Politie Amsterdam-Amstelland

Bejaarde vrouw beroofd van tas
21-7-2003. Zaterdagochtend is een 79-jarige vrouw voor haar woning aan de Moerdijkstraat hardhandig beroofd van haar tas. Een onbekende vrouw rukte aan de tas van het slachtoffer. Zij deed dit met zoveel kracht dat de bejaarde vrouw ten val kwam en haar pols brak. De dader ging er met de tas vandoor.
Messentrekker gearresteerd
21-7-2003. Gisteravond werd op de Vijzelgracht een 24-jarige messentrekker gearresteerd die kort daarvoor zijn opponent met een mes had bedreigd. De mannen kregen ruzie op straat. De verdachte zocht zijn tegenstander later op in een horecagelegenheid en bedreigde hem met een mes. Vervolgens ging hij er vandoor en vluchtte een woning binnen. Getuigen en slachtoffer wisten de politie naar de woning te loodsen waarin de messentrekker zich verschanste. Deze gaf zich vervolgens over en leverde zijn mes bij de agenten in.
---

Taxidief achterhaald dankzij GPS

21-7-2003. Een 31-jarige man is zaterdagavond gearresteerd vlak nadat hij een taxi had gestolen op het Hugo de Grootplein. Dankzij het GPS-systeem waarmee de taxi was uitgerust, werd het gestolen voertuig achterhaald en kon de man worden ingerekend.
Vier arrestaties verkrachtingszaak
18-7-2003. De politie heeft drie verdachten gearresteerd van een verkrachting die vorig jaar september plaatsvond in een woning in Overtoomseveld. Een vierde verdachte is gearresteerd in Frankrijk en wacht op zijn uitlevering.
Het viertal verkrachtte in de woning een 14-jarig meisje. Een vriendin die bij haar was, werd tegengehouden toen zij haar wilde helpen.De politie traceerde de woning waar de verkrachting had plaatsgevonden en arresteerden daar de eerste verdachte. De Sociale Jeugd en Zedenpolitie stelde een vervolgonderzoek in. Hierbij werden in de woning verdovende middelen aangetroffen. Deze zijn in beslag genomen.Na verder onderzoek werd de identiteit van de overige verdachten bekend. In september 2002 werd een tweede verdachte aangehouden. Uit het rechercheonderzoek bleek dat een derde man naar Suriname was gevlucht. Hij werd internationaal gesignaleerd en kon in februari 2003 op de luchthaven van Parijs worden gearresteerd. Om zijn uitlevering naar Nederland is verzocht. In juli 2003 meldde de laatste verdachte zich aan het hoofdbureau van politie te Amsterdam omdat het hem te heet onder de voeten werd. Alle verdachten zijn voorgeleid bij de officier van justitie.

---
Vondeling Molenwijk
11-7-2003. Rechercheurs van de Jeugd- en zedenpolitie zijn op zoek naar de moeder van en/of degene(n) die een kind hebben achtergelaten in een flat aan Grondzeiler in Molenwijk (Amsterdam-Noord). Het kind werd woensdagmiddag 9 juli rond twee uur aangetroffen op een galerij. Het gaat om een pasgeboren jongetje met een getinte huidskleur. Hij was gewikkeld in een laken en zat in een vuilniszak. Het kind verkeert in goede gezondheid en verblijft op een opvangadres. De politie heeft de volgende vragen:
Wie heeft woensdagmiddag 9 juli in de omgeving van Molenwijk iets bijzonders gezien dat in verband zou kunnen staan met de vondst van de baby?
Wie denkt de deze week bevallen moeder van de baby te kennen? wie heeft andere informatie die voor het onderzoek mogelijk van belang is.
Het onderzoeksteam is telefonisch bereikbaar op (020) 559 30 45 Diefstal uit parkeerautomaat
21-7-2003. Vannacht heeft de politie een 35-jarige man aangehouden die samen met een andere man verdacht wordt van het leeghalen van de parkeerautomaat aan de Crynssenstraat. Rond drie uur zag een oplettende buurtbewoner de mannen de parkeerautomaat leeghalen. Zij waarschuwden de politie die de mannen al snel op het spoor kwam. Om aan de dienders te ontkomen sprongen beide mannen in het water van de Derde Kostverlorenkade. Eén van hen is ontkomen, de ander werd gearresteerd en overgebracht naar het bureau.

