Gemeente Bergschenhoek

Vaststelling Exploitatieverordening

In zijn vergadering van 1 juli 2003 heeft de gemeenteraad besloten tot vaststelling van de 'Exploitatieverordening gemeente Bergschenhoek 2003'. Deze verordening treedt in werking per 1 augustus 2003. De gewijzigde exploitatieverordening ligt vanaf 15 juli 2003 iedereen ter inzage op het gemeentehuis.

In art. 42 van de Wet Ruimteljike Ordening is bepaald dat de gemeenteraad een verordening behoort vast te stellen die de voorwaarden bevat waaronder de gemeente medewerking verleent aan het in exploitatie brengen van gronden. Met het vaststellen van de exploitatieverordening gemeente Bergschenhoek 2003 is aan deze verplichting voldaan. Deze exploitatieverordening vervangt de 'exploitatieverordening gemeente Bergschenhoek 1995'. De wijzigingen in de verordening hebben betrekking op verandering in bevoegdheden als gevolg van de wet dualisering.

Op 27 mei 2003 heeft het college besloten dat de vaststelling van deze verordening referendabel is. Tegen het besluit omtrent de referendabiliteit kan door belanghebbenden op grond van artikel 144 sub a van de Tijdelijke referendumwet binnen zes dagen na het verschijnen van deze publicatie een gemotiveerd beroepschrift worden ingediend bij de Afdeling Bestuurs-rechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage.

Over het raadsbesluit tot het vaststellen van de verordening kan een referendum worden gehouden. Tot drie weken na de datum van deze publicatie hebben alle kiesgerechtigden de mogelijkheid om over dit besluit een verzoek om een raadgevend referendum in te dienen. Hiervoor geldt, dat minimaal 108 kiesgerechtigden een inleidend verzoek moeten indienen, wil er een vervolgtraject plaatsvinden. Indien voldoende kiesgerechtigden het inleidend verzoek ondersteunen, zal er een referendum plaatsvinden. Via een referendum wordt bereikt, dat een genomen besluit wordt heroverwogen. Een inleidend verzoek kan uitsluitend op vertoon van een geldige legitimatie worden ingediend bij de afdeling Burgerzaken.

(c) 2003 Gemeente Bergschenhoek - laatste wijziging op 21 juli 2003 -