INTERPOLIS

Interpolis biedt medisch specialisten hepatitis B-oplossing

Interpolis heeft met de Orde van Medisch Specialisten overeenstemming bereikt over het verzekeren van arbeidsongeschiktheid door besmetting met het hepatitis B-virus. Meeùs Assurantiën heeft bemiddeld bij de totstandkoming hiervan.

Hepatitis is een besmettelijk virus dat onder meer kan worden overgedragen door bloedcontact. Artsen lopen daardoor het risico besmet te raken. Toch twijfelen veel specialisten over een vaccinatie tegen hepatitis B. Als bij vaccinatie blijkt dat zij drager zijn van het virus, mogen ze bij een hoge besmettingsgraad hun beroep niet langer uitoefenen. Het inkomensverlies dat zij hierdoor leiden is momenteel niet gedekt op hun arbeidsongeschiktheidsverzekering.

Interpolis vindt dat verzekeringsvoorwaarden geen belemmering mogen zijn voor specialisten om zich te laten vaccineren. Het gaat uiteindelijk om de gezondheid van de artsen en hun patiënten. In overleg met de Orde van Medisch Specialisten en Meeùs Assurantiën heeft Interpolis die drempel weggenomen.

Specialisten die nog niet zijn gevaccineerd en die bij Interpolis een arbeidsongeschiktheidsverzekering afsluiten, krijgen maximaal twee jaar hun verzekerde inkomen uitgekeerd als bij bloedonderzoek blijkt dat zij drager zijn van het hepatitis B-virus en daardoor hun beroep niet meer mogen uitoefenen. In de tussentijd begeleidt Interpolis de specialist naar ander werk. Voorwaarde is, dat zij zich binnen drie maanden laten vaccineren. Specialisten die bij het afsluiten van de verzekering al zijn gevaccineerd en die later toch besmet blijken, hebben volledig recht op uitkering.

Interpolis is de eerste maatschappij die deze dekking in zijn verzekering heeft opgenomen en wil deze ook gaan aanbieden aan andere medische beroepsgroepen.

Interpolis heeft met een groot aantal medische beroepsgroepen mantelafspraken gemaakt over arbeidsongeschiktheidsverzekeringen. Zo zijn er mantelovereenkomsten met fysiotherapeuten, dierenartsen, medisch specialisten, huisartsen en verloskundigen.