Ingezonden persbericht

Nieuwe standaardsoftware voor de fiscale aangiftepraktijk

Leusden, juli 2003 - AFAS Software heeft het fiscale standaardpakket AFAS Profit Fiscaal opgeleverd. Kwalitatief hoogwaardige fiscale standaardsoftware als ondersteuning van het aangifteproces staat nu ter beschikking van de gehele fiscale branche.

Ontwikkeltraject

In de markt bleek behoefte aan nieuwe aangiftesoftware, die niet zozeer de aandacht richtte op het aangifteproces, maar meer op het te managen proces rondom de aangifte. Het uiteindelijke doel: meer tijd voor de adviserende rol van de belastingadviseur. De nieuwe applicatie moest eveneens web-enabled zijn, mede omdat de Belastingdienst zwaar inzet op het web.


Realisatie en implementatie

E&Y Belastingadviseurs werken landelijk met AFAS Profit Fiscaal. Sinds een jaar voor de aangifte IB, vanaf maart 2003 voor de aangifte Vpb. Door het geïntegreerde workflow-systeem in Profit Fiscaal wordt tijdwinst gecreëerd, waardoor er meer tijd besteed kan worden aan cliëntenadvies. Werknemers weten aan de hand van de workflow precies wat er van hun verlangd wordt en op welk moment een actie moet worden uitgevoerd.


De fiscale toekomst

Ontwikkeling van software staat nooit stil. In de nabije toekomst zullen alle wensen voor een standaard fiscale applicatie zijn ingevuld. Zo heeft het inbouwen van meer kenniselementen prioriteit, de toegevoegde waarde van de aangifte wordt op deze manier duidelijk vergroot. De elektronische communicatie met de cliënt staat hoog op de prioriteitenlijst. Een belangrijk onderdeel hiervan vormt de "questionnaire", waardoor de cliënt zijn gegevens elektronisch (en dus gestructureerd) kan aanleveren en na verwerking kan accorderen.


Over AFAS

AFAS, met meer dan 9500 klanten en 160 medewerkers, vermarkt en implementeert geïntegreerde software oplossingen voor Windows en Web: AFAS Profit. Voor de Accountancybranche, waarbinnen de software van AFAS al jaren een prominente plaats inneemt, is een complete accountancysuite beschikbaar: AFAS Profit Accountancy. Hiermee kan de accountant zijn eigen administratie en die van zijn cliënten volledig automatiseren. AFAS Profit Fiscaal is een aparte module, maar volledig geïntegreerd met de overige Profit-producten.