Algemene Rekenkamer



- 21 juli 2003 -

Directeur Hans de Groot gaat naar International Board of Auditors for NATO

Prof. dr. Hans de Groot, onderzoeksdirecteur bij de Algemene Rekenkamer, is per 1 augustus 2003 benoemd tot lid van de International Board of Auditors for NATO in Brussel.

Sinds 1996 is Hans de Groot werkzaam bij de Algemene Rekenkamer, als één van de drie onderzoeksdirecteuren met als specialisatie de doelmatigheid van beleid. De directie waar hij leiding aan geeft, onderzoekt ondermeer de Ministeries van Economische Zaken, van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, van Verkeer en Waterstaat en van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer. Hans de Groot is tevens voor een dag per week hoogleraar management control in non-profitorganisaties aan de faculteit der Economische Wetenschappen en Bedrijfskunde van de Vrije Universiteit in Amsterdam.

Per 1 augustus 2003 is hij benoemd als het Nederlandse lid van de International Board of Auditors for NATO in Brussel, die de NAVO controleert. Zijn afscheid van de Algemene Rekenkamer vindt plaats in de loop van september. Hij zal per 1 september zijn hoogleraarschap beëindigen.