Korps: Friesland, plaats: Fryslân 21-07-2003
Politieberichten van 21/7 (07.00 uur t/m 13.00 uur)

Leeuwarden: inbraak
Van zondag op maandag werd ingebroken in een wedstrijdwagen, die geparkeerd stond aan het Kalverdijkje. De wedstrijdwagen werd gebruikt bij de tenniswedstrijden voor de Windmillcup De wagen werd opengebroken. Drie systeemkasten en een monitor werden ontvreemd. Een medewerker, een 63-jarige inwoner van Dronrijp, heeft aangifte gedaan.

Heerenveen: belediging
Zondag omstreeks 21.00 uur werd een 24-jarige inwoner van Heerenveen op de Vleesmarkt aangehouden ter zake belediging. De verdachte zat op het terras van een horecagelegenheid en schold een passerende motoragent uit. De verdachte werd overgebracht naar het bureau. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

De Veenhoop: drie verdachten aangehouden
Zondag werden om 05.25 uur drie verdachten aangehouden aan de Drachtster Heawei. De verdachten, een 18- jarige inwoner van Terwispel, een 15- jarige inwoner van Joure en een 18- jarige inwoner van Gorredijk, hadden een auto weggenomen uit Terwispel. Het drietal had in de nacht van zaterdag op zondag ingebroken in een woning aan de Tolhuisleane. Tijdens de inbraak werden weggenomen: een tv, afstandbediening, een PC met printer, bijbehorende kabels, radio/cd-apparatuur en de autosleutels van de auto die op de oprit geparkeerd stond. De verdachten namen de spullen mee in de auto en gingen rijden. De gestolen goederen werden door de verdachten in bosjes verstopt tussen Nij Beets en De Veenhoop. Nadat de goederen verstopt waren, werd de reis voortgezet. Door nog onbekende oorzaak verloor de bestuurder op de Drachtster Heawei de macht over het stuur en kwam in een sloot naast de weg terecht. De drie inzittenden konden de auto ongedeerd verlaten. Toen de politie aan de Drachtster Heawei arriveerde, liepen de mannen het erf van een boerderij op. Aanvankelijk ontkenden ze iets met de auto te maken te hebben. Toen de agenten ze confronteerden met een ster met bloed op de voorruit, in combinatie met de hoofdwond van een van de verdachten, (18- jarige inwoner van Terwispel) bekenden ze dat ze met de auto hadden gereden. De verdachten werden voor verhoor meegenomen naar het bureau. Uit verhoor bleek dat geen van de verdachten in het bezit van een geldig rijbewijs was. Verder bleek dat de 18- jarige verdachte uit Gorredijk twee afstandsbedieningen in zijn bezit had. Deze werden in beslag genomen. De drie verdachten hebben bekend verantwoordelijk te zijn voor de woninginbraak en het rijden met de auto. Ze zitten nog vast. De auto werd door een takelbedrijf afgevoerd.

Drachten; inbraak auto
Van zondag op maandag werd ingebroken in een personenauto, die geparkeerd stond op `t Hout. Waarschijnlijk heeft de auto niet op slot gestaan. Uit de auto werden een radio/cd-speler en vijf cd`s weggenomen. De eigenaresse, een 45-jarige inwoonster van Drachten, heeft aangifte gedaan.

Oentsjerk: diefstal auto
Afgelopen nacht werd vanaf de Rengersweg een personenauto, merk Peugeot, type 406, kleur zwart, voorzien van het kenteken 72-HV-NG. De auto stond achter de woning. De eigenaar, een 51-jarige inwoner van Oentsjerk, heeft aangifte gedaan.

Leeuwarden: diefstal autowielen
Maandag werden omstreeks 00.15 uur twee autowielen weggenomen aan het Anjenplein. De politie kreeg de melding van getuigen die zagen dat de diefstal werd gepleegd. Toen de politie arriveerde waren de daders vertrokken. Agenten constateerden dat de achterwielen van een geparkeerde auto waren weggenomen. Het voertuig steunde op stoeptegels die aan weerszijden van de auto waren geplaatst. In de omgeving werd een zoekslag gemaakt, dit leverde niets op. Er werd aangifte gedaan door een 63- jarige Leeuwarder.

Heerenveen: inbraak school
In de nacht van zondag op maandag werd een inbraak gepleegd in een school aan de Fluessen. Er werd een computer ontvreemd. Men kwam binnen door twee ramen in te gooien met klinkers. Door de glasscherven raakte een tafel beschadigd. Een 55- jarige inwoner van Heerenveen deed aangifte.

Bureau Communicatie: 0900 - 8844