Politie Twente

Persberichten Politie Twente maandag 21 juli 2003

Chantal Westerhoff: 053-4555588

Twente:

Doorrijden na aanrijding

Bestuurder verlaat plaats ongeval

Losser

Op zondag 20 juli '03 omstreeks 15.38 uur kwam bij de Politie Twente een melding binnen van een materiele aanrijding. De aanrijding vond plaats op een parkeerplaats aan de Gildehauserweg te Losser. De geparkeerde auto van een 29-jarige man uit Enschede was aangereden en de veroorzaker reed weg zonder zijn identiteit kenbaar te maken. Getuigen hebben het kenteken van de veroorzaker genoteerd. Agenten troffen even later, bij de woning van een 33 jarige man uit Oldenzaal , deze beschadigde auto aan. De eigenaar, de vermoedelijke bestuurder, was niet thuis. De auto is voor onderzoek afgesleept.

(bps: 03-095654)

aanrijding met letsel

Automobiliste rijdt motor aan

Agelo

Op zondag 20 juli '03 omstreeks 16.39 uur kwam bij de Politie Twente een melding binnen van een verkeersongeval met letsel. Bleek dat een 56-jarige automobiliste uit Hengelo geen voorrang had verleend aan de voor haar van rechtskomende 49-jarige motorrijder uit Borne. De vrouw reed over de Weerselosestraat en kwam uit de richting van Ootmarsum. Zij wilde bij de kruising met de Heggelkampsweg haar weg rechtdoor vervolgen. De automobiliste had de motorrijder over het hoofd gezien toen zij overstak. De motorrijder kwam na de aanrijding ten val en liep letsel op aan zijn been. Hij is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De politie maakt proces-verbaal op.

(bps: 03-095664)

Rijden onder invloed

Automobilist rijdt met teveel alcohol op

Overdinkel

Op zondag 20 juli '03 omstreeks 00.41 uur zien surveillerende agenten op de parkeerplaats van het sportpark aan de Kerkhofweg een 21-jarige automobilist uit Overdinkel al crossend over de parkeerplaats rijden. Toen de agenten de man controleerden roken zij alcohol. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau alwaar hij 1.1 promille blies op het ademanalyseapparaat. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

(bps: 03-095475)

Rijden onder invloed

Automobilist rijdt weer onder invloed en moet daarom zijn rijbewijs inleveren.

Hengelo

Op zondag 20 juli '03 omstreeks 3.50 uur zien surveillerende agenten een auto over de Johannaweg te Hengelo rijden. Bij controle bleek dat de bestuurder , een 19-jarige man uit Enschede, alcohol had genuttigd. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar blies hij 1,2 promille op het ademanalyseapparaat. Omdat hij recidivist is werd zijn rijbewijs in beslag genomen. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

(bps: 03-095522)

Rijden onder invloed en zonder geldig rijbewijs

Automobilist rijdt weer onder invloed en zonder rijbewijs

Oldenzaal

Op zondag 20 juli '03 omstreeks 9.26 uur zag een surveillerende motoragent een auto rijden met zijn mistlampen aan. Toen hij de 31-jarige bestuurder uit Denekamp controleerde rook de agent alcohol. Na de blaastest op straat werd de automobilist aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar blies hij een uitslag van 0,74 promille. De man verklaarde die avond ervoor wel alcohol te hebben genuttigd. De man had geen geldig rijbewijs omdat deze vorige week door de Duitse politie in beslag was genomen omdat hij daar ook met alcohol achter het stuur werd betrapt. Ook nu wordt tegen de man proces-verbaal opgemaakt voor het rijden zonder geldig rijbewijs en het rijden onder invloed.

(bps: 03-095587)

Aanrijding met letsel

Motorrijder komt met licht letsel er goed vanaf na frontale aanrijding.

Almelo

Op zondag 20 juli '03 omstreeks 13.30 uur kwam bij de Politie Twente een melding binnen van een aanrijding met letsel op de Bedrijvenparksingel. Bleek dat een 34-jarige motorrijder uit Wierden onder het rijden keek of zijn jas goed dicht zat. Hij reed daarom ongewild iets naar de linkerzijde van de weg. De motorrijder zag een tegenligger aankomen en wilde vlot corrigeren. Zijn voorrem blokkeerde en daardoor schoof zijn voorwiel weg waarna hij ten val kwam. De motor klapte daarop frontaal tegen de auto van een 38-jarige vrouw uit Enschede. De motorrijder raakte de auto net niet en gleed door. Zowel de auto als motor zijn total loss verklaard. De motorrijder is met enkele schaafwonden en een gekneusd enkel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De automobiliste kwam met de schrik vrij.

