Gemeente Lingewaard


Volgens wijkbewoners van Bemmel West wordt op verschillende plaatsen te hard gereden. Langs De Gaard hebben bewoners zelf maatregelen genomen.

Platform Bemmel West aan de slag

Bemmel West heeft sinds 1 juli een wijkplatform. Na twee informatieavonden op het politiebureau hebben 30 inwoners van Bemmel West 'ja' gezegd op de vraag om samen met gemeente en politie te werken aan een veiliger en leefbaarder woonomgeving. Het gaat om de wijken Klaverkamp, Klein Rome, het buitengebied tussen de Lingewal en Lent en de kern Ressen.

Tijdens de bewonersbijeenkomsten in mei en juni bleek dat Bemmel West met name op het gebied van de verkeersveiligheid een aantal problemen heeft. Er wordt volgens de bewoners vrijwel overal in het gebied te hard gereden. Ook is er onduidelijkheid over doodlopende straten en is er sprake van parkeeroverlast. De bewoners vinden dat de openbare verlichting op diverse plaatsen te wensen over laat

Voor bewoners van Bemmel West die de bewonersbijeenkomsten hebben gemist, maar toch belangstelling hebben, bestaat de mogelijkheid om alsnog lid te worden van het platform. Men kan daarvoor contact opnemen met de voorzitter van het platform de heer A. van Heusden, Diana 46 in Bemmel.