KNHS Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie



---

Sjef van Roovert nieuwe voorzitter internationale begeleidingscommissie EK Landelijke Ruiters

7/21/2003

Sjef van Roovert, adjunct-directeur en tevens hoofd opleidingen van de KNHS, is in Minderhout verkozen tot nieuwe voorzitter van de internationale begeleidingscommissie EK Landelijke Ruiters.

Van Roovert maakte sinds 1993 namens Nederland deel uit van de commissie. De commissie stond onder voorzitterschap van de Duitser Toni Anspach, die om leeftijdsredenen is teruggetreden. Op voordracht van o.a. Zweden en Duitsland is Van Roovert gevraagd het voorzitterschap te bekleden. De commissie bestaat verder uit de vaste leden Carl Paar uit Oostenrijk en Eddy Laeremans uit België. Daarnaast wordt steeds een lid toegevoegd uit het land waar het eerst komend EK gehouden zal gaan worden. Nu is dit Dieter Fick uit Duitsland, omdat daar in 2005 het EK zal worden gehouden

Gezien de bijzondere status van het EK Landelijke Ruiters is er in 1987 een commissie benoemd die toezicht houdt op dit EK. De wedstrijd wordt weliswaar verreden onder de reglementen van de FEI en met de erkenning van de FEI, maar de opzet is van dien aard dat er ook een aantal bijzondere regels gehanteerd moeten worden.

De begeleidingscommissie toetst deze regels, houdt daarover contact met de FEI en ziet er op toe dat de deze regels op een correcte manier gehanteerd worden voor en tijdens de wedstrijd.

Het EK Landelijke Ruiters,met voor de landenwedstrijd als bijzonder onderdeel ook een zestallenproef, is hiermee een unieke combinatie van traditie (de door Prins Berhard beschikbaar gesteld wisselstandaard is de ereprijs voor het winnende landenteam) en sport op het hoogste niveau van eventing van (voorheen) de landelijke ruiters..

Bron: KNHS