(bps: 03-095630)

Rijden onder invloed

Automobilist rijdt met teveel alcohol op.

Amelo

Op zaterdag 19 juli '03 omstreeks 23.40 uur werd op de Ootmarsumsestraat te Almelo een 38-jarige bestuurder van een auto uit Almelo gecontroleerd. Bleek dat hij teveel alcohol had gedronken. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Aldaar blies hij op het ademanalyseapparaat een uitslag van 2 promille. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

(bps: 03-095463)

Inbraak in woningen

In de wijk Schelfhorst zijn 3 woninginbraken gepleegd.

Almelo

Op zondag 20 juli '03 deden drie bewoners (Nienoordhuis, Heringastate, Hoxwier) aangifte van inbraak in hun woning. De dader(s) hebben/heeft zich telkens toegang verschaft middels de bovenlichten aan de achterzijde van de woningen. De aangevers missen allemaal geld, mobiele telefoons en andere goederen. De politie stelt een onderzoek in.

(bps: 03-095598,03-095603.03-095619)

Inbraak in bedrijf

Een laptop werd uit een bedrijf weggenomen

Almelo

Op zondag 20 juli '03 werd tussen 9.00 uur en 10.00 uur ingebroken in een bedrijf aan de Bedrijvenparksingel te Almelo. De dader(s) hebben/heeft een ruit vernield en een laptop weggenomen. De 30-jarige bedrijfsleider deed aangifte.

(bps: 03-095609)

mishandeling

Jongens worden zonder aanleiding mishandeld

Almelo

Op zondag 20 juli '03 omstreeks 1.30 uur werden twee jongens van 15 en 17 jaar uit Almelo zonder enige aanleiding op de Bornerbroeksestraat te Almelo mishandeld. De jongens, broertjes, fietsten samen over de Bornerbroeksestraat toen ze werden lastig gevallen door 2 jongens op een bromfiets. De jongens op de bromfiets spraken hun aan en wilden ruzie uitlokken. De 17-jarige jongen kreeg al rijdend een harde klap in zijn nek. De jongens op de bromfiets versperden daarna bij de Nicolaas Beetstraat hun weg zodat zij van hun fietst moesten stappen. Hierop werd de 17-jarige jongen meerdere keren geslagen en getrapt. Hierbij werd gebruik gemaakt van vermoedelijk een boksbeugel. De fietsen van de beide broers werden vernield. Toen er een auto de straat in kwam rijden stopten de jongens met slaan. Toen de auto weer uit zicht was gingen de jongens verder met mishandelen. De jongen heeft zich onder doktersbehandeling moeten laten stellen. Hij heeft gekneusde en waarschijnlijk ook een gebroken rib. De jongen heeft letsel aan zijn hoofd. De Politie Twente is op zoek naar de twee jongens op de bromfiets die voldoen aan het volgende signalement:

Bestuurder:

16 a 17 jaar

ongeveer 1.80 meter lang

Turks uiterlijk

Kort-zwart haar, voorzien van gel

Donkerblauwe-zwarte spijkerbroek

Strak t-shirt (mouwloos)

Sportschoenen van het merk Nike.

Passagier:

17 a 18 jaar

Nederlandse jongen

ongeveer 1.90 meter lang

kort stekelig haar

breed postuur, gespierd

Twents accent

StrakT-shirt merk Kappa

Beige broek

Legerschoenen(kistjes)

gouden oorbel en ketting en ring

Deze jongens reden op een blauw-grijze opgevoerde Peugeot. De daders hadden het verzekeringsplaatje omgebogen. De Politie Twente stelt een onderzoek in. Eventuele getuigen kunnen zich melden bij de Politie Twente op nummer 0900-8844 of het districtsbureau te Almelo.

(bps: 03-095616)

belediging

Man beledigd politieagenten

Almelo

Op zondag 20 juli '03 omstreeks 3.26 uur surveilleerden agenten op de Grotestraat te Almelo. Tijdens het controleren van enkele bromfietsen begon een 20-jarige man uit Almelo zich met de werkzaamheden van de agenten te bemoeien. De agenten zagen dat de man behoorlijk onder invloed van alcohol was en stuurden hem weg. Terwijl de man weg liep beledigde hij de agenten meerder malen. Hierop werd hij aangehouden en overgebracht naar het bureau alwaar hij werd opgesloten. De man verklaarde later dat hij spijt had van zijn belediging. Het kwam volgens hem door de alcohol. De jongen verliet het bureau met E 220,00.