---

Man ernstig gewond

21-7-2003. Zondagochtend werden twee bewoners in de Grianenstraat opgeschrikt door een man die zich bij hen meldde met een doorgesneden keel. Het slachtoffer werd naar een ziekenhuis vervoerd waar hij direct werd geopereerd. Hij verkeert inmiddels buiten levensgevaar. De politie tast nog in het duister omtrent het motief of de juiste toedracht. Ook de identiteit van het slachtoffer is nog niet vastgesteld. Het rechercheonderzoek duurt voort.
---

Nieuwe bezems vegen schoon

21-7-2003. De kersverse burgemeester van Ouder-Amstel ontmaskerde afgelopen weekend, toen hij een dagje meeliep met de politie van het wijkteam Diemen, gelijk een tasjesrover. Toen er ?s avonds een melding binnenkwam van een straatroof in de buurgemeente Amstelveen, waarbij de daders er per fiets vandoor ging de burgemeester er samen met de politie opaf. Ter plaatse bleken de rovers inmiddels zwemmend het hazenpad gekozen te hebben en het spoor leidde naar een weiland vlakbij het tennispark. De omgeving werd hermetisch afgesloten en het weiland uitgekamd. Daarbij werden honden en een helikopter ingezet. Na een uur was er echter nog niemand gevonden. Tot een oplettende agent een druipnatte man over het tennispark zag sluipen. Op het tennispark werd verder gezocht. Uiteindelijk was het de burgemeester die onder een dekzeil de gevluchte verdachte vond. De man werd aan agenten overgedragen en ingesloten.

---

Verdachte woningoverval gepakt

21-7-2003. Gisteren werd een 36-jarige Amsterdammer gearresteerd die ervan verdacht wordt een gewelddadige overval te hebben gepleegd op de bewoonster van een woning in Geuzenveld. Even na elf uur kreeg de politie melding van een mishandeling in een woning aan de L.J.M. Beelstraat. Toen de agenten daar aankwamen was er inmiddels sprake van een mogelijke overval of gijzeling. In de woning troffen zij de geknevelde en bebloede vrouw aan. Zij verklaarde net overvallen en mishandeld te zijn door een man met een vuurwapen. Na een korte zoektocht wisten de dienders de 36-jarige verdachte te traceren. De politie houdt er rekening mee dat er meerdere personen bij dit gewelddadige misdrijf betrokken waren en is op zoek naar getuigen. Vondeling De Pijp

2-7-2003. Afgelopen maandagavond rond zeven uur is in het portiek van een huis aan de Van Ostadetraat (De Pijp) een vondelingetje aangetroffen. Het bleek te gaan om een pas geboren meisje. Het kind was slechts enkele uren oud en verkeerde in goede gezondheid. De kleine was goed aangekleed en zat in een witte plastic tas.

De Amsterdamse Jeugd- en Zedenpolitie is op zoek naar de moeder en degene(n) die het kind in de Van Ostadestraat hebben achtergelaten. Bij het onderzoek staat voorop dat de moeder zich in hulpbehoevende toestand zou kunnen bevinden.

Signalement baby

blanke meisjesbaby (de mogelijkheid bestaat dat de baby een getinte huidskleur krijgt)

gewicht ruim zeven pond
donker/zwart haar
donkerbruine ogen
De baby was onder andere gekleed in (zie foto?s): Vest
Het honkbalvestje dat de baby droeg
Een wit vest met korte mouwen. Op de mouwen en aan de onderzijde van het vest zit een brede blauwe bies. Op borsthoogte zit een embleem met in geel de cijfers ?55? met daaronder twee gele gekruiste honkbalknuppels. De knopen hebben de vorm van een halve honkbal. Wantjes
De wantjes die de baby droeg
De baby droeg twee ?patchworkachtige? wantjes met daarin de kleuren rood wit en blauw. De wantjes waren met een rood lint met elkaar verbonden.
Handdoek
De handdoek waarmee de baby was toegedekt
Het kind was onder andere toegedekt met een witte badstoffen handdoek (80 x 40 centimeter) waarop in oranjerode sierletters de naam ?Bianca? geborduurd staat.
Heeft u maandagavond in de omgeving van de Van Ostadestraat iets gezien dat in verband zou kunnen staan met de vondst van de baby, denkt u de deze week bevallen moeder te kennen, kunt u meer vertellen over de gevonden kledingstukken of heeft u andere informatie die van belang is, belt u dan met (020) 559 2585.

---
Woesteling gearresteerd
21-7-2003. Vannacht heeft de politie haar handen vol gehad aan een agressieve man (34) die rond kwart voor twee een andere man had mishandeld op de Amsterdamse Poort. Uiteindelijk moest pepperspray er aan te pas komen om de agressieveling onder controle te krijgen.