2bbc8c7.gif

Ariba introduceert Supplier Performance Management Aanvulling ESM-pakket zorgt voor verbeterde leveranciersrelaties

Schiphol-Rijk, 21 juli 2003 - Ariba, leverancier van oplossingen op het gebied van Enterprise Spend Management (ESM), komt met een nieuwe aanvulling op haar ESM-pakket: Ariba Supplier Performance Management. Met de nieuwe module kunnen bedrijven hun spend management-doelstellingen realiseren door de prestaties van hun leveranciers te meten en de samenwerking te verbeteren. Het uiteindelijke doel is te komen tot professionele leveranciersrelaties.

Supplier Performance Management is een businessproces waarbij inkopers de prestaties van hun leveranciers kunnen definiëren, meten en verbeteren. Voor veel bedrijven is dit een omvangrijk handmatig proces doordat doelstellingen slecht worden gedefinieerd, inkoopsystemen gefragmenteerd zijn en de automatisering inefficiënt is. Dit probleem wordt bovendien nog eens versterkt door de vaak duizenden leveranciers waarmee binnen de verschillende businessunits door de gehele onderneming heen wordt samengewerkt.

Ariba Supplier Performance Management is volledig geïntegreerd in het Ariba ESM-pakket. De module zet de prestatieverwachtingen (in het stadium van sourcing en contracts) en de leveringsprestaties (in het stadium van inkoop en betaling) af tegen de processen voor het verkrijgen, analyseren en verbeteren van de geleverde performance. Inkopers krijgen op deze manier optimaal inzicht in de performance van hun leveranciers en kunnen zien of er conform het contract wordt geleverd. Hierdoor kan de relatie met de leverancier worden verbeterd.

"Als één van de belangrijkste IT-leveranciers heeft HP altijd gekozen voor klantgerichtheid. Wij werken daarvoor nauw samen met onze klanten om zo goed mogelijk tegemoet te komen aan hun behoeften", aldus Colin Donnelly, Director Worldwide B2B Integration bij HP. "Ariba Supplier Performance Management helpt ons hierbij door tijdig inzicht te bieden in zaken die spelen bij klanten. Bovendien kunnen we aan de hand van vooraf gedefinieerde doelen ook daadwerkelijk meten of we aan de eis van de klant tegemoetkomen. De nieuwe module van Ariba stelt HP in staat samen met klanten te kijken hoe inkoopprocessen kunnen worden verbeterd, hoe spend management-besparingen kunnen worden gemaximaliseerd en hoe de relatie en klanttevredenheid kunnen worden verbeterd."

Voor het volledige Engelstalige bericht kijk op: www.ariba.com

Over Ariba
Ariba, Inc. is de belangrijkste leverancier op het gebied van toepassingen voor Enterprise Spend Management (ESM). Ariba ondersteunt bedrijven die spend management willen ontwikkelen en benutten als kerncompetentie gericht op het significant verbeteren van bottom-line resultaten. Ariba spend management-software en -services stellen bedrijven in staat om hun organisaties en processen zodanig in te richten, dat de totale uitgavencyclus centraal wordt gesteld met als doelstelling het realiseren van efficiencyverbeteringen en structurele besparingen.