(bps: 03-095517)

Belediging

Man beledigd agenten.

Almelo

Op zondag 20 juli '03 omstreeks 4.00 uur werd een 18-jarige man uit Almelo aangehouden omdat hij agenten uitschold. De man was even daarvoor uit een zogenaamde discobus gestapt op het Stationsplein te Almelo. De man gedroeg zich zeer vervelend en na aanhouding werd hij overgebracht naar het politiebureau alwaar hij werd opgesloten. Omdat de man militair is werd de zaak overgedragen aan de koninklijke marechaussee.

(bps: 03-03096661)

Aanrijding met letsel

Eenzijdig ongeval

Enschede

Op maandag 21 juli 2003 omstreeks 2.56 uur heeft er aan de Kerkstraat een eenzijdig ongeval plaatsgevonden. Een 31-jarige bestuurder uit Enschede reed met zijn auto tegen een geparkeerde auto aan. Hij en de 46-jarige passagier uit Enschede zijn met onbekend letsel overgebracht per ambulance naar het ziekenhuis. Daar is van de bestuurder bloed afgenomen omdat de blaastest op straat uitwees dat de man onder invloed van alcohol verkeerde. De beide auto's zijn afgesleept. Tegen de bestuurder zal proces-verbaal worden opgemaakt.

(bps: 03-095790)

Bekeuringen uitgeschreven

Door de Politie Twente zijn er boetes uitgeschreven aan 'crossers'.

Enschede

Op zondag 20 juli '03 zijn er verschillende bekeuringen uitschreven aan bestuurders die deelnamen aan het zogenaamde 'crossen' . De Politie Twente blijft repressief (bekeurend) optreden tegenover deelnemers van dergelijke gevaarlijke activiteiten. Er is zondagavond onder andere bekeurd voor de volgende feiten:

snelheid: hoogst gemeten 50 km/u, 9 processen-verbaal. Rood licht negeren, 5 bekeuringen 2 keer bekeurd voor slippnede banden 5 keer bekeurd voor het niet aangeven van richting 3 keer bekeurd voor het niet kunnen tonen van een rijbewijs 2 keer bekeurd voor het niet dragen van een gordel 1 keer bekeurd voor het ombuigen van een kentekenplaat. (bps: 03-095747)

Diefstal motor

Motor gestolen

Enschede

Op zondag 20 juli '03 kwam een 27-jarige vrouw uit Enschede aangifte doen van diefstal van haar motor. Zij had haar rood/witte motor, een Suzuki GSXR 750 voorzien van het kenteken: MH-53-VS, zaterdag 19 juli omstreeks 20.00 uur geparkeerd op het Perikplein te Enschede. Zondagmiddag ontdekte zij dat de motor niet meer op het parkeerterrein aanwezig was. De Politie Twente roept eventuele getuigen zich op te melden.

(bps: 03-095622)

Autokrakers aangehouden

2 autokrakers zijn op heterdaad aangehouden

Enschede

Op zondag 20 juli '03 omstreeks 12.30 uur kwam bij de Politie Twente een melding binnen dat er even daarvoor een autokraak Achter 't hofje te Enschede had plaatsgevonden. De agenten troffen een 23-jarige man uit Zutphen aan die voldeed aan het opgegeven signalement. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het bureau alwaar hij werd opgesloten. Even later werd ook een 28-jarige man uit Enschede aangehouden voor dit feit. De politie vond inbrekerswerktuig in hun fouillering. De autoruit van een 59-jarige man uit Enschede was door de aangehouden mannen vernield. De mannen zijn in verzekering gesteld voor nader onderzoek.

(bps: 03-095623)

Keukenbrand

Man naar ziekenhuis voor onderzoek

Enschede

Op zondag 20 juli '03 omstreeks 14.59 uur heeft in een woning aan Het Leunenberg een keukenbrand plaatsgevonden. De 31-jarige man uit Enschede, die tijdelijk de woning van zijn moeder bewoond, was een pan met olie aan het opwarmen. Op een gegeven moment vatte de pan met olie vlam. De man heeft de brand zelf gedoofd. Hij is voor onderzoek over gebracht naar het ziekenhuis omdat hij veel rook heeft binnengekregen. Zijn vrouw en zoontje bleven ongedeerd. De brandweer heeft Salvage gewaarschuwd.

(bps: 03-095649)


---- --