Het Nederlandse Rode Kruis

21 juli 2003
Nederlandse Rode Kruis helpt bij renovatie kinderziekenhuis in Colombia

Hoewel Colombia vele decennia lang een bloedig strijdtoneel is voor guerrilla's, paramilitairen en het leger, ligt Manizales in een rustig gebied. Het kinderziekenhuis in Manizales behandelde eerst alleen de allerarmste kinderen, maar tegenwoordig komen er jonge patiëntjes uit alle lagen van de bevolking. Het ziekenhuis heeft een hoge status en deskundig personeel.

Año rural
Het kinderziekenhuis is door de overheid erkend als universitair ziekenhuis, maar ontvangt hiervoor geen financiering. Veel medische studenten vervullen in dit ziekenhuis hun stage of 'año rural', een soort dienstplicht in de plattelandsgebieden voor dokters-in-opleiding. Alle afdelingen zijn te vinden in het kinderziekenhuis: van oncologie tot neurologie, van psychiatrie tot chirurgie. In totaal heeft het ziekenhuis 200 bedden voor kinderen tot 18 jaar.

Renovatie
Aangezien het kinderziekenhuis al heel wat jaren dienst doet, is het gebouw aan een grondige renovatie toe. Zo staat een vernieuwing van het dak op stapel en zal ook de afdeling interne kindergeneeskunde worden aangepakt. Het Nederlandse Rode Kruis werkt al jaren samen met het Colombiaanse Rode Kruis en helpt nu met de financiering van deze renovatie.

Uw bijdrage maakt ook dit project mogelijk!

* Word lid of donateur

* Doe direct een online donatie