werd hierop door de politie aangehouden terzake poging tot doodslag. Er ontstond geen schade aan de voertuigen.