Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Nu 95% medewerkers in bezit van diploma Consumentenkrediet

Gelink Adviesgroep loopt voorop in opleiding adviseurs

Enschede, maandag 21 juli 2003

Elf medewerkers van Gelink zijn geslaagd voor de opleiding Consumentenkrediet van het NIBE-SVV (Nederlands Instituut voor het Bank-, Verzekerings- en Effectenbedrijf), het gezaghebbende opleidingsinstituut voor de financiële dienstverlening. Daarmee is nu 95% van alle medewerkers van Gelink die met kredieten te maken hebben, nu in het bezit van deze blijk van vakbekwaamheid. Gelink is de grootste onafhankelijke bemiddelaar in hypotheken en kredieten in ons land.

"Dit is heel bijzonder want bij veel intermediairs die bemiddelen in consumptief krediet is het gebruikelijk dat slechts één persoon in het bezit is van het financieringsdiploma", stelt Charles Hazewinkel, financieel directeur van Gelink. "De collega's adviseren dan op basis van de kennis van die ene persoon en je kunt je afvragen of dat verstandig is. Bij Gelink is 95% van de medewerkers van de afdelingen financieringen, dus de adviseurs, frontoffice, backoffice en acceptatie in het bezit van het vakdiploma Consumentenkrediet van het NIBE/SVV. Daarmee lopen wij voorop in Nederland om te streven naar een vakbekwame markt, met goede en vakkundige adviezen. De consument wil goede informatie en die wens nemen wij serieus", aldus Hazewinkel.

Het diploma staat voor kennis en inzicht in onder meer de kredietbehoefte van de consument, de werkzaamheden van de diverse aanbieders van consumptief krediet, kredietproducten, wet- en regelgeving betreffende consumptief krediet en de administratieve handelingen die voortvloeien uit de behandeling van kredietaanvragen en kredietbeheer.

De geslaagden zijn: Ingrid Dams (front office financiering), Erwin Halink (front office financiering), Eduard Weis (front office financiering), Elisabeth Alp (front office financiering), Bjorn Koster (front office financiering), Paulien Lugies (front office financiering), Annemarie Krayenbrink (buitendienst financiering), Tom van Verseveld (buitendienst financiering), Kim Schukkink (backoffice financiering), Evelien van der Knokke (backofffice financiering), Albert Veldstra (marketing).