Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 21-07-2003
Persberichten district Maastricht / Sittard (JC 12.30u) Maandag 21 juli 2003

District Maastricht / Sittard

Valkenburg, rijden onder invloed
Op de Burg. Henssingel in Valkenburg controleerde de politie vannacht omstreeks 01.00 uur een bestuurder van een personenauto in het kader van alcohol. De ademtest bleek positief waarop de man voor een ademanalyse naar het bureau werd gebracht. Die wees uit dat de man drie maal (1,5) de toegestane waarde van 0,5 promille had. Tegen de 48 jarige inwoner van Den Bosch wordt proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs ingevorderd.

Maastricht, winkeldiefstal
Gisteravond omstreeks 18.30 uur pleegde de 23 jarige inwoner van Wijlre een winkeldiefstal in een winkel aan het Stationsplein in Maastricht. Daarom werd de man overgebracht naar het politiebureau vaao nader verhoor. Tijdens het onderzoek bleek de verdachte eerder die dag een winkeldiefstal in het Valkenburgse gepleegd te hebben. Daar bleef het niet bij. De verdachte bekende vervolgens ook drie woninginbraken in Wijlre (2) en Valkenburg (1) gepleegd te hebben. De man is in verzekering gesteld en de politie stelt een verder onderzoek in.

Eijsden, vuurwapens op boot aangetroffen
Zondagmiddag omstreeks 15.30 uur werd de bemanning van de politiesurveillanceboot gestuurd naar een aan de Maas gelegen grintgat te gaan. Aldaar zou vanaf een boot geschoten zijn. Ter plaatse gekomen trof de politie, op aanwijzing van getuigen, de bedoelde boot aan. De eigenaar van de uit België afkomstige kajuitboot bevestigde inderdaad 4 schoten te hebben gelost met zijn alarmrevolver om ganzen te verjagen. Bovendien werd ook een flobertgeweer aangetroffen. Hiervoor was aan de de 44 jarige inwoner van Turnhout wel een vergunning afgegeven door de Belgische autoriteiten. De Belg werd op verdenking van verboden wapenbezit aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De beide wapens werden in beslag genomen. Het proces-verbaal wordt afgehandeld middels een snelrechtprocedure en de man kan een boete tegemoet zien van 440 Euro.

Geleen, binnenbrand
Op de Pijperstraat in Geleen woedde zondag 20 juli omtreeks 22.00 uur in een flatwoning een kleine binnenbrand. De brand was ontstaan doordat een gordijn vlam vatte. Deze was door een van de bewoners over een brandende lamp gehangen. Attente buren hielpen de eigenaar van de woning met het blussen van de brand. De gewaarschuwde brandweer hoefde zijn materiaal niet in te zetten. De schade bleef beperkt tot een verbrand gordijn.

Beek, ramkraak
Bij een winkel aan de Markt in Beek werd afgelopen nacht omstreeks 03.30 uur een ramkraak gepleegd. Omwonenden, die wakker werden van de klap, zagen een personenauto voor de toegangsdeuren staan. Zij zagen ook dat iemand vanuit de winkel naar de auto liep en daarin goederen legden.
Uit de zaak werden parfums en cosmetica-artikelen weggenomen. Hoeveel en waarde is niet bekend. Bij aankomst van de politie waren de daders gevlogen. De politie verricht van vandaag een uitgebreid buurtonderzoek. De eigenaar doet vandaag aangifte terzake de inbraak.