Gemeente Meerssen


Algemene persberichten

Persbericht van vrijdag 18 juli 2003

Uitspraak Afdeling Bestuursrechtspraak
Raad van State over Marktstandplaats Meerssen

Bij uitspraak van 16 juli 2003 heeft de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State een drietal door marktkoopman Peil uit Geulle ingestelde hoger beroepen ongegrond verklaard.

Centraal in de beoordeling van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State stond het besluit van het college van burgemeester en wethouders van 1 maart 2002 waarbij aan de heer Peil met ingang van 1 november 1993 vergunning werd verleend voor het innemen van een vaste standplaats op de weekmarkt te Meerssen voor de verkoop van aardappelen, groente en fruit.

De Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State heeft geoordeeld, en is met de rechtbank Maastricht van mening, dat de heer Peil ten aanzien van de locatie van de standplaats geen andere rechten kan doen gelden dan die van zijn voorgangers.

De gemeente heeft de aan de heer Peil verleende standplaatsvergunning inmiddels ingetrokken omdat betrokkene ondanks herhaalde verzoeken weigerde om standplaats in te nemen.

De heer Peil heeft de termijn voor het instellen van beroep bij de rechtbank ongebruikt laten verstrijken waardoor het intrekkingsbesluit onherroepelijk is geworden.Hiermee is thans een definitief einde gekomen aan een jarenlang lopend bestuursrechterlijk geschil.Partijen zijn wel nog verwikkeld in een civiele procedure omtrent de hoogte van een aan de heer Peil te betalen schadeloossstelling