1e persbericht van maandag 2003

Eindhoven 21-7-2003 - Berichten uit de regio:

Eindhoven: Geld gestolen

Op de Wal is zondagochtend rond 4.30 uur een 34-jarige man uit Netersel van zijn geld beroofd. De man fietste daar samen met een vriend toen een groep jongens het fietspad naderde. Eén van hen duwde het slachtoffer van zijn fiets. Toen de man verder wilde fietsen werd hij tegengehouden en werd hem om geld gevraagd. De man voelde zich dusdanig bedreigd dat hij zijn portemonnee gaf. Hier werd ruim 100 Euro uit weggenomen. De portemonnee kreeg het slachtoffer terug, waarop de groep jongens vervolgens is weggelopen. De man liep door de val verwondingen op aan zijn armen, heup en schouder.

Eindhoven: Schennispleger

Op de Puttensedreef is zondagavond rond 18.30 uur een 40-jarige Eindhovense vrouw lastig gevallen door een schennispleger. De vrouw was met haar kind de eendjes aan het voeren bij een vijver. Plotseling zag ze daar een man met een bromfiets die schennis pleegde tegenover haar. De vrouw schrok en begon te gillen. Hierop is de man weggereden richting Rielsedijk. Het gaat om een man van ongeveer 50 jaar met een flink postuur en een getint uiterlijk. De man droeg donkere kleding en een zwarte helm.

Eindhoven: Verdachte in rolstoel aangehouden

Op de Stationsweg is zondagavond rond 18.00 uur een 42-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man, die in een rolstoel zit, wordt verdacht van een inbraak in een woning aan de Celebeslaan eerder die middag. De bewoner van het pand hoorde s middags plotseling glasgerinkel in zijn keuken. Toen hij in de keuken kwam zag hij dat een raam vernield was. Uit het pand wordt een tosti-ijzer vermist. De verdachte is voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau.

Eindhoven: Politie houdt verdachte schennispleger aan

Op de Europalaan is zondag rond 17.00 uur een 40-jarige Eindhovenaar aangehouden. De verdachte zou eerder die middag zijn geslachtsdeel hebben getoond aan voorbijgangers op de Europalaan. De man is voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau.

Eindhoven: Auto gestolen

Vanaf een parkeerplaats aan het 18 Septemberplein is zondagavond tussen 20.00 uur en 23.15 uur een blauwe Volkswagen Golf met het kenteken XS-PZ-99 gestolen.

Eindhoven: Brand in woonwagen

In een woonwagen op het woonwagencentrum aan de Nieuwe Achtse Heide is in de nacht van zondag op maandag brand ontstaan. De brandweer doofde het vuur. Niemand raakte gewond. De oorzaak van de brand is nog onduidelijk.

Helmond: Teveel gedronken

Op de Uiverlaan is zondagavond rond 22.00 uur een 42-jarige automobilist uit Helmond betrapt met teveel drank op. Een ademanalyse wees een promillage van 1,55 uit. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Asten: Lifter achtergelaten zonder bagage

Op de A67 ter hoogte van Asten is maandagochtend rond 2.30 uur een 27-jarige Veldhovenaar beroofd. De man kwam terug van vakantie en kreeg vanaf Venlo een lift van twee mannen naar Eindhoven. Plotseling gaven de mannen aan dat ze naar Asten moeten en bij een rotonde moest de Veldhovenaar uitstappen. Zijn bagage lag in de kofferbak van de auto. Eén van de mannen gaf aan dat de kofferbak reeds open was. Toen het slachtoffer naar de achterkant van de auto liep reed de auto weg. De Veldhovenaar besloot zich vast te houden aan het nog openstaande portier van de bijrijder. De bijrijder gaf het slachtoffer toen een schop waardoor hij op de grond viel. De Veldhovenaar klaagt over pijn aan zijn arm door de val. De daders zijn er vervolgens met de bagage, waaronder een fotocamera, een walkman, een paspoort en kleding, vandoor gegaan.

Asten: Caravan gestolen

Vanaf een terrein aan de Beekstraat is afgelopen weekend een witte Tabbert Caravan gestolen. De caravan was reeds ingepakt om op vakantie te gaan.

Asten: Snelheidscontrole

Op de Meijelseweg is zondag tussen 10.40 en 12.00 uur een snelheidscontrole gehouden. Van de 361 gecontroleerde voertuigen reden 80 bestuurders harder dan de toegestane snelheid van 80 km/u. De hoogst gemeten snelheid is 169 km/u.

Someren: Snelheidscontrole

Op de Kanaaldijk Zuid zijn zondag tussen 13.55 en 16.25 uur 1.000 voertuigen op snelheid gecontroleerd. 232 bestuurders reden harder dan de toegestane snelheid van 80 km/u. De hoogst gemeten snelheid is 159 km/u.

Bladel: Keukenbrand

In een keuken van een woning aan de Sniederslaan is in de nacht van zondag op maandag brand ontstaan. De brandweer doofde het vuur. De brand was veroorzaakt door kortsluiting in de koelkast.

Bergeijk: Sigaretten gestolen

In een winkel aan de Elsenhof is tussen zaterdag 18.00 uur en maandagochtend 3.30 uur ingebroken. De dader kwam binnen door een ruit van de voordeur te vernielen. Uit de winkel werd een nog onbekende hoeveelheid sigaretten weggenomen.

Geldrop: Automobilist onder invloed

Op de Mierloseweg is zondagavond rond 23.30 uur een 20-jarige automobilist uit Geldrop betrapt met teveel drank op. Een ademanalyse gaf een promillage van bijna 1,85 weer. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Geldrop: Woninginbraak

In een woning aan de Roelantlaan is in de nacht van zondag op maandag ingebroken. De dader heeft de voordeur opengebroken om binnen te komen. Uit de woning werden een GSM, een laptop en een portemonnee met diverse pasjes en ongeveer 90 Euro weggenomen.

Gemert: Verdachten van fietsdiefstal aangehouden

Na een melding van diefstal van fietsen vanaf de Kapelaanstraat stelde de politie maandagochtend meteen een onderzoek in. Op de eerdergenoemde straat werden vervolgens een 13-jarige jongen uit Gemert en een 14-jarige jongen uit Mariahout aangehouden. Een derde verdachte wist te ontkomen. Bij de jongens werden drie fietsen aangetroffen waarvan zij niet direct duidelijk konden maken waar deze vandaan kwamen. De jongens zijn voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau, evenals de aangetroffen fietsen.

Lieshout: Motorrijder gewond

Op de Papenhoef is zondagavond rond 20.45 uur een 26-jarige motorrijder uit Lieshout gewond geraakt. De man reed over de Papenhoef en verloor de controle over zijn voertuig. Hierdoor botste hij tegen een stoeprand waarop hij vervolgens ten val kwam. Hij liep verwondingen aan zijn benen en arm op. Het slachtoffer is naar het Elkerliekziekenhuis gebracht.