Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

Ondertekening samenwerking Syntens en KvK Gooi- en Eemland

Hilversum - Op 17 juli ondertekenden Harm van Veldhuizen (directeur KvK Gooi- en Eemland), Jacqueline Schuurmans (regiodirecteur Syntens Utrecht en Flevoland) en Bert Poot (regiodirecteur Syntens Noord Holland) een samenwerkingsovereenkomst. Het streven van de twee partijen is om intensiever te gaan samenwerken op het gebied van voorlichting aan starters, im- en exporteurs en ter bevordering van innovatie en kennisuitwisseling. Met als doel de ondernemer nog beter en sneller te ondersteunen.

Deze regionale overeenkomst ligt in het verlengde van de landelijke afspraken over samenwerking. Centraal staan onderlinge doorverwijzing van ondernemers, samenwerking in projecten die bijdragen aan versterking van het regionaal vestigingsklimaat en samenwerking aan de snelste oplossing voor ondernemers op diverse gebieden.

Snel op de juiste plaats
Dankzij de samenwerking is er nu een grotere slagkracht om ondernemers snel bij de juiste informatie of oplossing voor hun vraagstuk te brengen. Daarvoor wordt gebruik gemaakt van de kracht van beide organisaties: De Kamer van Koophandel die ondernemers helpt bij vragen over starten, internationale handel en bedrijfsoverdracht/-overname en Syntens die ondernemers helpt bij innovatievragen rond ict, strategie & marketing, personeel & organisatie en product- & procesontwikkeling.

Gezond klimaat
De samenwerking bevordert tevens gezamenlijke projecten die bijdragen aan een gezond economisch klimaat waarin ruimte is voor vernieuwend ondernemerschap. Een voorbeeld is het project 3MP (Multimedia Marktplaats). Doel van het project is het realiseren van een fysieke en virtuele marktplaats voor het eind van 2003, om daarmee de multimediasector een extra impuls te geven. De marktplaats biedt bedrijven en kennisinstellingen in de multimediasector de mogelijkheid om ideeën, ervaringen en deskundigheid uit te wisselen. Ook zullen de Kamer van Koophandel en Syntens elkaar ondersteunen bij overige activiteiten waaronder de Starterspas, de voordeelpas die ondernemers toegang geeft tot een totaalpakket aan informatie en ondersteuning.



Ingezonden persbericht