Politie Rotterdam Rijnmond

Ochtenduitgave maandag 21 juli 2003

* AANPAK ILLEGAAL RACEN EN AGRESSIEF RIJGEDRAG VAN

BROMSCOOTERBERIJDERS
ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district Zuid hield zondagmiddag en -avond, samen met collega's van de Verkeerspolitie, een grootscheepse actie gericht op het illegaal racen en agressief rijgedrag van bromscooterberijders. De actie was mede een gevolg van het besluit van vorige week dinsdag in de lokale driehoek (Burgemeester, Hoofdofficier van Justitie en Korpschef) om politiecontroles bij illegale bromscooterraces te intensiveren en daarvoor ook meer politiepersoneel in te zetten. Zowel zondagmiddag als -avond werd geconstateerd dat er niet grootschalig werd geracet. Wel werden er zondagmiddag in de Willem Barentszstraat in Rhoon drie personen aangehouden op grond van de Wegenverkeerswetgeving. Zij hielden daar een kleine race, waarbij hun bromscooters in beslag werden genomen. In de vooravond verzamelde zich in de Burgenbuurt in Zuidwijk zo'n zestig scooterrijders. Daartegen werd direct opgetreden, waarbij elf scooters voor technisch onderzoek in bewaring werden genomen. Voorts werden in totaal 20 processen-verbaal uitgeschreven voor diverse door scooterrijders gepleegde verkeersovertredingen. Tevens werd zondagmiddag even na vier uur op de Oldegaarde een vijftienjarige jongen uit Rotterdam aangehouden na een aanranding van twee daar lopende meisjes. Bij de scooteracties betrokken politiemensen zagen dat de knaap zich vergreep aan twee meisjes (14 en 16 jaar) uit Rotterdam en hielden de knaap direct aan. Deze werd vervolgens in verzekering gesteld.


* CONTROLE WINKELTIJDENWET OUDE NOORDEN
ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district De Noordhoek hield zondagmiddag in de wijk het Oude Noorden een controle op de winkeltijdenwet. Daarbij werden 14 zaken gecontroleerd en werden acht processen-verbaal uitgeschreven. Tevens werden twee zaken gesloten. De meeste processen-verbaal gingen naar de eigenaren van belwinkels. Die mochten wel geopend zijn, maar bleken ook allerhande andere bij-artikelen (sigaretten, frisdranken, ijs en snoep) te verkopen.


* HENNEPKWEKERIJTJE ONTMANTELD
ROTTERDAM - Naar aanleiding van klachten over stankoverlast werd zondagavond door politiepersoneel van het district Rotterdam-Centrum een onderzoek ingesteld in een woning in de Witte de Withstraat. De stank bleek te worden veroorzaakt door een kleine hennepkwekerij in een slaapkamer. Naast zo'n zeventig hennepplanten, die kort tevoren waren geoogst en te drogen hingen, werd tevens de voor de groei benodigde apparatuur in beslag genomen en later vernietigd.
De 43-jarige eigenaar van het hennepkwekerijtje werd op grond van de Opiumwet aangehouden en later op de avond, na opgemaakt proces-verbaal, weer op vrije voeten gesteld.


* SNACKBAR OVERVALLEN
SCHIEDAM - Zondagavond even na middernacht werd door twee gemaskerde en gewapende mannen een overval gepleegd op een snackbar aan de Monseigneur Nolenslaan. Het tweetal bedreigde bij binnenkomst een aantal personeelsleden, waarbij werd gesommeerd de in een kantoortje staande kluis te openen. Daaruit werd een geldbedrag van enkele duizenden euro's weggenomen, waarmee de beide overvallers de benen namen.