Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

Tendentieuze berichtgeving van bedrijf en vereniging gehekeld

VEB schaadt belangen obligatiehouders econosto

Naar aanleiding van berichtgeving in het FD en een persbericht van Econosto van hedenmorgen laat de obligatiehouderscommissie (OHC), die streeft naar een oplossing van de aflossingsproblematiek inzake de 5,5% converteerbare obligaties Econosto, het volgende weten.

De in het FD door de heer de Vries gedane uitlatingen inzake het plan om - middels een overname - volledige aflossing van de obligaties te bewerkstelligen zijn apert onjuist en misleidend.

Van een plan tot ontmanteling van het bedrijf, zoals de Vries suggereert ('het plan van de potentiele koper is gericht op het aanvragen van surceance en een herstart in een afgeslankte vorm na gedeeltelijke uitverkoop van de boedel') kan volgens de OHC geen sprake.

Ook de suggestie dat de kans klein is dat de obligatiehouders hun inleg volledig terugkrijgen, mist naar de mening van de OHC elke grond omdat dit nu juist een van de essentiele voorwaarden is voor de steun van obligatiehouders aan het plan.

De VEB diskwalificeert zich naar de mening van de OHC middels haar handelwijze als serieuze belangenbehartiger van obligatiehouders.

Ten aanzien van de opmerking van bestuursvoorzitter van Os van Econsoto dat het bedrijf geen bod heeft ontvangen op het bedrijf wijst de OHC erop dat - naar haar informatie - potentiele belanghebbenden verschillende malen verzocht hebben om aan tafel te komen. Tot nu toe is Econosto daar niet toe bereid gebleken.

'Wellicht dat de heer van Os nog teveel is geinspireerd door de luchthartige wijze waarop Econosto in het verleden bedrijven overnam en die nu een belangrijke oorzaak zijn van de aflossingsproblemen' stelt Frans Faas, woordvoerder van de OHC. 'Van een serieuze partij kan niet worden verwacht dat ze - mede gelet op de staat waarin Econosto momenteel verkeert - blindelings een bod neerlegt. Indien Econosto werkelijk de continuiteit van het bedrijf wenst te behouden en tegelijkertijd de gerechtvaardigde verlangens van obligatiehouders wil honoreren, dienen ze op zo kort mogelijke termijn met serieus geinteresseerden partijen te gaan overleggen. Alleen dan kunnen we binnen afzienbare tijd uit deze impasse komen' aldus Faas.

Einde bericht

Noten


1. Perscontacten:

Frans Faas 06-23122456 of 0492-326205


2. Onderstaande n.a.w.-gegevens mogen aan belanghebbenden/belagstellenden worden verstrekt:

OHC ECONOSTO
p/a Interfaas onderzoek en advies
Postbus 70
5427 ZH Boekel
tel 0492-326205
fax 0492-326206
gsm 06-23122456
e-mail: interfaas@compuserve.com

---- --