Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 21-07-2003
Persberichten districten Kerkrade en Heerlen Maandag 21 juli 2003 (Jos.K-14.40 uur)

Landgraaf; poging brandstichting
Zaterdag 19 juli probeerden twee vrouwen uit Landgraaf (22 en 23 jaar) omstreeks 23.00 uur brand te stichten in een gebouw aan de Hofstraat in Landgraaf. Nadat de vrouwen door het inslaan van een ruit het gebouw waren binnengedrongen, stichtten ze daarin brand en vluchtten naar buiten. Gelukkig doofde het vuur vanzelf en kon erger voorkomen worden. Naar aanleiding van het politieonderzoek wist de politie zondag 20 juli beide verdachten aan te houden. Ten behoeve van het verdere onderzoek zijn beiden ingesloten.

Vaals; oldtimer gestolen
Zondag 20 juli werd tussen 15.00-15.30 uur vanaf de parkeerplaats aan het drielandenpunt in Vaals een 30-jaar oude auto gestolen. Het betreft een Chevrolet Camaro voorzien van het kenteken: 10-YA-63. De waarde van de oldtimer is niet bekend.

Heerlen; diefstal sieraden en horloges
Maandag 21 juli werd om 03.40 uur een ruit van een winkel aan de Bongerd in Heerlen ingegooid. Nadat men de winkel was binnengedrongen, werden uit een vitrine enkele horloges en gouden sieraden buit gemaakt. De politie stelde direct een onderzoek in waarbij diezelfde nacht nog een 50-jarige Heerlenaar als verdachte kon worden aangehouden. Bij hem werd geen buit aangetroffen. Omdat de politie het vermoeden heeft dat er meer daders bij betrokken zijn, wordt het onderzoek voorgezet. Hoe groot het schadebedrag is, is niet bekend.